Damir Krajač/CROPIX
POVRATAK U REALNOST

Kvržić nakon 26 sati puta stigao u Rijeku: 'Aguera sam zaboravio, čekaju nas Lokosi'

Najviše impresionira Sergio Agüero. Dao nam je dva gola, mogao je još nekoliko. I nije stvar samo u realizaciji. Svaki njegov pokret govori "svjetski sam igrač"
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 22. studeni 2013. 09:10

Jedini debitant na Mundialu u Brazilu dogodine, reprezentacija BiH, za koju igra i Rijekin ofenzivni veznjak Zoran Kvržić, odigrala je prijateljsku utakmicu s Argentinom. SAD, Missouri, St. Louis... Kun Agüero ih je s dva komada ispratio na put natrag u Europu. I to kakav put.

- Od Sjedinjenih Država do Rijeke 26 sati. I još ono malo do Rovinja. Let St. Louis - New York, let NewYork - München, let München - Sarajevo i onda automobilom do Rijeke. Pa na trening - govori Kvržić.

- U tjedan dana gotovo tri dana na putu, al' nije ni to najgore. Nego promjena vremenskih zona. Prva dva dana u Americi... Spavanje "nula bodova". Tek treći dan sam se malo priviknuo. A vrijeme hladnije nego kod nas, strašan vjetar.

Igrali ste 20 minuta. Kakvi su bili suparnici Argentinci?

- Takvi da je i 0:2 solidan rezultat. Igrali su im svi izuzev Messija, a najviše impresionira Sergio Agüero. Dao nam je dva gola, mogao je još nekoliko. I nije stvar samo u realizaciji. Svaki njegov pokret govori "svjetski sam igrač". Najjednostavnije rečeno: sve što vrhunskome nogometašu treba, Agüero ima. Ne, još ne znam hoću li na Svjetsko prvenstvo. To najprije ovisi o mojim igrama u Rijeci, a onda, naravno, o Safetu Sušiću. Zasad sam zadovoljan svime što sam pokazao u dresu reprezentacije.

Neispavani ste, umorni, a sutra vas čeka Tomislav Ivković i njegova "što im više igrača ode, sve su bolji" Lokomotiva.

- Svaka im čast, ali idemo odraditi naš posao. Mi smo Rijeka pa "odraditi posao" znači: osvojiti tri boda.

Krenuo s lijeve ili desne strane, svejedno, Kvržić je napast protivničkim braničima. "Po potrebi"... I na Mundialu.

Linker
22. rujan 2024 08:41