STARIJI BRAT RADOŠEVIĆ

'Josip uz pomoć Boga donosi svoje odluke, gdje vidi da ga Bog želi staviti tamo će otići'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. siječanj 2013. 00:29

Ostanak Josipa Radoševića u Splitu još jedan je dokaz kako je blizu rastanak Hajduka i 18-godišnjeg reprezentativca Hrvatske.

Nakon što je odbio mogućnost odlaska u Parmu vjerovalo se kako će se Radošević ipak naći u zrakoplovu za Tursku, no nakon dugog povuci-potegni odlučeno je da igrač ipak ostane u Splitu. U idućih nekoliko dana pokušat će se realizirati transfer, u suprotnom će se Radošević priključiti ostatku momčadi.

Prema pisanju talijanskih medija ponudu za Radoševića kojeg je Hajduk pristao prodati Parmi za oko tri milijuna eura povisit će Napoli. Da je za Radoševića ozbiljno zagrizao Napoli potvrđuje i izjava sportskog direktora Napolija Riccarda Bigona za Radio Mars koju su prenijeli vodeći talijanski sportski dnevnici 'La Gazette dello Sport' i 'Corriere dello Sport'.

- Radošević je zanimljiv igrač kojeg smo prvi put zamijetili prije skoro godinu dana, često 'snimimo' igrače vrlo rano. On je igrač rođen 1994. godine, to bi za nas bio posao za budućnost. Naravno da je vrlo interesantan – potvrdio je Bigon interes Napolija za Radoševića.

- Čekamo, radimo na tome. Sve je otvoreno, može se nešto dogoditi od 0-24 sata. I preko vikenda se može nešto dogoditi. Zasad nema ništa novo, budimo strpljivi – kazao je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić.

I sam Radošević je već bio spreman za odlazak na pripreme, ali je odlučeno da ostane u Splitu.

- Josip je htio ići na pripreme, već se pripremio za odlazak, pozdravio s nama, ali klub je htio da ostane u Splitu ako se nešto riješi. Klub je zahtijevao da ostane dok se pokuša riješiti njegov status, ako se ništa ne promijeni priključit će se u nedjelju momčadi u Turskoj – rekao je Antonio Radošević, Josipov brat i osoba koja skrbi o karijeri mladog veznjaka Hajduka.

Hajduk je već bio prihvatio ponudu Parme, ali Radošević nije htio u Parmu. No Antonio Radošević, inače veznjak drugoligaša Dugopolja, je istaknuo kako razlozi nipošto nisu financijski. Znači nije u pitanju zov Napolija koji se bori i za 'scudetto', Ligu prvaka?

- Ima tu i drugih klubova koji pokazuju interes za Josipa. Ma nisu sporne financije, pa Josip u Hajduku zarađuje 6500 tisuća kuna mjesečno, mi nismo takva obitelj. Josip se jednostavno ne vidi u Parmi, ima druge planove. Svaka čast Parmi, to je klub koji zaslužuje svaki respekt. Ne podcjenjujemo Parmu, znamo dobro koliko je jaka serie A i Parma kao klub, nismo tako odgojeni. No teško je momku od 18 godina u dan i pol donijeti odluku koja mu može promijeniti cijeli život. Želi razmisliti, razgovarati s obitelji – pojasnio je Antonio Radošević.

Slično je bilo i s Antom Vukušićem ljetos kada je odlazio u talijansku Pescaru, s tim da je Vukušić odlazio kao dvadesetjednogodišnjak, stariji te nogometno i životno iskusniji.

A što će biti s Radoševićem?

- Josip uz pomoć Boga donosi svoje odluke. Gdje vidi da ga Bog želi staviti tamo će otići – zaključio je Antonio Radošević.

A Hajduk smiren i zdušan, vođa ekspedicije sportski direktor Sergije Krešić. Stručni stožer sav u poslu i papirima. U zrakoplovu ih je dočekao glasnogovornik Ante Bilić i prinova Kouassi koji je u Zagrebu sredio dokumente i sjeo jutrom u čarter na zagrebačkom Plesu da zajedno s Rijekom i Osijekom doleti u zračnu luku Split-Kaštela pokupiti Splićane, hajdukovce i splitovce.

"Crveni" sigurno imaju svoj džeparac, imaju gazdu Žužule, a "bijeli" su suhi, kako se ono kaže, suv ka' suvarak! Dnevnica misaona imenica.

Nema novca, Radošević se premišlja za prodaju, pa nema ni - plaće. Ima li nervoze? Kapetan Mario Maloča bio je zadužen postaviti legitimno pitanje "oće li šta bit"? Barem jedna plaća?! Zaostaje ih opet nekoliko (dvije do četiri, kako kome). Obavio je Maloča razgovor s predsjednikom Marinom Brbićem, dan ranije:

- Predsjedniče, kako ćemo dalje?! - pitao je kapetan.

- Strpite se još malo, evo Radošević neće da ode, ali bit će neki transfer – odgovorio je Brbić.

- Dobro – kapetanova je uvijek zadnja.

- Nema ništa alarmantano, naše je da pitamo, a u klubu se trude... - objasnio nam je Maloča jutros prije polaska na splitskom aerodromu, uvjeren da kontrolira svlačionicu maksimalno.

Linker
21. rujan 2024 18:10