VLADO KOS Cropix
KONFERENCIJSKA LIGA

Mađari uoči važnog ispita: ‘Znamo da je Osijek jak, ali imamo svoje adute‘, ‘Publika može biti plus za nas‘

Neće ni ZTE biti bez potpore, svoj dolazak na Opus Arenu najavilo je petstotinjak navijača iz Mađarske.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. srpanj 2023. 06:35

ZTE na dolazi na Opus Arenu bez ambicija. Za razliku od kolege na suprotnoj klupi, trener mađarske momčadi Gabor Boer nema nikakvih problema oko momčadi. Cilj je, naravno, pokušati izboriti aktivan rezultat pred uzvrat.

- Mi se svakako nadamo i vjerujemo da ćemo odigrati dobru utakmicu. Fizički smo u jako dobroj formi. Znamo da je Osijek jak, itekako smo svjesni toga, ali imamo svoje adute. Osijek raspolaže s prilično jakim igračkim kadrom, ne bih želio nikoga isticati iako ima igrača na koje smo se posebno fokusirali - rekao je Boer.

image
VLADO KOS Cropix

Na prvenstvenoj utakmici prošlog vikenda bili su i skauti mađarske momčadi. Što su vidjeli?
- Gledali smo Osijekovu posljednju prvenstvenu utakmicu, analizirali je, našoj momčadi predali sve važne informacije i taktičke poteze Osijeka, međutim analiza je samo jedan mali dio koji vodi do uspjeha. Imamo plan, a tek ćemo vidjeti koliko će se on moći implementirati na terenu.

U redovima ZTE već godinama uspješno nastupa nekadašnji Bijelo-plavi Zoran Lesjak koji bi baš na Opus areni mogao imati jubilarni 150. službeni nastup za mađarsku momčad. Pitali smo Boera je li možda preko Lesjaka bolje upoznao Osijek.
- Taman da mi je i sve rekao, to vam ne bih otkrio - nasmijao se Boer pa nastavio:
- Naravno da smo dobili osnovne informacije, ali on je ipak davno igrao u Osijeku.

image
VLADO KOS Cropix

Mađarskoj momčadi utakmica u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu bit će prva službena ove sezone, no kapetan Matyas Tajti ne smatra kako će to biti poseban hendikep.
- Ne mislim da je to naročita prednost Osijeka jer odigrali su tek jednu, a ne deset utakmica. Mi smo se pripremali da nam ovo bude utakmica u kojoj ćemo biti spremni odigrati sto posto - kazao je Tajti kojeg su mađarski novinari upitali koliko bi na ZTE mogla utjecati vruća atmosfera Opus Arene.
- San svakog nogometaša je igrati utakmicu pred punim tribinama, ali nadam se da se to neće odraziti na nas ili da ćemo zbog toga imati tremu. Zapravo vjerujem kako će nam to biti pozitivan impuls.
Inače, neće ni ZTE biti bez potpore. Svoj dolazak na Opus Arenu najavilo je petstotinjak navijača iz Mađarske.

Linker
06. listopad 2024 15:24