NICOLAS TUCAT Afp
OSTAO NADOMAK REKORDA

VIDEO: Centimetri dijelili Tudora od ulaska u povijest! Pogledajte što mu se dogodilo u ključnoj utakmici

Fantastičan niz hrvatskog stručnjaka završio je onako kako je i počeo - u velikom derbiju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. siječanj 2023. 22:56

Da je Marseille upisao tri, a ne jedan bod protiv Monaca u 20. kolu francuske Ligue 1, mogli bismo pričati o rekordnom dostignuću Igora Tudora. Jer Mediteranskom derbiju prethodio je izvrstan niz hrvatskog stručnjaka od osam vezanih pobjeda, što se dogodilo samo dvaput u klupskoj povijesti, a nijedan trener na klupi Marseillea nikada nije otišao korak dalje. Nije ni Tudor, barem ne još, jer Monaco je prigrabio bod s Velodromea nakon konačnih 1:1.

Monaco je bolje ušao u utakmicu i stigao do vodstva autogolom Jordana Veretouta u 17. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, nesretni veznjak Marseillea matirao je vlastitog vratara u pokušaju da otkloni opasnost glavom.

>>>> SVE GOLOVE U DERBIJU POGLEDAJTE OVDJE <<<<.

Marseille se nikako nije uspio oporaviti od autogola, izgledao je neprepoznatljivo. Nismo vidjeli one silovite ulaske u opasnu zonu protivnika, brzinu, agresivnost i ostale simbole preporođene Tudorove momčadi. Tek jednu kakvu-takvu priliku imali su u prvom dijelu, kada je Cengiz Under opalio iz kosa s 10-ak metara, no u ruke vratara Nubela.

Prethodno je sastav iz Kneževine imao dvije velike šanse, prvo preko Diatte koji je "izvozao" Veretouta i izvukao se na ljevicu, a malo kanije Ben Yedder je imao ‘mrtvaca‘ nakon amaterske greške veznog reda domaćina. Prvu šansu obranio je Blanco, a prilikom druge nije bilo potrebe za reakcijom.

image

Derbi na Velodromeu

CLEMENT MAHOUDEAU Afp

Na kraju prvog dijela postojao je samo jedan zaključak, a to je da Tudor može biti sretan što gubi samo 1:0. Nešto što nismo mogli izreći ni u jednom trenutku ove sezone. Marseille je često izgledao bolje od protivnika čak i kada je gubio, u tom pogledu prva asocijacija je ogled Lige prvaka protiv Tottenhama, kada su porazom ispali iz svih europskih natjecanja, premda je to bila dobra ili odlična predstava Olimpijaca.

Da bi se imali čemu nadati, slična im je trebala i u drugom dijelu protiv Monaca. I krenulo je savršeno za domaćine - Alexis Sanchez u 47. minuti poravnao je rezultat pravovremenom reakcijom na odbijenu loptu, stoga je pred Tudorovom ekipom praktički ostalo cijelo poluvrijeme za rekordni doseg.

image

Alexis Sanchez slavi pogodak za izjednačenje

CLEMENT MAHOUDEAU Afp

Bila je to puno uvjerljivija partija u odnosu na prvu dionicu. Marseille je kontrolirao meč, u nekoliko navrata prijetio je Tavares, ali nedovoljno žustro da bi se ponovno zatresla mreža Monaca. U 73. minuti centimetri su dijelili Marseille od pogotka. Balerdi je pokušao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali lopta je odsjela na gredi, da bi se Kolašinac loše snašao na odbijenoj lopti.

Tudorov niz time je stigao do svog kraja - započeo je pobjedom u derbiju s Lyonom - a derbijem je i završio. U međuvremenu su pred hrvatskim trenerom padali Monaco, Toulouse, Montpellier, Troyes, Lorient i Stade Rennes te Hyeres u Kupu.

U drugoj subotnjoj utakmici Ligue 1 momčad Troyesa remizirala je 1:1 s Lensom, stoga prva senzacija lige nije uspjela barem privremeno izjednačiti bodovni učinak s liderom PSG-om. Lens sada broji 45 bodova na drugom mjestu, Marseille 43 na trećem, a slijede Monaco (38) i Stade Rennes (37) našeg Lovre Majera. PSG (47) može iskoristiti ‘kikseve‘ svojih pratitelja u nedjeljnom ogledu s Reimsom na Parku prinčeva.

Linker
28. rujan 2024 23:36