Vladimir Dugandžić/CROPIX
DOMAĆE JE NAJBOLJE

Andrijašević o 'mladima i jeftinima': 'Svi smo hajdukovci, igramo za Hajduk svim srcem'

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 29. ožujak 2012. 17:01

Hajdukov veznjak Franko Andrijašević polako postaje neizostavni član početne postave Bijelih. Zanimljivo, prije samo dva mjeseca nije bio u ozbiljnim kombinacijama u Hajduku, bio je na posudbi u Dugopolju i tamo je započeo zimske pripreme. Ipak, u posljednji čas prije polaska na pripreme u Tursku dobio je poziv da se vrati u Hajduk.

- Bio sam iznenađen, sve se dogodilo preko noći. Rekao sam sebi da ću pružiti maksimum, pa što bude - prisjetio se Andrijašević.

Pokazalo se da ni klub ni on nisu pogriješili, u posljednjim utakmicama vezni red Splićana igra dobro, pa tako i Franko.

- Napokon smo pobijedili na svom terenu, to nam je trebalo - rekao je veznjak koji će u lipnju napuniti 21 godinu.

Prvi dio sezone u Dugopolju bio je jedan od boljih igrača jesenskog prvaka Druge lige, igranje utakmica značilo mu je mnogo više nego što bi dobio treniranjem u Hajduku.

- Vidi se da trener Krstičević želi agresivniji Hajduk, koji juriša na sve. I na treningu od nas zahtijeva pritisak, traži da se dobro potrošimo na treningu i na utakmici.

U Hajduku je od malih nogu, stasao je u generaciji s Lendrićem, Caktašem, Vukušićem... i ostalima iz 1991. godišta.

- Lakše je igrati kad imaš nekoga s kime si igrao već dvije ili tri sezone. To je jedan od razloga zašto mislim da u Hajduku trebaju igrati igrači koji su prošli njegovu školu. Svi smo hajdukovci, sa svim srcem igramo za Hajduk i mislim da je to najvažnije u ovom klubu. Nije važno hoćemo li pobijediti ili ćemo izgubiti, važno je da damo sve od sebe za Hajduk.

Linker
24. rujan 2024 12:04