AP
BJEŽI LI I RONALDO?

Mourinho dogovorio prelazak u Pariz! Modrić pogriješio štonije potpisao za PSG ili United!

Na Old Traffordu ili Parku prinčeva bio bi dirigent igre. No, Real je najveći izazov, ali i pouka. Ne daj Bože da mu se dogodi ono što se dogodilo Kaki!
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 29. prosinac 2012. 20:01

Ono o čemu engleske i španjolske novine već dulje vrijeme nagađaju, zapravo se već dogodilo! Naš izvor, vrlo blizak Paris St. Germaineu, tvrdi da su vlasnici najbogatijeg francuskog kluba već dogovorili dolazak Jose Mourinha na Park prinčeva.

Šeik Al Khelaifi i sportski direktor Leonardo dvaput su razgovarali s Mourinhom, posljednji put prije utakmice Porto - PSG i dobili načelni pristanak portugalskog trenera da na ljeto preseli u Pariz. O novcu nisu razgovarali, novac je u ovom slučaju najmanji problem, iako se nagađa da je riječ o 15,000.000 eura godišnje plaće.

Mourinho je izgubio strpljenje, ne želi čekati abdikaciju Alexa Fergusona, stari će “umrijeti” na klupi Uniteda, a u odabiru nasljednika više je sklon Josepu Guardioli ili Škotu Davidu Moyesu. A u Madridu mu ne prestaju mahati bijelim rupčićima, što znači samo jedno - idi dobri Jose!

Bježi li i Ronaldo?

Detalje će obaviti najpoznatiji portugalski menadžer Jorge Mendes, u čijoj su “štali” i trener Mourinho i superzvijezda Cristiano Ronaldo. Menadžer, koji je u mladosti pred jednom diskotekom u Portu dijelio letke, u času kada je Porto osvajao naslov europskog prvaka imao je pod nadzorom jedanaest igrača i trenera Mourinha. I danas je taj tercet, Mendes - Mourinho - Ronaldo, prst i nokat, ulažu veliki novac u nekretnine i imaju zajedničke poslove izvan nogometa.

Stoga je vrlo blizu istine glasina da će s Mourinhom u Pariz i Cristiano Ronaldo, koji je “nesretan u Madridu” i ne želi potpisati novi ugovor. Hoće li idućeg ljeta u gradu svjetlosti igrati par napadača Ibrahimović - Cristiano Ronaldo? Moguće, iako ne znam kako će Mourinho spojiti dva tako velika ega? Za početak, trebaju im najmanje dvije lopte!?

Portugalski klan

Florentino Perez, predsjednik Reala, koji je već dulje vrijeme u napetim odnosima s trenerom, koji je i najveći klub na svijetu želio podrediti vlastitoj veličini, želi razbiti portugalski klan. U klubu su danas čak osmorica; trener Jose Mourinho i njegovi suradnici Rui Faria, Silvino Louro, Jose Morais, te nogometaši Cristiano Ronaldo, Pepe, Coentrao i Carvalho. Naravno da su Portugalci trn u peti Španjolcima, a neprijateljstvo između golmana Casillasa i Mourinha traje od njegovog dolaska na Bernabeu.

Napuhani transferi

Tvrdi se da niti osvajanje desetog naslova europskog klupskog prvaka ne bi popravilo Mourinhov status u Realu, navijači su ogorčeni zbog njegovog kaubojskog ponašanja, neprimjerenog jednom aristokratskom nogometnom klubu.

Ali, više od toga predsjednika Pereza muči sumnja da su mnogi transferi, pa tako i onaj Luke Modrića, bili prenapuhani, a posebno ga je zasmetalo da je skupo plaćeni Kaka, vlasnik “Zlatne lopte”, potonuo u drugi plan pod ravnanjem Josea Mourinha...

ŠTO ĆE BITI S MODRIĆEM KADA IZ REALA ODE MOURINHO?

Luka, pogriješio si, trebao si potpisati za PSG ili United!

Što će u novoj križaljci biti s Lukom Modrićem? Ako je Jorge Mendes sudjelovao u njegovom transferu iz Tottenhama u kraljevski klub, ići će s njim, a ako je to posao koji su obavili Predrag Mijatović, Vlado Lemić i Mario Mamić, ostat će u Madridu i boriti se s Mesutom Özilom za poziciju u udarnoj postavi.

Možda i s Kakom, kojega bi novi trener mogao gurnuti u prvi plan. Čemu se može nadati Modrić, koji je u 22 nastupa zabio jedan gol i tri puta asistirao? Ne baš dobrim stvarima, iako, ako će trener biti Zinedine Zidane, treba računati na njegov nogometni senzibilitet kada su u pitanju nadareni igrači, poput Modrića. Ipak, bez obzira što je Real Madrid najveći nogometni klub, a Mourinho jedan od najboljih svjetskih trenera, ne možemo se oteti dojmu da je Luka pogriješio što nije otišao u Manchester United ili Paris St. Germaine.

Na Old Traffordu ili Parku prinčeva bio bi dirigent igre. No, Real je najveći izazov, ali i pouka. Ne daj Bože da mu se dogodi ono što se dogodilo Kaki! Zbog ove priče i Igor Štimac bi trebao biti zabrinut, jer status Luke Modrića u Realu je važan i za našu nacionalnu momčad. Možda i ključna stvar uoči najvažnijih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Linker
22. rujan 2024 08:33