KRVNIK IZ TBILISIJA

Kobiašvili najavljuje: Zar će nas Bilić napasti s četiri napadača? To je naša šansa!

'Da si ne lažemo, za nas bi bod bio veliki doseg, ne izgubimo li od Hrvatske ni ovaj put, bila bi to senzacija. To je i dalje moćna momčad, bez obzira na poraz od nas'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. lipanj 2011. 13:11

Presudio nam je u Tbilisiju, pomutio sve planove koje je Hrvatska imala u ovim kvalifikacijama. Zbog Levana Kobiašvilija na Poljudu igramo još jednu “povijesnu” utakmicu, iako je ona po nekim prognozama trebala biti tek potvrda prvog mjesta. Ali, taj pogodak vratio nas je unatrag, u veliku borbu s Grcima.

Kobiašvili u Splitu neće igrati zbog žutih kartona, utakmicu će gledati s tribine.

- U Berlinu sam, u četvrtak stižem u Split. Želim biti s dečkima, dati im podršku uoči utakmice. Žao mi je što im neću moći pomoći na travnjaku, ali nekako će se oni snaći i bez mene - rekao nam je Kobiašvili, igrač berlinske Herthe.

Dakle, proljeće je bilo plodno, ta utakmica i pogodak u Tbilisiju sigurno će dugo pamtiti.

- Kako ne, pa ne pobjeđujemo svaki dan jednu tako veliku reprezentaciju, kao što je Hrvatska. Zabio sam ja dosta lijepih i važnih pogodaka, ali jasno da je ovaj Hrvatskoj jedan od najsretnijih trenutaka u karijeri. Možda nije najljepši, ali “jedan od” sigurno jest - rekao je Kobiašvili, koji je tri dana kasnije u porazu od Izraela zaradio žuti karton zbog kojega ne može igrati na Poljudu.

Dosta optimizma dolazi iz gruzijskih redova zadnjih dana. Znači, i u Splitu planirate namučiti Bilićeve zvijezde?

- Pa, ja jesam optimist. Pogotovo jer znam puno o Hrvatskoj. Čuo sam da nam Slaven Bilić sprema momčad s četvoricom napadača, mislim da je to naša šansa. Jer, mi smo u defenzivi odlični, ne primamo puno pogodaka, a imat ćemo više prostora za kontranapade. Upoznati smo s podatkom da Hrvatska nikad nije pobijedila u Splitu, kao i da su navijači tamo nezadovoljni, jer dugo nisu gledali reprezentacije. Zbog svega toga, a zato jer im je ova pobjeda izuzetno važna, Hrvati će biti pod velikim pritiskom. I to su naše šanse...

Malo je zastao, zatim otkrio pravi cilj Gruzije u Poljudu:

- Da si ne lažemo, za nas bi bod bio veliki doseg, ne izgubimo li od Hrvatske ni ovaj put, bila bi to senzacija, fenomenalan rezultat. To je i dalje moćna momčad, bez obzira na poraz od nas.

Linker
06. listopad 2024 01:13