OLIĆ ZNA ŠTO GA ČEKA

'Lani sam niotkuda došao na vrh, a sada me očekuje novo iskušenje, novo dokazivanje'

'Držim da smo mi i Roma favoriti skupine, no, Lige prvaka je nepredvidljivo natjecanje i uvijek nudi nekakva iznenađenja. Očekujem da će Bayern proći skupinu'
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 14. rujan 2010. 21:45

Bayernov napadač i hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić u intervjuu za službenu stranicu Europske nogometne organizacije (UEFA) s puno optimizma govori o novoj sezoni Lige prvaka...

Bayern je prošle sezone na krilima sjajnih Olićevih izdanja dogurao sve do finala, iako je uoči sezone bilo malo onih koje su Bavarci vidjeli tako daleko u natjecanju. U finalu u Madridu bolji od Bayerna bio je Inter s 2-0.

- Mi smo u našoj momčadi više-manje već zaboravili na tu utakmicu. Mnogi naši igrači su se brzo nakon toga okrenuli pripremama sa svojim reprezentacijama za Svjetsko prvenstvo. Bayern je imao 10 svojih igrača na Mundijalu, to dovoljno govori za sebe. Vjerujem da će Bayern i ove sezone nastaviti igrati dobro u Ligi prvaka i dogurati daleko. Možda opet i do finala, zašto ne? - priča Ivica.

Bavarci su se prošle sezone mučili u skupini, bili su puno uvjerljiviji u nokaut-fazi. Ovoga puta će suparnici Bayernu biti Roma, Cluj i Basel, a prvi ispit će Ivica Olić i njegovi suigrači imati u srijedu u Münchenu protiv Rome.

- Držim da smo mi i Roma favoriti skupine, no, Lige prvaka je nepredvidljivo natjecanje i uvijek nudi nekakva iznenađenja. Očekujem da će Bayern proći skupinu, baš kao i Roma, ali, vidjet ćemo.

Olić ne može dočekati početak nove avanture u Ligi prvaka, nakon što je prošle sezone sa sedam golova briljirao u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu. Više od njega zabio je samo Barcelonin Argentinac Lionel Messi, strijelac 8 pogodaka...

- Prošle sezone sam niotkuda došao na vrh, a sada me očekuje novo iskušenje, ponovno dokazivanje! Držim da sam u dobroj formi, te da mogu dokazati da ono iz prošle sezone nije bila slučajnost.

Nizozemski trener Bayerna Louis van Gaal prošle sezone je debitirao na klupi njemačkog giganta, te je odmah osvojio dvostruku, a umalo i trostruku krunu. Podsjećamo, uz finale Lige prvaka, Bayern je bio pobjednik u Bundesligi i osvajač DFB Pokala.

- Van Gaal želi od nas da pobjedimo u svakoj utakmici. Tako je bilo prošle, a tako je i ove sezone. Mi, igrači, imamo isti pobjednički mentalitet u sezoni koja je počela i vjeru da možemo zadovoljiti ambicije našeg trenera – zaključio je Olić.

Linker
05. srpanj 2024 06:43