RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Kaiserslautern's Srdjan Lakic (L) celebrates with his teammates after scoring during their German first division Bundesliga football match Hamburger SV vs 1.FC Kaiserslautern in Hamburg, northern Germany, on October 2, 2010. AFP PHOTO / FABIAN BIMMER
 AFP
FIFA.COM

Lakić, Iličević i Rivić razlog su zbog kojeg Kaiserslautern danas sjaji

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. prosinac 2010. 14:06

FIFA.com, službena internet-stranica Međunarodne nogometne organizacije, naširoko je opisala trenutačno stanje Bundesligaša Kaiserslauterna i poseban naglasak stavila na tri hrvatska nogometaša koja igraju u tom dresu.

U tekstu se autor prisjeća ne tako davnih vremena kada se ugledni njemački Bundesligaš mučio u drugoligaškom okruženju. Četiri godine, od 2006. do ove sezone, su pokušavali vratiti sjaj i vratiti se u prvoligaško društvo, a to im je uspjelo tek prošle sezone. Danas je Kaiserslautern solidan prvoligaš, nalaze se na 12. mjestu ljestvice. Imali su nekih dobrih i nekih nešto slabijih serija , no važno je za njihove navijače da opet gledaju svoje miljenike u srazu s Bayernom, Borussijom Dortmund, Hamburgom, Werderom... I sada su tamo gdje im je mjesto.

- Bilo je dosta padova i uspona od 2008. godine, kada sam došao u Kaiserslautern. No, uvijek je bilo vidljivo da klub zna kojim putem treba krenuti. I prošle sezone smo u tome uspjeli. Vratili smo klub u prvu ligu i sada smo prepuni motiva dokazivati iz kola u kolo da nam je tu i mjesto - rekao je za FIFA.com hrvatski nogometaš Srđan Lakić .

Nekadašnji proslavljeni njemački reprezentativac Stefan Kuntz (danas predsjednik Kaiserslauterna, op.a.) je kao trener započeo s planom povratka u prvu ligu, a naslijedio ga je današnji trener Marco Kurz, koji je na odličnom glasu, kako među igračima, tako i među članovima uprave kluba i navijačima.

- Zadovoljan sam sezonom, devet postignutih pogodaka nije mala stvar. No, od nogometaša sam koji se želi stalno iznova dokazivati. Mogu još bolje, i ja i cijela momčad - u nastavku govori 27-godišnji Lakić koji se trenutačno nalazi na diobi trećeg mjesta ljestvice strijelaca Bundeslige.

U posljednjim kolima je on, kao središnji napadač, uz potporu krilnih napadača, također dva Hrvata Ive Iličevića i Stivena Rivića, najveća snaga kluba, a FIFA.com piše kako "baš zbog trojice Hrvata danas Kaiserslautern opet prvoligaški sjaji".

- Mislim da se svaki nogometaš osjeća sjajno u klubu. Voljni smo graditi se kao pojedinci i kao momčad, a imamo potporu svih - rekao je, pak, Ivo Iličević, a nadovezao se i treći Hrvat u momčadi Stiven Rivić.

- Kada sam odigrao premijerni meč ove sezone, onaj protiv Stuttgarta, osjećao sam se ponosnim. Izašao sam na travnjak, a 50.000 navijača su, svi do jednog, bili uz nas. Osjećamo se odlično u klubu i gušt je ovdje raditi, igrati i trenirati.

Na kraju je Ivo Iličević, koji se nedavno po prvi put našao na reprezentativnom popisu Hrvatske, dao zanimljivu izjavu:

- Hrvatska ima dobru momčad i plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine bi bila kruna rada i naše jake momčadi. Moj nastup na takvom turniru bi bilo ispunjenje sna, no u ovom momentu je sav moj fokus ipak baziran na Kaiserslautern.

Linker
23. rujan 2024 23:22