AFP
TAJANSTVENI SENIJAD

'Jake snage' Hajduka otišle u Moskvu prodati Ibričića: 'Nemam komentara!'

Nemojte opet o tome. Uvijek ću se javiti na telefon, znate da to nikad nije problem, ali ne pričam o transferima. Pripreme su u ponedjeljak, još je samo pet dana odmora - zaključio je Ibričić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. siječanj 2011. 12:12

Jutros je na brzinskoj press konferenciji na Poljudu glasnogovornik Hajduka Vukašin potvrdio da je delegacija u sastavu Sapunar, Grbić i odvjetnik Šarić već krenula put Moskve gdje imaju dogovorene pregovore oko transfera Senijada Ibričića u Lokomotiv.

- Zatražili smo od Rusa da dođu u Split, no oni su nas zamolili da mi dođemo gore što smo i prihvatili - kazao je Vukašin.

Senijad Ibričić na putu za Moskvu? Možda, ali zasad je još uvijek stanovnik Poljuda s privremenom adresom u Sanskom Mostu. U kućnom ambijentu provodi Ibričić posljednje dane odmora u zimskoj stanci.

- Samo me odmor zanima i ništa drugo. Lokomotiv? Ne znam ništa o tome niti se bavim pitanjima oko transfera. U ponedjeljak počinju pripreme, to je jedina činjenica koju mogu potvrditi - kazao nam je Ibričić iz svog BH-doma.

- Imao sam pet mjeseci naporne sezone i jedino mi je odmor u ovom trenutku bitan.

Godinu je zaključio trijumfalnim nastupom na splitskom malonogometnom turniru Četiri kafića i potom se vratio kući. Nije otišao niti do prijatelja Edina Džeke koji je iz Wolfsburga preselio u Manchester City.

- Ići ću kad nađem vremena, posjetit ću Džeku jednom u Manchesteru. Drago mi je da je napokon riješio transfer i otišao u veliki klub. Ja sam mu savjetovao što uraditi, zato je dobro prošao, ha, ha - uz osmijeh je dodao Ibričić.

Raspoložen je Ibro za šalu, ali ne i za razgovore oko odlaska iz Hajduka, premda je sve jasnije da se i on, poput Džeke, približio transferu u veliki klub. Jer, premda Lokomotiv nije Manchester, ipak je riječ o klubu velike tradicije, makar u ruskom okviru. Je li Rusija zemlja u kojoj biste rado nastavili karijeru?

- Nemam nikakav komentar za ponude, pa tako ne bih raspravljao o tome kamo bih mogao poći. To me ne trebate više ni pitati dok ne dođe do realizacije.

U proteklih godinu dana Ibričić se često morao suočiti s pitanjem “što mislite o novoj ponudi?”. I uvijek je imao isti odgovor: “Koncentriran sam na Hajduk”. Tako je i ovoga puta, premda je transfer bliži nego ikada, jer i na Poljudu su svjesni da više ne mogu odugovlačiti s prodajom.

- Nemojte opet o tome. Uvijek ću se javiti na telefon, znate da to nikad nije problem, ali ne pričam o transferima. Pripreme su u ponedjeljak, još je samo pet dana odmora - zaključio je Ibričić svoju verziju priče o Lokomotivu.

Jasno, navijače Bijelih zanima može li Hajduk zadržati Ibričića? Mogao bi kada bi ukupna situacija bila posložena tako da klub živi bez prodaje igrača. Ali, jasno je kakva je realnost, Hajduk će morati realizirati barem jedan veliki transfer kako bi u poslovnu 2011. mogao ući mirno i bez stresa. Ibričić je prvi na redu, jer ima najveću cijenu na tržištu, za njim vlada najveći inters. Zarada u transferu Ibričića formira se na sljedeći način:

- Hajduk 80 %, igrač 20 % od transfera, ali nakon što se odbiju uložena sredstva;

Službeno je potvrđeno i da je Goran Vučević konačno potpisao ranije dogovoren ugovor. Zanimljivo je da su zajedno s njim ugovore na dvije i pol sezone potpisali Vujović, Glavaš, Gabrić i Boris Perek, pa je jasno da ukoliko dođe do promjene trenera i oni će dijeliti istu sudbinu.

Linker
24. rujan 2024 07:17