AFP
MOURINHO

'Juve je favorit Lige prvaka'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2012. 19:58

Trener španjolskog nogometnog kluba Real Madrida, Jose Mourinho, otkrio je talijanskim novinama Tuttosport da Juventus smatra prvim kandidatom za naslov pobjednika Lige prvaka. Aktualni prvak Italije u osmini finala ide na škotski Celtic, dok Mourinhov Real igra protiv engleskog prvaka Manchester Uniteda.

- Bit ću iskren... Ne volim Juventus, jer ga se bojim! Može osvojiti naslov prvaka, jer djeluje kao kompaktni, nepotopljivi brod - rekao je Portugalac.

- Mislim da mu činjenica što nema "vrhunskog igrača" ide u prilog. To što nema nijednog Juventusovog igrača na vrhu ljestvica strijelaca samo znači da pogodak može doći s bilo koje pozicije. Ovaj Juve me uvelike podsjeća na moj Porto iz 2004. godine. Ako je netko zaboravio, podsjećam da je Porto te sezone osvojio Ligu prvaka - izjavio je karizmatični Mourinho, koji ima "sveti cilj" u svojoj trenerskoj karijeri.

- Već sam rekao da mi je cilj osvojiti Ligu prvaka i s trećim klubom. To nije nikome pošlo za rukom. Ukoliko to ostvarim ove sezone, bio bi to ujedno i jubilarni 10. naslov prvaka Europe za Real Madrid. Nijedan klub nema dvoznamenkasti broj naslova prvaka - veli Portugalac koji je pod velikim pritiskom španjolskih medija i navijača, nakon što je u prvenstvu zaostao za Barcelonom praktički nedostižnih 16 bodova.

- Odgovorit ću vam u stilu Alexa Fergusona: "Prestar sam da bih podnio ostavku". Ako dozvolite, pridodat ću i jednu svoju rečenicu na Fergusovonu: No, istovremeno sam i premlad da podnesem ostavku - zaključio je mudro Mourinho u razgovoru za Tuttosport.

Linker
22. rujan 2024 08:29