Drago Sopta/CROPIX
VISOKA CIJENA

Jesu li u slučaju Radoševića Hajdukovi apetiti preveliki? Cijena podignuta na 4 milijuna!

Maloča i Lima ne žele iz Hajduka u Dinamo/Rijeku, Rusi se ohladili za Caktaša i Vukovića, sada se pojavila ponuda iz Španjolske za mladog veznjaka od 2,8 milijuna eura, ali je Poljud podigao cijenu na 4 milijuna
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 04. siječanj 2013. 23:02

Odbijenice koje su Mario Maloča i Ruben Lima odaslali u smjeru Maksimira pa i Kantride, makar se radilo tek o usmenim upitima i ispipavanju mogućnosti da Hajdukov dres zamijene dresom najvećih suparnika, nisu potaknule službeni Hajduk na bilo kakvu reakciju. Na Poljudu valjda drže da njihov komentar nije potreban jer ih nitko od zainteresiranih strana nije zvao ni raspitivao se za dvojicu igrača koji su pod ugovorom do ljeta 2014. godine, a kamoli da je netko poslao službeni upit ili ponudu.

Posljednji u nizu, a možda u ovom trenutku i najrealniji, transfer o kojem se priča u krugovima bliskim Hajduku, je odlazak Josipa Radoševića. Mladog veznjaka i seniorskog reprezentativca Hrvatske već mjesecima povezuje se s raznim klubovima, njegov talent su prepoznali mnogi skauti, a poziv Igora Štimca u A selekciju znatno mu je podigao vrijednost na tržištu.

Za 18-godišnjaka iz Dugopolja navodno je zainteresiran jedan klub iz Španjolske, po neslužbenim informacijama spreman je ponuditi odštetu od 2,8 milijuna eura uz manji postotak od budućeg transfera. Riječ je o usmenom upitu kojeg su na Poljudu uzeli u obzir ali i odbili, u nadi da će za Radoševića postići još bolju cijenu.

Pretpostavlja se da bi ga Hajduk prodao za najmanje 4 milijuna eura, s tom bi svotom Splićani riješili gotovo sve financijske probleme, naročito vezane za financijski fair-play Uefe koje moraju riješiti do kraja ožujka. Za Hajduk bi to bio idealan scenarij, prodajom samo jednog igrača ne bi se previše oslabila momčad koja stremi k osvajanju Kupa i drugog mjesta u prvenstvu. Međutim, postavlja se pitanje jesu li u Radoševićevom slučaju Hajdukovi apetiti preveliki, odšteta od četiri milijuna eura nije mala svota i ako je Splićani uspiju utržiti Radoševićev transfer ušao bi u konkurenciju najboljih Hajdukovih u povijesti.

Linker
22. rujan 2024 00:59