VLADO KOS Cropix
IVUŠIĆ SE ISPRIČAVAO

Pred Nenadom Bjelicom je teška noć: ‘Prvo ću sebe preispitati, ne želim Osijeku biti na teret...‘

Trener i vratar Osijeka su se oglasili nakon teškog poraza i ispadanja iz Europe
Piše: Sportske novosti/Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. srpanj 2022. 23:49

Nakon šokantnog ispadanja Osijeka iz Europe, Nenad Bjelica je izašao pred kamere s bolnim izrazom lica. Poraz nitko nije očekivao.

"Naravno da nismo ovo očekivali. Imal ismo dobar rezultat iz prve utakmice i u prvom dijelu bili odlični i kontrolirali totalno utakmicu. Taj prvi njihov gol nam je unio nervozu i više nismo mogli spojiti tri dodira. Na kraju je zasluženo prošla ekipa iz Kazahstana", rekao je razočarani Bjelica pa dodao:

"Nismo imali rješenja, šutevi koji su bili rješenje su bili neprecizni. Nismo imali raspoloženo igrača koji može napraviti razliku. Ovo je katastrofalan rezultat za nas i velika sramota. Preuzimam odgovornost za ovo."

Jesu li problem igrači koji su na pripremama preforsirani pa im treba neko vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto?

"Ne možemo u tome tražiti izgovor. U Kazahstanu smo bili dobri i mogli i uvjerljivije slaviti. Moja ekipa je danas izgledala loše i s time se moramo nositi, ponajprije se ja s time moram nositi. Sada moramo najprije prespavati noć pa krenuti s pripremama za Belupo", poručio je Bjelica.

Odlazi li Bjelica?

Nakon što je dao izjave pred kamerama, Bjelica je održao i konferenciju za medije.

"Razumijem da su navijači razočarani. Oni su nas zaista sjajno bodrili na početku ove sezone i nemam im što drugo reći nego im se ispričati. Treba prespavati noć. Sjest ću i razgovarati s predsjednikom jer toliko volim NK Osijek da klubu nikad ne bih bio na teret."

Poraz od Kizližara dugo vremena se neće zaboraviti.

"Utakmica je u prvom dijelu bila pod kontrolom, pa i sve do njihovog gola. Nakon njihovog gola se uvukla nervoza u momčadi i nismo znali što radimo, nakon drugog pogotka nervoza je još i porasla i nismo uspjeli stvoriti niti jednu ozbiljniju šansu. Zaslužena pobjeda protivnika", kazao je Bjelica.

Nakon utakmice nije razgovarao s igračima.

"Nisam ništa rekao igračima. Što ću im reći? Kad imate 16 igrača koji su u lošoj formi, onda znači da je kriv trener, a ne igrači. Prvo ću sebe preispitati pa zatim analizirati igrače", zaključio je trener bijelo-plavih.

Ivušić nije znao što reći

Vratar Osijeka Ivica Ivušić nije skrivao razočaranja, a više puta se i ispričao navijačima vidno šokiran porazom.

"Ne znam što bih rekao. Preuzimam odgovornost za ovu sramotu. Ispričavam se svim navijačima. Svi mi preuzimamo odgovornost i svi smo jednako krivi. Ovdje smo trebali pokazati puno više. Ispričavam se još jednom, ovo je ispod svake kritike, mogu se samo ispričati", govorio je šokirani Ivušić pa dodao:

"Moramo se sada pomiriti s ovime i nastaviti dana. Još jednom se ispričavam navijačima. Ne znam što bih rekao. Okrećemo se prvenstvu, ne mogu reći ništa pametno", zaključio je Ivušić.

Linker
13. svibanj 2024 11:27