AFP
TRANSFER

Perišić danas odlazi u Inter?

Piše: Frane VulasObjavljeno: 24. kolovoz 2015. 12:42

Prema pisanju talijanskih medija saga oko transfera Ivana Perišića iz Wolfsburga u Inter, koja se vuče tjednima, mogla bi danas dobiti epilog, prenosi Slobodna dalmacija.

Njemački klub koji je u stabilnoj financijskoj situaciji nije pristajao na 18 milijuna eura odštete, od čega je Inter prvotno želio samo tri milijuna isplatiti odmah, a ostatak na rate kako bi klub poslovao u duhu UEFA-inog financijskog fair playa. Inzistiraju Nijemci da prva znamenka iznosa odštete bude - dva. Pokazali su se kao tvrdi pregovarači.

Ipak, transferom Matea Kovačića u Real Madrid popravilo se stanje na računu Intera. Zato talijanski mediji barataju cifrom od 19 milijuna eura koliko bi Inter trebao platiti za Perišića. Posljednji izvještaji govore o 8 milijuna eura koji bi se isplatili odmah, a još 12 milijuna naknadno.

Hajduku 400.000 eura

Čeka se još samo pristanak Wolfsburga, ali oživjela je ponovno i mogućnost da Belgijanac Kevin De Bruyne preseli iz Wolfsburga u Manchester City za čak 70 milijuna eura. Teško je očekivati kako bi Wolfsburg prodao obojicu.

U slučaju da se transfer Perišića realizira i da obeštećenja bude u tom rangu Hajduk bi kao klub u kojem je igrač ponikao kao postotak od transfera iz “Fonda solidarnosti” trebao dobiti oko 400.000 eura. Dinamika isplate Hajduku ovisit će o dinamici isplate Intera Wolfsburgu.

Linker
22. rujan 2024 17:34