CHARLY TRIBALLEAU Afp
RAT JE ZAVRŠEN

Park prinčeva još jednom je ličio na cirkus, a samo bi klaun pomislio da Mbappé neće dobiti sve što želi

Katarski šeik od početka zna u čijim su rukama sve karte, pa je očajnički zaigrao na providni ‘blef‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 17:11

Unatoč svim nesuglasicama, trzavicama, izoliranosti od ostatka momčadi po naredbi uprave, medijski razglašenim selidbama u Real Madrid ili Saudijsku Arabiju, Kylian Mbappé u subotu je na travnjak u Toulouseu istrčao kao nogometaš Paris Saint-Germaina. Pritom i zabio pogodak s bijele točke po ulasku s klupe, ali nije to bilo dovoljno za ništa više od 1:1 remija.

Prazne prijetnje

Dakle, Kylian Mbappé još jednom je dobio što je htio. Do "jučer" mu je Nasser Al-Khelaifi inzistirao da neće zaigrati u dresu PSG-a dok ne produži ugovor s trenutnim istekom na ljeto 2024., da će se hladiti na klupi za rezerve i to će biti njegova kazna za neposluh i ono što u Parizu nazivaju izdajom. Naravno da taj film nismo gledali, svakom iole upućenom pratitelju nogometnih zbivanja i više je nego jasno da PSG mnogo više ovisi o Mbappéu nego obrnuto, pa tako i katarskom šeiku, kojem u očajničkoj situaciji nije ostalo ništa drugo nego igrati na providni "blef".

image

Mbappe je protiv Toulousea startao na klupi za rezerve

CHARLY TRIBALLEAU Afp

Isti taj šeik predobro zna da su sve karte od početka u Mbappéovim rukama, ali ponos to nije želio prihvatiti pa smo gledali otvoreni rat na relaciji igrač-uprava i Park prinčeva po tko zna koji put doživjeli kao cirkus prinčeva. Svaki cirkus mora imati glavnog zabavljača, a samo bi klaun mogao pomisliti da pored Mbappéa to može biti netko drugi, posebice nakon što su Lionel Messi i Neymar spakirali kofere i napustili Europu.

- Mbappé je igrač svjetske klase, odigrao je dobro i stvarao opasne situacije. Znam da volite kontroverze, ali mislim da se dobro nosim s cjelokupnom situacijom i nastavit ćemo ju rješavati. Mbappé je u odličnom stanju uma, pokazao je glad već u prvim treninzima i mogu samo biti sretan što mogu računati na nogometaša njegove veličine. Gledam na to kao na oduševljenje i veliku radost - poručio je trener PSG-a Luis Enrique, koji iz prva dva ligaška ogleda broji i toliko bodova.

Odnos ciljeva i sredstava

U prvom kolu Ligue 1 Parižani su remizirali s Lorientom (0:0), ofenzivnu liniju činili su Kang-in Lee, Goncalo Ramos i Marco Asensio, tri noviteta u momčadi. Svaka čast kvalitetama pridošlica, ali naravno da novi tercet nije ni sjena prošlosezonskog trija Messi - Mbappé - Neymar koji, doduše, nikada nije donio najtraženiji klupski trofej, ali je najbolje što je PSG ikada imao.

I gle čuda, nakon podjele bodova s Lorientom, Mbappé je dobio dozvolu vratiti se treninzima s momčadi od koje ga je uprava prethodno odvojila u vidu sulude ideje "istjerajmo igrača silom", pod okriljem one da ciljevi opravdavaju sredstva, odnosno da je to jedini način da PSG unovči Mbappéa ovog ljeta i spriječi besplatan odlazak nagodinu. Pritom je Al-Khelaifi zaboravio ili bolje reći zanemario da je Mbappé glavno sredstvo za postizanje rezultatskih ciljeva, a sudeći po trenutnom profilu momčadi, vjerojatno i jedino.

image

Kylian Mbappe

CHARLY TRIBALLEAU Afp

- Svi znamo da se radi o izvanrednom igraču. Momčad je ponosna što može igrati s njim i na terenu se dobro slažemo. Nadam se da će nam ove sezone mnogo pomoći jer neizmjerno je važan adut ekipe - komentirao je branič aktualnog francuskog prvaka Lucas Hernandez nakon Toulousea.

Iako je igrao od 51. minute, Mbappé je ogled završio kao najbolje ocijenjeni igrač, a francuska analitika utvrdila je da protivnici u njegovu izostanku prelako odolijevaju napadima PSG-a. Mbappé i dalje nije promijenio stav - ovu sezonu želi aktivno igrati u dresu PSG-a, uzeti 72 milijuna eura plaće, a zatim se napunjenih džepova i "nabildanih" brojki okrenuti novom izazovu. I bit će tako, planove može promijeniti samo jedan čovjek. Najveća nesreća za Al-Khelaifija je što taj moćnik nosi ime Kyliana Mbappéa.

Linker
27. travanj 2024 15:03