Drago Sopta/Cropix
AZERBAJDŽANSKA POSLA

Kakav previd Modrih: 'U Bakuu mrze Neftči! Prevarili smo se. Oni su državni klub'

'Nismo znali kakvi su tamo odnosi. Ali onda je u hotel došao menadžer Bakua i molio nas da igramo s njima. Suparništvo Dinama i Hajduka nije niti približno onom Bakua i Neftčija'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. lipanj 2011. 15:02

Bivši trener Bakua, protivnika Dinama u trećoj, posljednjoj pripremnoj utakmici, jest Makedonac Đoko Hadžijevski . Čuo se s Jurčićem, otkrio mu je neke zanimljivosti o Neftčiju, makar i trener Dinama zna uglavnom sve o prvom protivniku u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Neftči je prolongirao svoj dolazak na pripreme u Austriju. U Dinamu zbog toga još ne znaju njihov raspored utakmica, a ako će Azerbajdžanci s nekim igrati do 4. srpnja, Jurčić će pogledati njihovu utakmicu. Dinamo je, inače, želio preskočiti utakmicu s Bakuom, te naći novog protivnika.

- Nismo znali kakvi su tamo odnosi, nismo željeli ući u nikakav rizik. Ali onda je u naš hotel došao menadžer Bakua i molio nas da igramo s njima. Rekao mi je “ako bilo koji naš igrač napravi grubi prekršaj, povucite momčad s terena” - kazao je Jurčić i dodao:

- Oni zapravo mrze Neftči! Jer mi smo se svi prevarili. Neftči nije privatni klub, već - državni klub! Financira ga vlada. Zato ga oni ne mogu smisliti. Suparništvo Dinama i Hajduka nije niti približno onom Bakua i Neftčija.

U Bakuu, čiji je proračun 20 milijuna eura, igraju tri Hrvata - Šarlija, Skulić i Šolić.

A Jurčić i Dinamova delegacija će u srijedu pogledati utakmicu Partizana i Rosenborga, mogućih Dinamovih suparnika u play-offu kvalifikacija za Ligu prvaka. Srpski novinari koji prate Partizan skupno su stigli u Dinamov hotel napraviti intervju s Dinamovim trenerom. Pitali su ga bi li Dinamo u play-offu Lige prvaka želio Partizan.

- Ne bih želio Partizan! Iako me veže lijepo sjećanje na 1997. godinu i onih 5:0. Međutim, ta utakmica bi bila ipak više od nogometa. Uostalom, htio bih lakšeg suparnika od Partizana - kazao im je Jurčić.

Na pitanje je li za pokretanje Regionalne lige, Jurčič je kazao:

- Nogomet nije košarka, rukomet ili vaterpolo. Osobno mislim da još nije vrijeme za tu ligu.

Linker
24. rujan 2024 20:27