Ronald Goršić/CROPIX
POČELE PRIPREME DINAMA

Kruno Jurčić: 'Hvala Kelavi što nas je spašavao kada je trebalo, ali mi tražimo vratara'

Jurčić je potvrdio kako su u Maksimiru zahvalili Carrascu, Calellu i Moralesu, a od novih lica tu su Husejinović i Pamić, te petorica igrača iz omladinskog pogona
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 07. siječanj 2013. 17:43

- Je... klub kojem Južnoamerikanci stignu na pripreme a da ne kasne - otelo se jednom navijaču Dinama u sesvetskom Sava centru, sjedištu akademije HNS-a, gdje je Kruno Jurčić u ponedjeljak obavio prozivku modrih vedeta.

Nije bilo igrača s južne polutke jer su dečki računali da će se suigračima pridružiti u Brazilu, ali kako su propale pripreme u Sao Paulu, Sammir i Ibanez morali su mijenjati aviokarte.

- Na njih računam tijekom priprema u Turskoj - rekao je Jurčić i na taj način potvrdio kako su u Maksimiru zahvalili Carrascu, Calellu i Moralesu. Od novih lica tu su Husejinović i Pamić, a iz omladinskog pogona posegnulo se za stoperskim dvojcem Šimunovića i Čalušića, napadačima Brodićem i Kolarom te vratarom Zelenikom.

- To su igrači za budućnost, ali nama je potrebno pojačanje koje će odmah igrati. Nećemo žuriti jer imamo šest mjeseci do kvalifikacija za LP, što je dovoljno da se nađe kvalitetno rješenje - rekao je Kruno Jurčić. Potvrdio je pisanja medija o pozicijama na koje se Dinamo orijentirao tijekom zimskog prijelaznog roka. Dakle, traži se lijevi bek, stoper, napadač i vratar.

- Vratar je isto jedno od mjesta koje tražimo. Iako, ne zaboravljam Kelavu koji je spašavao kad je trebalo - naglasio je Jurčić i dodao da traži mladog ili starog vratara, a uvjet je da je vrhunske kvalitete.

- A to je ipak teško naći - dodao je trener Dinama i poslao sasvim jasnu poruku Kelavi. Netko je spomenuo i Limu iz Hajduka...

- Sve su to imena koja su se spominjala, ali nije bilo ništa konkretno.

A konkretno je za sada bilo na listi odlazaka. Nema više Vide i Alispahića. Povremeni BiH reprezentativac otišao je u Rijeku, a da se zadovolji staro maksimirsko načelo “nema stranca do Bosanca” pobrinuo se transfer Saida Husejinovića iz Sarajeva. Napadač je koštao samo 50.000 eura...

- Nisam ga još vidio na djelu, ali prema onome što sam čuo od njegovih suigrača i osoba koje su ga pratile, riječ je o potentnom napadaču koji je izrazito jak u duel igri - opisao je Jurčić igrača za kojeg je Dinamo platio tek 50.000 eura. Preračunato, stotinu puta manje nego što je utržio prodajom Vide.

Linker
22. rujan 2024 09:34