Vlado Kos/CROPIX
PANIKA NAKON PRODAJE

Krstičević poručio Upravi: 'Kupite zadnjeg veznog, bilo bi neophodno potrebno!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. siječanj 2013. 20:42

Krstičević: Kupite mi zadnjeg veznog, bilo bi neophodno potrebno!

Hajduk je odigrao dobrih 0:0 protiv Dinama iz Minska , provjera koja je otvorila rubriku palac gore, palac dolje. Na primjer, srčanost na visini, a s druge strane neke igrače još se – čeka.

Kouassi se pak nameće krupnim koracima, a nije ni bio predviđen da odmah nastupi, ne bi zaigrao da se Milić nije ozlijedio. Potpuno je pak utihnuo jedan Caktaš kojemu očito teško pada izostanak njegova dugopoljskog prijatelja Radoševića s kojim je dijelio dobro i zlo, putovanja do Splita i – svakodnevnicu.

Trener Mišo Krstičević sutradan bio je vrlo otvoren:

- Kad sve zbrojimo fali nam jedan zadnji vezni, osjetit će se izostanak Radoševića, sad posebno kad se ozlijedio Milić, otvara se rupa. Bilo bi dobro kad bismo se popunili na toj poziciji, da nekoga kupimo.

A nema novca.

- Ne ulazim u to. S moje, trenerske pozicije glede stanja u momčadi bilo bi dobro da klub reagira i da angažiramo nekog zadnjeg veznog. Bio bi nam potreban.

Dobro, to je klizav teren, otkud Vršajević vezni? Oni i Lima, dva beka, pa dva zadnja vezna?

- To je naša unutarnja rezerva, dobro je funkcioniralo, "Verša" je bio na visini zadatka. Ne znam kako vama, ali i Lima kao zadnji vezni igra odlično. Dobro su poslužili.

Utakmica je bila teška?

- Previše zahtjevna i naporna za ovaj dio priprema, ljutio sam se zbog njihove oštrine, njima na dušu... Pravi rat, puno kartona. Nismo to očekivali pod Bjelorusa, ali su moji momci dobro reagirali... Pokazali su i karakter čim su odoljeli takvom načinu igranja. A htio sam da ostanemo cijelo vrijeme u istom sastavu, samo da se Milić nije povrijedio.

Naznake su sve čvršće?

- Vidite da probam ekipu koja je završila prošlu sezonu, s malim dopunama. Na ovim drugima je da se nametnu i pokušaju probiti u prvi sastav. Nemamo puno prostora za pravi trening, oduzimaju nam ga utakmice, ali ćemo s utakmicama valjda brže ući u formu. Drugi je način priprema nego ljetos.

Pogodak je Kouassi?

- Ovaj mali Žan se nameće, konkretan je i vidi se da zna igrati, okomit je, brz, hitar i takvih igrača nikad dosta.

Ozlijeđeni Milić?

- Ušli smo na toj poziciji u velike probleme, rekao sam. Valjda će se brzo oporaviti, izgleda da nije teško. Mali Milić počeo je odlično, točan je i precizan. Ima popusta kod mene u greškama, ali na odgovornosti u igri mora paziti. Steći će sigurnost i mir. Rekao sam mu da zna da je standardan, da će igrati stalno i da je naprosto perspektiva kluba. Neka mu to donese dodatno samopouzdanje.

Ne vidimo Caktaša, odnosno snizio se u igri za oktavu-dvije?

- Dobro trenira, ne mogu reći da nije. Caktaš u igri nije na svom svom nivou, ali treba mu dati podršku, Mijo ima moje puno povjerenje. Mora se razbuditi na utakmicama. Shvaćam da mu fali Radošević, ali se mora i ugledati na njega, kao na momka koji je uzletio visoko svojim velikim radom – bio je to Krstičević koji je na kraju dodao:

- Čekam Maglicu, dao sam mu odmor od utakmica u početku i pripremio ga da se nametne sada!

Linker
22. rujan 2024 18:37