Vladimir Dugandžić/CROPIX
KRENULO POMLAĐIVANJE

Krstičevićev Gatusso: 'Rekao sam Radoševiću da potpiše ugovor jer znam što može''

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 28. ožujak 2012. 15:29

Priključivanje prvoj momčadi mladog juniora Josipa Radoševića bio je jedan od prvih poteza Miše Krstičevića po preuzimanju Hajdukove klupe. Nogometaš, koji će sljedećeg tjedna tek napuniti 18 godina, tip je igrača koji potpuno odgovara Krstičevićevoj nogometnoj filozofiji. Čvrstina, agresivnost i spremnost na veliki rad su ono što novi trener Bijelih najviše cijeni, a Radoševiću su upravo to glavne karakteristike. Pokazao ih je na velikoj seniorskoj sceni još potkraj prvog dijela sezone kada ga je Krasimir Balakov uvrstio u momčad, no potom se zakompliciralo s potpisivanjem profesionalnog ugovora. Stvar se ipak riješila...

Velike zasluge za njegov novi početak u prvoj momčadi ima trener Krstičević, tijekom vrlo uspješnog vođenja juniora uvjerio se u njegove kvalitete.

- Pričao sam s Josipom i savjetovao mu da potpiše ugovor. Želim ga imati u momčadi jer znam što može, rekao sam mu da će dobiti prigodu kao i svi drugi igrači i da je za njega dobro da potpiše ugovor jer je Hajduk veliki klub, a on ima kvalitetu da bude dio ovog kluba - rekao je među ostalim Krstičević na predstavljanju.

Krstičevićevo povjerenje opravdao je odmah protiv Cibalije, uspješno je zamijenio kapetana Srđana Andrića. Nakon utakmice trener ga je javno pohvalio, još jednom je ponovio da je Radošević igrač s potencijalom većim od hrvatske razine, ako se nastavi razvijati kao do sada.

Potencijal mladog veznjaka prepoznao je bivši igrač i trener Hajduka, Zoran Vulić, koji je s njim individualno radio prije nekoliko godina. Vulić prati mlade igrače pa tako i njegovu karijeru i drago mu je što je Josip došao do prve momčadi.

- On je zbilja odličan momak, veliki radnik. Rekao bih da u sebi ima njemačku crtu, uporan je i svjestan da se radom može postići mnogo toga. Trenerima je užitak s njim raditi jer svaki trening shvaća kao da je utakmica, discipliniran je i pozitivno razmišlja - istaknuo je Vulić.

- Riječ je o tipičnom zadnjem veznom igraču, mogao bih ga usporediti s Gattusom i sličnim nogometašima. Ima veliki trkački kapacitet, ne staje svih 90 minuta i zahvalan je za svaku momčad. Naravno da ima još prostora za napredak...

Linker
24. rujan 2024 12:04