NICOLAS TUCAT Afp
KONTROVERZNA ODLUKA SUCA

Igor Tudor bijesan nakon utakmice s Monacom: ‘Ovo je najveća greška koju sam vidio otkako je uveden VAR!‘

Hrvatski stručnjak nije uspio oboriti klupski rekord star 91 godinu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. siječanj 2023. 07:54

Igor Tudor bio je na pragu obaranja klupskog rekorda starog 91 godinu, ali njegov Marseille u subotu nije uspio ostvariti devetu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i kupu.

Ogled s Monacom na Velodromeu završio je bez pobjednika, a oba su pogotka postigli Marseilleovi igrači. Gosti su poveli autogolom Veretouta u 17. minuti, dok je konačnih 1:1 postavio Sanchez u 47.

Hrvatski stručnjak izrazio je veliko nezadovoljstvo zbog toga što sudac Jeremie Pignard u 73. minuti nije dosudio kazneni udarac u korist njegove momčadi. Po njemu nije bilo ničeg spornog u duelu Guillerma Maripana i braniča Marseillea Seada Kolašinca.

- Za mene je to kazneni udarac i crveni karton. Ovo je najveća greška u nogometu koju sam vidio otkako je uveden VAR. Meni je to neobjašnjivo – požalio se Tudor na konferenciji za novinare.

Predsjednik Marseillea Pablo Longoria također se čudio:

- Majko moja... Čemu služi VAR?

Tudor je u analizi utakmice istaknuo kako je Monaco u prvom dijelu susreta bio bolji suparnik.

- Mogli su postići i više pogodaka, kao i mi u nastavku utakmice. Mi smo imali probleme u prvom poluvremenu, ali vratili smo se u igru. Tijekom sezone događaju se različiti rezultati. No, kad ne možete pobijediti, važno je ne izgubiti – poručio je hrvatski strateg na klupi francuskog velikana.

(gčm)

Linker
28. rujan 2024 23:36