Vladimir Dugandzic / CROPIX
TRENEROVI PLANOVI

Krstičević: 'Cilj je drugo mjesto, bez obzira što Uprava kaže, mi smo Hajduk'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. veljača 2013. 13:17

Samo dan nakon povratka iz Turske 'bijeli', oni koji nisu ozlijeđeni i koji nisu otišli u razne reprezentativne selekcije, otišli su u Gabelu gdje su pobjedama nad Zrinjskim (1:1, 5:4 na jedanaesterce), odnosno Budućnosti (3:0) osvajanjem trofeja obilježili povratak na Memorijal Andrije Ankovića.

Tek tada su hajdukovci otišli na zasluženi odmor nakon što su proteklih dvadesetak dana bili u žestokom pogonu. Trener Mišo Krstičević je igračima dao skoro dva slobodna dana, do srijede poslijepodne. Lijepo je bilo na mini-pauzu otići nakon osvajanja trofeja, pogotovo s obzirom na kadar s kojim su Splićani nastupili u Gabeli, a u kojem je bilo tek četiri-pet prvotimaca.

- Drago mi je što su momci na lijep način odgovorili dobrim igrama i osvajanjem turnira. Svaka pobjeda je dobrodošla, pogotovo protiv Budućnosti, prvoligaša iz vremena bivše države – bio je zadovoljan Krstičević.

No s obzirom na momčad koja je u finalu nadmoćno svladala prvaka Crne Gore, i to unatoč nerealiziranom jedanaestercu Vukovića, bit će borbe za mjesto u prvih 11.

- Osim jednog ili dvojice igrača svi se drugi moraju izboriti za svoju poziciju u momčadi! Igrači su toga svjesni. Nemamo pretplaćenih na mjesto u momčadi, svi daju svoj maksimum da se nametnu - poručio je Krstičević.

Tijekom zimskog prijelaznog roka najviše je interesa javnosti izazvao odlazak Josipa Radoševića u talijanski Napoli.

- Ove polusezone bit ćemo oslabljeni u odnosu na prošlu. Neće nam biti lako zadržati drugu poziciju, ali učinit ćemo sva da to napravimo, da izborimo drugo ili treće mjesto koje osigurava plasman u Europu i da osvojimo kup – kazao je Krstičević.

Nakon subotnje sjednice Nadzornog odbora prvi čovjek tog tijela dr. Josip Paladino kazao je kako pred momčadi nema imperativa osvajanja drugog ili trećeg mjesta odnosno kupa.

- Sve je to lijepo, ali mi smo Hajduk. Zna se vrlo dobro koji nam je to uteg i kakve obveze imamo prema navijačima. Radili smo teško i naporno, spremamo se da budemo što bolji, da zadovoljimo navijače i da pomognemo upravi da konsolidira financijsku situaciju u klubu.

Najveći problem Krstičeviću je pozicija zadnjeg veznog, odlazak Radoševića i ozljeda Milića ostavili su trenera Hajduka na sto muka. Na tu poziciju prebačen je Portugalac Ruben Lima, ali su primjerice u Gabeli na tom mjestu igrali i Zoran Plazonić, 24-godišnjak koji je proteklu polusezonu nastupao za Hajdukovu filijalu Primorac 1929, protiv Zrinjskog i 19-godišnji Duje Medak. Obojica su igrači koji nisu ni bili u Turskoj.

- Otvorile su nam se tu neke nove mogućnosti da pokušamo nešto napraviti, iako mi unutar ekipe imamo rješenja eventualno s Limom i Vršajevićem, ali onda gubimo na nekim drugim pozicijama. Teško je slabiti jednu poziciju da bi ojačao drugu. Plazonić i mali Medak su se potrudili, ali da li je to dovoljno da ostvarimo ambicije koje pred nas postavljaju navijači i ime Hajduka, ne govorim pritom o upravi i Nadzornom odboru. Teško je zadovoljiti jednu i drugu stranu, nemamo novca za pojačanja, a moramo pružati dobre igre i ostvarivati dobre rezultate. Mali nesrazmjer, ali ćemo se truditi. Borbenošću, angažiranošću, radom na treninzima pokušat ćemo to nadomjestiti, pa da možda pokušamo biti još i bolji.

Kao najveće otkriće Hajdukovih priprema pokazao se krilni napadač iz Obale Bjelokosti Jean Evrard Kouassi, najbolji igrač turnira u Gabeli, Hajdukov Drogba kojeg su prozvali i Ante, koji bi iako mu je samo 18 godina uskoro trebao postati i otac.

- Napravio je iskorak više od ostalih prinova. Jakoliš je zbog ozljede preskočio dosta treninga, Nižić se još nije potpuno uklopio u momčad, Brazilcima će isto biti potrebno duže vrijeme za adaptaciju, a i preskočili su deset dana treninga.

Posebna priča je omaleni Portugalac Lima koji osim na lijevom boku igra i zadnjeg veznog, a protiv Zrinjskog i na mjestu stopera!

- Ma Lima je naš 'all round' igrač, vrhunski momak i igrač, veliki dobitak za nas ove polusezone, a mi bi htjeli da ostane i duže – rekao je Krstičević za igrača kojem u ljeto ističe ugovor s Hajdukom.

- Ističe mu ugovor, ali učinit ćemo sve da ostane kod nas. To je sada stvar uprave.

Linker
20. rujan 2024 00:39