ŠTRAJK GRČKIH NOVINARA

Jimenez bubnuo i ostao živ: Sa mnom su u Sevilli igrali hajdukovci Šuker i Petrović

'Olympiakos moramo ostaviti iza sebe i pobijediti Hajduk što neće biti nimalo lako. Znamo što želimo, ali i što možemo, no čeka nas vrlo motivirani domaćin'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. studeni 2010. 20:42

Momčad AEK-a stigla je jutros u Split bez ozlijeđenog alžirskog napadača Rafika Djebboura koji je Splićanima zabio prvi pogodak u Ateni, ali i iskusnog veznjaka Pantelisa Kafesa.

U 18 sati trenirali su na Poljudu, a uoči tog treninga trener Manuel Manolo Jimenez i veznjak Nikos Liberopoulos su se pojavili na konferenciji za medije. Pritom je španjolski trener na klupi grčke momčadi malo pobrkao lončiće.

- Hajduk je klub velike povijesti koji je kroz godine dao mnoge igrače koji su ostavili veliki trag u Europi. Ako se dobro sjećam sa mnom su (op.a. u Sevilli) igrali neki od njih poput Šukera i Petrovića (op.a. bivši igrač Dinama Željko, Crnogorac i bivši reprezentativac Jugoslavije) - bubnuo je Španjolac nakon što je govorio i o potrebi da se dobro upozna protivnik, da bi se naknadno ipak nakon sugestije ispravio.

- Šuker mi je mnogo toga lijepoga ispričao o Hajduku da mi je ostalo u sjećanju kao da je tamo igrao.

Što se pak poljudskog susreta tiče AEK u susret ulazi na krilima velike prvenstvene pobjede nad Olympiakosom.

- Taj susret nam je donio mnogo sreće, ali u nogometu se moraš svaki dan dokazivati. Olympiakos moramo ostaviti iza sebe i pobijediti Hajduk što neće biti nimalo lako. Znamo što želimo, ali i što možemo, no čeka nas vrlo motivirani domaćin.

Na pitanje o protivniku i najjačim karikama Hajduka Jimenez je bio jasan.

- Respektiramo Hajduk, ali ne bojimo se nijednog Hajdukovog igrača.

Međutim Grci su uoči Poljuda poraženi u posljednjih pet europskih gostovanja.

- Došlo je vrijeme da promijenimo tu tradiciju! - poručio je Jimenez. Zanimljivo je kako na presici grčki novinari nisu postavljali pitanja zbog štrajka.

- Za nas je ovo vrlo važna utakmica, no čeka nas protivnik koji će pred svojim navijačima biti izrazito motiviran. Međutim ako se postavimo kao što znamo, kako smo pokazali protiv Olympiakosa, onda imamo veliku mogućnost da pobijedimo u Splitu - istaknuo je Nikos Liberopoulos.

Linker
25. rujan 2024 02:33