CROPIX
VELIKANI U MAKSIMIRU

Koga može izvući Dinamo? Modri bi u skupini mogli igrati s Realom, Bayernom...

Piše: HinaObjavljeno: 26. kolovoz 2015. 02:01

Nakon uzvratnih susreta završne runde kvalifikacija za Ligu prvaka igranih u utorak poznato je 27 od 32 kluba koji će ove sezone igrati u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'.

Direktan plasman u natjecanje po skupinama izborili su B arcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Bayern Munchen, Wolfsburg, Borussia Moenchengladbach, Juventus, Roma, Benfica, Porto, PSG, Lyon, Zenit, PSV Eindhovem , Dynamo Kijev, Gent, Galatasaray i Olympiakos. Večeras su im se pridružili Dinamo, Valencia, Šahtar, Maccabi Tel Aviv i Malmo.

Nogometaši zagrebačkog Dinama peti put su izborili plasman u nogometnu Ligu prvaka, a devetu godinu uzastopce osigurali su plasman u Europi najmanje do Božića.

'Modri' su u natjecanje po skupinama Lige prvaka dohvatili i 2012., 2011., 1999., i 1998. godine no niti jednom nisu prošli dalje. U 24 utakmice igrane u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' Dinamo je upisao čak 16 poraza, tri pobjede i pet neodlučenih susreta uz razliku pogodaka 16-50.

Kada su u pitanju ždrijeb i jakosne skupine, Dinamo može izvući prilično atraktivnu skupinu kao npr. Barcelonu, Manchester City i Romu.

U prvoj jakosnoj skupini nalaze se isključivo prvaci osam najjačih europskih liga (Barcelona, Chelsea, Bayern, Juventus, Benfica, PSG, Zenit, PSV). U drugoj skupini su Real Madrid, Atletico Madrid, Arsenal, Manchester City, Porto, Šahtar, Valencia i vjerojatno Manchester United.

U trećoj skupini nalaze se Sevilla, Lyon, Dinamo Kijev, Olympiacos, Galatasaray, Lazio, Roma i bolji iz ogleda Sportinga i CSKA. Četvrta skupina u kojoj je i Dinamo nalaze se Borussija Monchengladbach, Wolfsburg, Gent, Malmo, Maccabi, BATE/Partizan i Astana/APOEL i njih Modri ne mogu izvući.

Ipak, nisu do kraja definirane pozicija svih klubova jer posljednjih pet klubova koji će nastupiti u LP doznat ćemo u srijedu. Ždrijeb skupina Lige prvaka je u 27. kolovoza u Monacu u 17.45 sati.

1. bubanj:

Barcelona, Chelsea, Bayern, Juventus, Benfica, PSG, Zenit, PSV

2. bubanj:

Real Madrid, Atlético Madrid, Porto, Arsenal, Manchester United, Valencia, Manchester City, Šahtar

3. bubanj:

Sevilla, Lyon, Dinamo Kijev, Olympiakos, Sporting, Galatasaray, Lazio, Roma

4. bubanj:

BATE Borisov ili Partizan, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg, Dinamo, Maccabi Tel Aviv, Gent, Malmö, Astana (Kazahstan) ili APOEL (Cipar),

Linker
22. rujan 2024 08:31