ŽIVE ZA GAUČE

Kupili i preuredili autobus i tijekom SP-a obišli Brazil: ‘Oživjeli smo snove’

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 12. srpanj 2014. 15:01

Zvuči kao scenarij za četvrti nastavak “Mamurluka”, ali priča je istinita i svoju će kulminaciju doživjeti ove nedjelje u Rio de Janeiru. Četvorica fanatičnih navijača Argentine odveli su predanost reprezentaciji na novu razinu kada su na utakmice SP-a odlučili putovati autobusom koji su sami kupili i preuredili. Glavna su atrakcija među 100.000 Argentinaca koji stižu u Rio na veliko finale. Brazilci su im osigurali još jedan kamp na Sambadromu kako bi bilo mjesta za sve autobusima i kamperima.

Neslužbeni glasnogovornik avanturističke ekipe s početka priče, 28-godišnji Elias Sarrouf, otkrio je da su dvije godine štedjeli novac i čuvali godišnji odmor kako bi svoju ideju pretvorili u stvarnost.

Autobus koji su prema tradicionalnom južnoameričkom plesu nazvali Carnavalito prije se koristio u javnom prijevozu, a sad ima krevete i mali dnevni boravak s TV-om za gledanje utakmica. Tijekom Mundijala parkirali su ga u službenim fan-zonama, a za obroke bi se snalazili.

- Mislim da smo oživjeli snove mnogih Argentinaca. Nikad nam u životu nije bilo ljepše - otkriva 29-godišnji Jose Ribeti. Argentinu su napustili 9. lipnja, a zatim redom išli po gradovima gdje je igrala ‘albiceleste’.Putovanje nije prošlo bez tehničkih problema: na putu između Brasílije i Săo Paula zapalio im se motor. Ribeti kaže da su Brazilci brzo priskočili u pomoć.

- Svi su jako ljubazni, uvjerili smo se u to gdjegod bismo stali. Hvala Brazilu i njegovim ljudima što su nas tako toplo dočekali - zaključio je.

Linker
21. rujan 2024 16:17