AFP
ROBBEN NAJBOLJI

Mourinho provocira: 'I da uzme naslov, Messi neće biti najveći svih vremena'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2014. 17:18

Menadžer nogometnog kluba Chelseaja Jose Mourinho smatra Lionela Messija fantastičnim nogometašem, ali ga nikako ne bi nazvao najboljim svih vremena...

Uoči finala Svjetskog prvenstva, u kojem će zaigrati Njemačka i Argentina, ponovno se podiže pitanje hoće li Messi postati najveći nogometaš svih vremena, ukoliko konačno osvoji naslov svjetskog prvaka. Jedini je to veliki trofej koji mu nedostaje u njegovoj profesionalnoj karijeri, no Mourinho smatra da ga Argentinac i uzme svejedno neće biti veći igrač od Diega Maradone ili Pelea.

- Messija smatram fantastičnim nogometašem. Njemu nije potreban svjetski naslov da bi bio jedan od najvećih svih vremena. Međutim za mene on nije najveći svih vremena – rekao je Mourinho za Yahoo Global Football Ambassador, te je potom pohvalio tri, po njemu, najveće zvijezde prvenstva.

- Mislim da je Arjen Robben zaslužio titulu najboljeg igrača prvenstva. On je od prvog dana pa sve dosada stalno bio na visokoj razini. Nije varirao u formi, stalno je igrao na jako visokom nivou – veli Mourinho, te je okreće Francuzu Paulu Pogbi.

- On je najbolji mladi igrač koji je odigrao sjajno na svom prvom prvenstvu svijeta. Mislim da će na idućem prvenstvu biti prava zvijezda – smatra karizmatični Portugalac, te za kraj hvali njemačkog vratara Manuela Neuera.

- Ako se ne dogodi nešto katastrofalno u finalu, rekao bih da je to Neuer – veli Mourinho, koji nije propustio komentirati ni posrtanje europskih velikana, kao ni sjajne nastupe nekih "manjih" reprezentacija.

- Mnogo je velikih reprezentacija razočaralo. Engleska, Portugal, Španjolska, Italija... Odigrali su ispod svojih mogućnosti i završili su svoj nastup u skupini. S druge pak strane sjajno su nastup na svjetskoj smotri iskoristili Kostarika, Kolumbija, Čile i Alžir. Ovog će se prvenstva zauvijek sjećati – zaključio je menadžer londonskog kluba.

Linker
21. rujan 2024 19:35