Sergej Jakirović

 RONALD GORSIC Cropix
INTERVJU ZA SRPSKI PORTAL

Jakirović prvi put nakon otkaza u Dinamu: ‘Kad se dogodi šok, izlazi žuč... Znaju neki o čemu pričam‘

Bivši trener Modrih govorio je o vlastitom otkriću, ali i Ligi prvaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. rujan 2024. 12:14

Bivši trener Dinama Sergej Jakirović nakon nedavnog otkaza otputovao je u rodni Mostar, a još se nije oglašavao za hrvatske medije.

Ipak, ‘Profa‘ se oglasio preko srpskog Mozzart Sporta, ali nije pričao o odlasku iz Dinama, već je glavna tema bio napadač Crvene zvezde Cherif Ndiaye, Senegalac kojeg je Jakirović vodio u Gorici.

Ndiaye je u velikom srpskom derbiju zabio hat-trick Partizanu.

- Došao je u siječnju 2019. na početku zimskih priprema, već na inicijalnom testiranju sam vidio da je izdrživ, da može puno trčati. Nakon dva-tri dana treninga tražio sam Mindaugasa Nikoličiusa da ga potpišemo. On me pogledao i oprezno pitao: "Zašto da ga potpišemo ako imamo još 12 dana probe?" Rekao sam mu da nam kreću prijateljske utakmice, da će nam ga netko ukrasti ako vide kako dobro igra – rekao je Jakirović.

Iako nije dobio izravno pitanje o debaklu u Münchenu, mostarski stručnjak prokomentirao je Dinamovu i Zvezdinu ulogu u Ligi prvaka u odnosu na domaća prvenstva.

- To su veliki problemi, navikao si imati posjed, da si dominantan. Braniči ti igraju na velikom prostoru, treba ti dosta posjeda i pritiska na loptu. U Ligi prvaka to se mijenja, ne bih rekao da su Dinamo i Zvezda autsajderi, ali jesu u podređenom položaju. Ekipe protiv kojih igramo navikle su na igranje Lige prvaka, osvajaju jaka prvenstva, imaju veće proračune, a samim time i skuplje igrače. To se ne može usporediti, zato smatram da je ogroman uspjeh za svaki klub iz ove regije ulazak u Ligu prvaka – izjavio je Jakirović.

Dinamo je znao pobijediti Chelsea, a Zvezda slaviti protiv Liverpoola...

- Naravno da je rijetkost i svatko tko je u sportu zna koliko je to teško i koliko moraš raditi. Koliko moraš razvijati igrače da bi prišao toj razini... Protivnički klubovi o kojima pričamo samo dođu i kupe igrača koji odgovara za njihovu igru. To je najveća razlika. Druga stvar: javnost, navijači, mediji... To je klasika. Oni su navikli da si godinama dominantan u svojim ligama i kad se dogodi nešto šokantno, onda izađe sva ona žuč... Ali, to traje dan, dva i onda se svi vrate u realnost. Neko će to priznati, neko neće. Ali tko radi u sportu, zna o čemu pričamo.

Završno je Jakirović povukao paralelu između Dinama i Zvezde.

- Kada vodiš Dinamo i ostale klubove, nema to veze jedno s drugim. Nažalost, samo ti se broje porazi. A pobjede se podrazumijevaju. Tako je vjerojatno i u Zvezdi.

Linker
27. rujan 2024 17:33