Damir Krajac / CROPIX
HAJDUK ŽELI TROFEJ

Kapetan Maloča uoči uzvrata Kupa: 'Trebalo bi se dogoditi čudo da nas Belupo eliminira'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. travanj 2013. 16:34

Prvi pred polufinalni uzvratni dvoboj protiv Slaven Belupa u srijedu u 19 sati je kako i priliči izašao kapetan Mario Maloča u pratnji udarne punte Ivana Vukovića. Nekako se nakon pobjede u Koprivnici koju su "bijeli" ostvarili hajdučkim srcem i igrom ne očekuje ništa posebno. Zapravo svi su u mislima na finale jer teško je povjerovati da bi "farmaceuti" nakon tri poraza u ovoj sezoni baš mogli stići do te prve pobjede. I to sa barem dva razlike.

- Svi govore da je sa onih 2:1 u Koprivnici sve riješeno. No moramo misliti i odigrati i ovaj dvoboj jako dobro, igrao pred svojim navijačima i njih ne smijemo razočarati. Slažem se da bi se trebalo dogoditi čudo da nas Slaven Belupo eliminira, ali ne smijemo sebe dovoditi u nepotrebne stresne situacije.

Kako se osjećate, jeste li uhvatili ritam rada?

- Apsolutno, radim individualno i sa Borisom Peyrekom koji mi je sve dobro dozirao tako da se osjećam fantastično, potpuno spreman za igru.

Rekli ste da je Slavenu potrebno čudo, vi ste u užoj obrani i morali bi takvo čudo spriječiti?

- Slažem se s vama, ali nije samo riječ o nama četvorici u obrani. Imamo svoju odgovornost, ali ovi ispred nas odigraju kako treba, sudjeluju u defanzivni onda će i nama puno biti lakše.

Kakav Slaven očekujete u srijedu ?

- Sigurno da oni nemaju što čekati, moraju napasti. To bi nam čak moglo i odgovarati jer je lakše igrati sa protivnikom koji je otvorena garda, nego napadati i razbijati bunker. No bez obzira na Slaven, mi se vidimo u finalu i to sa pobjedom na Poljudu – zaključio je Maloča.

Kapetan Maloča je onako ležerno odgovorio i na novinarsko pitanje da izgleda neispavano:

- Jako dobro spavam, ne brinite se. Supruga noću brine oko bebe i ja se baš dobro odmorim i pripremim za trening i utakmicu – uzvratio je Maloča.

Nakon dvoboja protiv Cibalije Ivan Giga Vuković je bio optimistički raspoložen, poslao je otvorenu poruku prema Koprivnici kojima je poručio da nisu ni trebali odmarati igrače za dvoboj protiv Hajduka. Stoji li još uvijek napadač "bijelih" s tom tezom.

- Potpuno, uvažavam igrače Slavena, ali kada mi odigramo kako znamo onda na Poljudu nema nitko šanse. Osim toga igramo pred svojim navijačima, tribine će biti pune i moramo s pobjedom obilježiti ulazak u finale. Trebamo samo maksimalno ozbiljno pristupiti – kaže Vuković

Hajduk je stigao na korak od 4000 prvenstvenog zgoditka, dvoboj protiv Slaven Belupa u Koprivnici je prva prilika da se netko od "bijelih" upiše u povijest. Pričali se već sada o tome u svlačionici.

- Pričamo, kako ne, velika je to stvar upisati u povijest jednog velikog kluba. Volio bih biti taj strijelac, ali to će doći samo po sebi, na utakmici u Koprivnici ćemo zabiti taj zgoditak. Sigurno tamo pišemo povijest. Tko će biti u toj prilici, nije niti važno dok Hajduk igra i pobjeđuje – kaže Giga Vuković.

Biste li prepustili recimo Maloči pucati penal kada bi se dogodila takva situacija u nekom narednom susretu, a ne Koprivnici?

- Ne okrećite tezu, Mario je kapetan i on meni prepušta pucanje penala – odgovorio je Giga kojega je samo na sekundi zateklo pitanje je i razmišlja o odlasku u inozemstvo, ali se kroz smijeh vrlo brzno snašao i odgovorio:

- Pa ja jesam već u inozemstvu. Ma hajdemo tako reći, svi mi razmišljamo o tome. No sada mi je prvo Hajduk u mislima, ne bih imao ništa protiv i ovdje završiti karijeru, nigdje mi se ne žuri, a u Splitu mi je jako lijepo. Hajduk je veliki klub, trebamo prvo završiti ovu sezonu, a što će poslije biti ćemo razmišljati kada dođe vrijeme za to – uzvratio je Hajdukov napadač.

Prije pogleda prema polufinalu i Slaven Belupu kapetan Mario Maloča i Vuković imali su se potrebu osvrnuti na prošli prvenstveni susret sa Cibalijom.

- Mislim da se po medijima previše povlače pitanja sudačkih pogrešaka, nekakvi repovi sa tog dvoboja. Ja ču kazati ovako, na terenu je postojala samo jedna momčad, bili smo puno bolji, imali igru i šanse. Prema tome nema potrebe više to spominjati – kazao je kapetan Maloča.

- Potpuno se slažem sa Marijom, svaka čast Cibaliji, igrali su koliko smo im dopustili, ali bilo smo puno bolji. Samo sam ja promašio dvije stopostotne prilike, a stvorili smo ih dosta i mogli smo i uvjerljivije slaviti – dodao je Vuković.

Linker
21. rujan 2024 19:25