Goran Sebelic / CROPIX
SUTRA PROTIV CIPRA

Kovač: 'Kakvi smo mi Hrvati, gledamo košarku na TV-u i odmah smo prvi favoriti SP-a!'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 03. rujan 2014. 20:25

Nije slučajno Niko Kovač odabrao Cipar (četvrtak, Pula, 20.15 sati) za novi početak! Društvo s otoka u Sredozemnom moru trebalo bi u Puli 'glumiti' Maltu s kojom Hrvatska počinje utrku za Euro 2016.

- To je taj rang kvalitete. Možda je Cipar nešto jača reprezentacija s obzirom da imaju devet igrača koji su izborili nastup u Ligi prvaka, ali jasno je kako smo tražili protivnika protiv kojeg ćemo dominirati dok će oni tražiti priliku iz kontranapada jer nas nešto slično čeka protiv Malte u Zagrebu – otkrio je izbornik Kovač.

Na stadionu Aldo Drosina u Puli izbornik će vjerovatno na travnjak poslati sastav s kojim će istrčati na Maksimiru četiri dana kasnije. U nastavku će priliku dobiti neka nova lica...

- Nekima ću dati minutažu. Ne svima jer imamo pravo na šest zamjena, ali pokušat ću protiv Cipra uigravati sastav za Maltu. Što se novih imena tiče, volio bih vidjeti njihovu reakciju u reprezentaciji i dati im priliku da se pokažu u dresu koji nije lako nositi – jasan je Niko Kovač, koji je evocirao uspomene sa svog početka za kormilom izabrane vrste: - Kada smo krenuli, rekao sam da ćemo nešto promijeniti. Napredovali smo u nekim segmentima, no svaki dan treba raditi na postizanju automatizma, tvrdi izbornik.

O Rakitićevoj poziciji Kovač nije htio trošiti vrijeme i riječi. - Sve sam već rekao o tome i bilo bi lijepo da prestanom pričati na tu temu...

Netko ga je pitao o strožem režimu u odnosu na bivše izbornike: - Ne ponašam se prema igračima drugačije nego su se moji treneri ponašali prema meni u svih 18 godina karijere. Ako ja koristim četiri sata njihova vremena od 24 koje imamo, onda mislim da nisam prestrog. Nisam strog niti ako tražim da idemo svi zajedno na doručak, kontrirao je Kovač, kojeg je dočekalo pitanje o raspletu skupine za Euro u Francuskoj.

- Znate kakvi smo mi Hrvati. Gledamo košarku na televiziji i odmah smo prvi favoriti SP-a. Protivnik se treba dobiti na terenu, a ne kroz priču. Ti Bugari imaju momčad u Ligi prvaka! Hrvatska ima individualnu klasu, ali momčad mora funkcionirati kao jedno – završio je Kovač.

Linker
22. rujan 2024 11:26