ST GALLEN, SWITZERLAND - JULY 25: Marco Reus of Dortmund controls the ball during the friendly match between Juventus and Borussia Dortmund on July 25, 2015 in St Gallen, Switzerland. (Photo by Daniel Kopatsch/Getty Images)
 Daniel Kopatsch / Getty Images / 2015 Getty Images
ROONEY NE VJERUJE!

KAKAV LUDI KRAJ DANA United u zadnji čas objavio svoj najveći transfer ljeta!

Za 19-godišnjaka koji je zabio tek 15 golova iskeširana je nevjerojatna cifra, pogotovo kad uzmemo u obzir da za dotičnog nisu čuli ni njegovi budući suigrači
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 01. rujan 2015. 20:56

Navijači Manchester United dugo će pamtiti ljetni prijelazni rok 2015. godine.

Potrošili su Crveni vragovi na nove igrače do utorka 110 milijuna eura, da bi u 18.15 po hrvatskom vremenu stigla i potvrda transfera Monacovog tinejdžera Anthonyja Martiala koji će blagajnu Old Trafforda isprazniti za dodatnih 50 milijuna eura, uz bonuse potencijalnih 80 milijuna. Transfer Hakana Calhanoglua, sjajnog veznjaka i majstora za golčine iz Bayera Leverkusena na kraju se nije ostvario.

Tako je za 19-godišnjaka koji je u seniorskoj karijeri zabio tek 15 golova iskeširana nevjerojatna cifra, pogotovo kad uzmemo u obzir da za dotičnog nisu čuli ni njegovi budući suigrači, poput Waynea Rooneyja.

No, Louis Van Gaal nije uspio dovesti ekstra zvijezdu koja bi podigla profil momčadi, ponajprije onaj marketinški. Da se sve začini i s malo kontroverze, zaslužan je propali transfer Davida De Geae u Real Madrid, za koji krivnju Kraljevski klub svaljuje isključivo na United.

No, čini se kako su na Old Traffordu imali prilke dovesti toliko željenu zvijezdu, ali im je njegova odšteta bila preskupa. ESPN piše kako je Marco Reus bio jedna od ljetnih meta, ali je njegova odštetna klauzula, koja iznosi oko 80 milijuna eura, bila previsoka. Glazeri su bili spremni ponuditi maksimalno 68 milijuna eura, te je posao propao zbog nesuglasice oko razlike.

Da su kojim slučajem bili spremni na 'rizik' s Reusom, u Unitedu bi dobili jednog od najboljih ofenzivnih veznjaka koji je dio najjače reprezentacije svijeta, a ove sezone je zabio 6 golova u 6 utakmica. U cijeloj karijeri 53 gola u 122 nastupa. Ukratko, čovjek je potvrđena klasa, a ne mačak u vreći.

Kad stvari tako postavimo, za Van Gaala je bolje da ultra-skupi Martial postane mega-zvijezda jer inače nikad neće objasniti navijačima zašto je propustio uzeti Reusa.

Od ostalih transfera izdvajamo (iznosi u funtama):

Virgil van Dijk [Celtic - Southampton] 11.5 milijuna

Ramiro Funes Mori [River Plate - Everton] 9.5 mil.

Michail Antonio [Nottingham Forest - West Ham] 7 mil.

Papy Djilobodji [Nantes - Chelsea] 4 mil.

Glenn Murray [Crystal Palace - Bournemouth] 4 mil.

Linker
18. rujan 2024 14:40