DAMIR SKOMRLJ Cropix
NOVI ISPIT ZA BIJELE

Jakirović odgovorio na vruća pitanja oko transfera i najavio europsku poslasticu: ‘Postali smo opasni...‘

‘Situacija oko jednog igrača malo nas je zavarala, a prijelazni rok i dalje traje, vidjet ćemo‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 16. kolovoz 2023. 20:17

Riječki dečki večeras bi u uzvratu trećeg pretkola Konferencijske lige prema svemu prikazanom u aktualnoj sezoni, ali i na prošlotjednom gostovanju protiv B36 Torshavna, trebali potvrditi prolazak u play-off ovog natjecanja gdje ih čeka francuski gigant Lille.

Trener Sergej Jakirović kazao je da zna što im je činiti večeras na Rujevici gdje se ponovo očekuje lijepa brojka riječkih navijača.

- Prvo poluvrijeme smo gore dobili, osjetili smo ih na terenu jer nije isto kada pripremate utakmicu i igrate istu. Igrali su u niskom bloku, ne vjerujem ni da će danas nešto posebno mijenjati jer se vidjelo kada bi im uzeli loptu da bi brzo došli u izglednu situaciju. Očekujem našu maksimalnu ozbiljnost, da završimo posao, odigramo jednu dobru utakmicu, pobijedimo i plasiramo se u play-off ovog natjecanja.

Znamo što nam je činiti

Osvrnuo se Jakirović na pitanje koliko je teško pripremati momčad za utakmicu gdje je Rijeka dobrim dijelom već potvrdila svoj prolazak u prvom susretu.

- Mi smo do sada pokazali da ne preskačemo utakmice, u fokusu nam je svaka sljedeća. Napravili smo analizu susreta na Farskim Otocima, vidjeli smo gdje imamo još prostora da s taktičke strane budemo bolji u ofenzivnom dijelu iako je bilo jako teško probiti taj blok, stajali su iza s čak šest igrača. To su jako dobro radili, ali veseli da smo bili strpljivi, a takvi trebamo biti i večeras, šanse će doći. Postali smo opasni u svim momentima nogometne igre, prekidi su taj neki peti moment, a to je forte otočkih ekipa. Kada je njima aut, to im je kao slobodan udarac, no pokazali smo da smo ozbiljni, natjecateljska momčad i moramo završiti posao ozbiljno. Uvjeti za igru? Pa sigurno da je nama bilo lakše se prilagoditi na 10 stupnjeva, kako bi igrači rekli, “otvore” ti se pluća i možeš trčati. Tri dana smo gore bili u bundama, u nedjelju smo se kupali u moru. S Dukagjinijem je bilo 90 % vlage u zraku, to će sigurno više smetati skandinavskim ekipama. No nećemo se mi na to obazirati, mi moramo završiti svoj posao - dodao je Jakirović koji svejedno poziva na oprez.

- Evo i neki dan sam gledao utakmice, prvo poluvrijeme si top, pa se poslije tražiš. Gledao sam dosta utakmica, sve je to pola-pola, no znamo što nam je činiti da ovaj susret privedemo u našem smjeru, onako kako bismo mi to željeli - objasnio je Jakirović koji ima i određenih zdravstvenih problema u momčadi.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Problem s Petrovičem

- Tako je, imamo nekih problema, Čabraja i Petrovič su sigurno “out”, upitni su nam Banda i Dilaver, kao i Obregon koji je dobio temperaturu. Lepinjica je dan prije imao temperaturu, trebao bi biti u treningu do susreta, Goda je dobio jedan nezgodan udarac, vidjet ćemo sve do početka susreta. Napravit ćemo sigurno dvije ili tri rotacije za večerašnji susret zbog svega navedenog, no ja sam mišljenja da igrače u formi, koji su u dobrom momentu ne treba mijenjati - rekao je Jakirović koji se osvrnuo i na neka imena o kojima se priča kao o novim igračima Rijeke poput Frana Brodića.

- Kod nas se radi non stop, to je igrač pod ugovorom i ako će se ići u neku priču, to treba i platiti, ne znam... Imamo sada problem s veznom linijom, Petrovič nam je za sada otpao i pitanje je koliko će to trajati, dva, tri mjeseca... Čudna mi je cijela ta situacija oko njega, on je govorio da se osjeća dobro i to nas je možda i zavaralo pa smo napravili problem, no morat ćemo reagirati, fali nam takav igrač u rosteru. Tražimo i u svakoj liniji po jednog igrača, postoji mogućnost da neki odu, rok za transfere je i dalje otvoren i vidjet ćemo što će donijeti. Tko je blizu odlaska? Ha, ha, pa uvijek je to isto, Labrović, Selahi, Vukčević, za njih uvijek ima interesa, pitanje je što će se od toga i kada realizirati. Nema nas tako puno kao što neki misle, pa evo, u utorak nas je treniralo 18, svaki igrač nam je važan i bitan. Moramo biti spremni, no za sada nema nikakvih novosti. Menalo? On je igrač Dinama, i mi imamo igrače koji su zanimljivi tržištu - podvukao je Jakirović za kraj.

Do srijede prodano oko 5000 ulaznica

Utakmicu na Rujevici sudit će 34-godišnji Ukrajinac Oleksij Dervinskij, sudac koji nema previše europskog iskustva. Na seniorskoj razini dosad je sudio tek dvije utakmice kvalifikacija u Konferencijskoj ligi, prošle sezone dvoboj Ararata i Škendije, a ove sudar Arsenala iz Tivta i Alaškerta.

Rijeka će odigrati četvrtu domaću utakmicu pred svojim navijačima ove sezone, protiv Rudeša je bilo 5070 gledatelja, protiv Dukagjinija 6827, a protiv Istre 1961 4856. Rijeka je u srijedu objavila da je već prodano oko pet tisuća ulaznica za sudar s gostima s Farskih Otoka te navijačima na svojoj službenoj stranici između ostalog poručila:

"Ulazi na stadion se otvaraju u 19 sati, a prodaja ulaznica za navijače HNK Rijeka je na dan utakmice u vremenu od 16 sati na zapadnim i od 17 sati na istočnim blagajnama. S obzirom da se očekuje dolazak većeg broja gledatelja te pojačane sigurnosne mjere na ulazima molimo sve naše navijače da krenu što je ranije moguće na stadion kako bi se izbjegle gužve na ulazima pred sam početak utakmice. Naglašavamo da su ulaznice personalizirane (na ime i prezime nositelja) i da je za ulaz na stadion obvezan i osobni dokument s fotografijom (osobna, putovnica ili vozačka) radi provjere istovjetnosti podataka na ulaznici i dokumentu. Posebno molimo sve naše navijače da izbjegavaju nepropisno parkiranje po sredini odnosno punoj crti prometnice u ulici Rujevica (na relaciji od kružnog toka kod Interspara do raskrižja Hosti) kako bi se izbjeglo otežano odvijanje prometa i sankcioniranje od strane nadležnih službi. Pozivamo sve naše navijače na fer i korektno navijanje te molimo da se suzdržite od prekomjerne alkoholiziranosti, posjedovanja i uporabe pirotehničkih sredstava, svih oblika diskriminacijskog ponašanja, bacanja predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) i neovlaštenog ulaska odnosno utrčavanja u natjecateljski prostor. Uz prethodno navedeno posebno molimo naše navijače da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima tribina tijekom utakmice kako bi se izbjegle rigorozne sankcije za sve nas u vidu novčanih kazni, zabrana dolaska na utakmice i zatvaranja tribina ili stadiona za gledatelje".

Linker
28. rujan 2024 23:17