REUTERS
NEMOGUĆA MISIJA

KAKVO BI TO BILO POJAČANJE ZA DINAMO! Objavljena cijena za igrača koji je oduševio u Ligi prvaka: Želite ga? On stoji 10 milijuna eura!

Glavna želja hrvatskog prvaka u zimskom mercatu definitivno je neispunjiva
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. prosinac 2016. 08:51

Puno je bilo Dinamovih navijača i onih koji su željni pomaka u igri Modrih koji su na listi pojačanja za proljetni dio sezone poželjeli Brazilca Cafua iz Ludogorca. Koji je, na neki način, bio hit Lige prvaka, barem od ovih igrača koji su široj javnosti dosad bili manje poznati.

Sjećate se, govorilo se već o njemu i u Maksimiru, bio je na listi Dinamovih želja, pogotovo nakon dolaska Ivajla Peteva, koji bi “mogao potegnuti veze” u svom bivšem klubu i pomoći da se posao zgotovi. Međutim, brzo su se u Maksimiru ohladili shvativši da je Cafu nedostupan, barem za cijenu koja bi hrvatskom prvaku bila razumna.

- Ništa od toga, nemoguće - rekao nam je jednom i Petev, ali kako u vrijeme prijelaznog roka svakakve kombinacije dolaze do etera, tako je “Cafu zvan čežnja” opet došao do znatiželjnih novinarskih ušiju.

Međutim, da utišamo maštu svima onima koji u Brazilcu zvučnog imena, ali i odličnih napadačkih performansi, vide izlaz iz krize, nazvali smo u Bugarsku. Sugovornik teško može biti bolji i vjerodostojniji: Angel Petričev direktor je kluba iz Razgrada, desna ruka i prvi operativac vlasnika Kirila Domusčijeva.

- Kolika je Cafuova cijena? Pa, reći ću vam ovako: mi ga ne bismo prodali ispod 10 milijuna eura - odmah u glavu odgovorio je Petričev, koji nije krio da njegov klub već sada ima ponude i upite iz mnogo jačih liga i klubova no što su HNL i Dinamo.

Sanak pusti

- Svaki nas dan zovu iz Engleske i Italije, najviše otamo. Recimo, već se spominju Leicester i Lazio, a nisu jedini. Kažem, ispod 10 milijuna eura uopće ne mislimo ni razgovarati.

Bio bi Cafu, definitivno, dobro pojačanje; čovjek koji je iskočio - golovima i asistencijama i u Ligi prvaka - svakako bi za Modre bio pun pogodak. Pogotovo ako ode Soudani; Cafu bi, barem u startu, bio vrhunska zamjena. A nekako, subjektivno i prema našem mišljenju, ako se čovjek snašao u Razgradu, u Zagrebu ne bi imao nikakvih problema. Osim da se ne snađe predobro. Ali, od toga nema ništa; ostaje Cafu samo sanak pusti.

- Nikada ni s kim iz Dinama nismo razgovarali o njemu, pa ni s Petevom. Niti je ikad došla ponuda iz Zagreba. Da, Petev i Dinamo naši su prijatelji, ali ne bismo pristali ni na kakav popust ili “skonto”. Rekao sam kolika je cijena i koji ga klubovi traže - zaključio je Petričev.

Zaključimo i mi: Djed Božićnjak pod bor u Maksimir neće donijeti Cafua. Neće ni mnoge jeftinije igrače; Dinamo će se doista morati namučiti da pronađe adekvatna pojačanja. Ona su prava stvarno skupa, da bi se došlo do “novih soudanija”, trebat će mnogo znoja, krvi i - milijuna!

Linker
23. rujan 2024 08:33