Ranko Suvar / Hanza Media / Hanza Media
NE IDE, PA NE IDE

KRIZA LOKOMOTIVE SE NASTAVLJA Slaven slavio, a momčad s Kajzerice upisala i peti uzastopni prvoligaški poraz i niz bez gola produljila na 506 minuta

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. studeni 2016. 21:11

------------------------------------------------------------------------

Lokomotiva – S. Belupo 0:2

Strijelac: 0:1 - Heber (12), 0:2 - Heber (61)

LOKOMOTIVA: Zagorac - Majstorović , Kolinger , Rrahmani , Rožman (od 60. Bočkaj ) - Halilović (od 71. Ivanušec), Capan - Grezda , Majer, Doležal - Marić (od 46. Antunović).

SLAVEN BELUPO: Blažević - Purić, Musa, Katić, Štiglec - Christensen, Burić, Bouadla (od 86. Gregurina) - Ivanovski, Savić (od 57. Jovičić), Heber (od 79. Aliti).

------------------------------------------------------------------------

Brojke očito nisu slučajne niti je slučajno da Lokomotiva nikad u svojoj hrvatskoj prvoligaškoj povijesti na kontu nije imala manje bodova nego što je to slučaj danas. Tek dvadesetak minuta dobre igre u razdoblju u kojem je čak tri puta pogodila okvir vrata gostiju, Lokomotivi nije bilo dovoljno da izbjegne peti uzastopni poraz u prvenstvu i post bez postignutog pogotka produlji na čak 506 prvoligaških minuta.

Tomislav Ivković preselio je u Saudijsku Arabiju i vrući krumpir ostavio u rukama svog prethodnika, pomoćnika i na kraju nasljednika Marija Tokića. Nesreća u napadu i dekoncentracija u obrani bili su kobni za Tokića u njegovoj četvrtoj ligaškoj utakmici za kormilom.

Predvođeni dvostrukim strijelcem Brazilcem Heberom Farmaceuti su prekinuli niz od 195 dana bez prvoligaške pobjede u gostima i po prvi put otkako je Prve HNL u 12. pokušaju trijumfirali na gostovanju kod Lokomotive. Željko Kopić i njegova momčad tako su barem na jednu noć preuzeli šestu poziciju od Istre 1961, dok su ispod Lokosa i dalje samo Cibalia i Split.

Prvi udarac iz kuta, prvi pogodak. Neobjašnjiva je reakcija Lokomotivine obrane nakon kornera Sorena Christensena i gola Hebera. Tokić će kao stoper visoke klase definitivno morati ozbiljno poraditi na ponašanju kod prekida igrača Lokomotive. Jer, Heber je ostao potpuno sam na otprilike tri metra od vrata. Najupitnija je reakcija Danijela Zagorca, koji je krenuo pa stao, iako je lopta bila u njegovom prostoru.

Prvi udarac prema vratima Lokomotiva je uputila tek u 27. minuti, kad je nakon kornera Ante Majstorović glavom tukao pokraj vrata. Pola sata čekali smo na prvu konkretniju napadačku akciju Lokosa, no taj krasni napad Eros Grezda loše je okončao. Bio je to znak buđenja Plavo-bijelih. U 34. minuti prekrasan prodor Tibora Halilovića. Mladi veznjak uzeo je loptu na 30 metara od svojih vrata i s njom prošao sve do suparničkog šesnaesterca. Tamo ju je ostavio Janu Doležalu, koji je opalio i topovskim udarcem zatresao gredu. Već u sljedećoj minuti Goran Blažević odlično je obranio pokušaj Amira Rrahmanija.

Kopić ljut na svoje igrače, Tokić na suce, na travnjaku strasti također sve rasplamsanije. Ponovno je u 39. minuti goste spasio okvir vrata. Lovro Majer ubacio je iz slobodnjaka, a udarac glavom Denisa Kolingera nakon nebeskog skoka završio je u vratnici. Promijenio je Tokić formaciju pa zaigrao s trojicom igrača u posljednjoj liniji, a u poluvremenu umjesto Mirka Marića uveo Ivana Antunovića.

U 54. minuti i treći put je Fortuna okrenula leđa Lokomotivi. Siniša Rožman svom snagom je odapeo s desetak metara iskosa, Blažević tek dodirnuo njegov projektil, kojeg je u konačnici deaktivirala greda. Malo nesreće, malo neopreznosti i Lokomotiva je u 61. minuti nokautirana. Grezda je tražio prekršaj pred suparničkim šesnaestercom, ali sudac Željko Frković nije se oglasio. Uslijedila je kontra u kojoj je ogroman dio posla odradio Dino Štiglec, koji je nakon fine trkačke dionice pronašao Selima Bouadlu, asistenta za novi pogodak Hebera i zaključenje priče u Kranjčevićevoj ulici.

Linker
22. rujan 2024 22:58