Vlado Kos / CROPIX
NOVI UGOVORI ILI RASTANAK

KRIZA U OSIJEKU Klub igračima prijeti tribinama, igrači uzvraćaju sudom!

Kvartet Kvržić - Miličević - Jugović - Šorša izbjegavaju novu ugovornu obvezu. Motiv je jasan, čekaju ljeto kada će na tržištu moći uživati u statusu slobodnih igrača
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2012. 16:52

Gordijski čvor u Gradskom vrtu još uvijek nije raspetljan. Srijeda je donijela odgovore na neka kadrovska pitanja ( Mikulić, Malenica i Pavić potpisali su profi-ugovore do ljeta 2015. godine, nešto ranije ugovornom obvezom vezan je i izuzetno nadareni Pongračić), no još je dosta i onih otvorenih, nimalo nevažnih. Kvartet Kvržić - Miličević - Jugović - Šorša, čini se, ustrajno manevrira izbjegavajući novu ugovornu obvezu. Motiv je jasan, čekaju ljeto kada će na tržištu moći uživati u statusu slobodnih igrača.

- Do početka priprema (8. siječnja) nastojat ćemo eliminirate sve upitnike. U zadnjih nekoliko dana vođeni su mnogi pregovori, turbulencije su bile takve da mi glava puca po šavovima. Jedan dan je sve OK, drugi dan nije ništa dobro - kaže Osijekov sportski direktor Miroslav Žitnjak.

Mogući su razni scenariji, jedan od njih Žitnjak je nazvao "najcrnjim". A to je onaj prema kojem će igrači koji ne pokažu spremnost na produžetak suradnje tijekom proljetne polusezone preseliti - na tribine!

- To je situacija u kojoj svi gube, ali ne bude li išlo drugačije...

O tome je ponešto rekao i predsjednik Zdravko Josić:

- Zauzeli smo čvrste pregovaračke pozicije od kojih ne kanimo odstupiti niti milimetar. Tko hoće dalje s nama dobro je došao, tko neće nek' mu je sa srećom. NK Osijek napokon mora odgovorno poslovati, nažalost, moram konstatirati da do sada to nije bio slučaj. Jer, da jest, onda se mi danas ne bismo sudarali sa stotinu problema od 30 godina unatrag!

Drugim riječima, u Gradskom vrtu prošla su vremena "pijanih bogataša"...

- Ugovore moramo smanjivati, tko na to pristane u redu, oni druge sele idu na tribinu. Treća opcija ne postoji.

Unatoč nezavidnoj poziciji predsjednik je ovih dana "klasa optimist", ne strahuje od općeg igračkog egzodusa...

- Očekujem da ćemo s većinom pronaći zajednički jezik na obostrano zadovoljstvo. Procjenjujem kako će osim jednog, najviše dvojice igrača potpisati nove ugovore - uvjeren je Josić.

Jedan od te dvojice gotovo sigurno je Vedran Jugović koji je iskazao posvemašnje razumijevanje za aktualnu klupsku situaciju s financijama. Pozdravio je i zaokret u klupskoj politici smanjivanja ugovora, ali i dodao kako se u toj novoj priči naprosto - ne vidi.

- Imam 23 godine i smatram kako je vrijeme za iskorak u karijeri. A potpisivanje smanjenog ugovora za mene bi bio korak unatrag. Na to ne mogu pristati. Najviše bih volio napustiti Osijek već ove zime i da na tome klub nešto zaradi. Klub mi je mnogo dao, smatram da sam dosta i uzvratio. Naposljetku, imao sam i neke pehove s ozljedama koje, međutim, nisam zaradio ni na kakvoj livadi, nego igrajući za NK Osijek s kojim se želim rastati na prijateljski način - podvlači Jugović.

Iz kluba prijete tribinama...?

- Svjestan sam takve mogućnosti i na nju sam spreman. Samo, u tom slučaju isto tako sam spreman povući i određene poteze s ciljem zaštite svojih prava koje dosad nisam povlačio. A mogao sam, imao sam na njih pravo. Razumijete valjda o čemu pričam...

Razumijemo. O Arbitražnom sudu.

Linker
21. rujan 2024 16:13