Zagreb, 091012.Zagrebello.Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijskih utakmica protiv Makedonije i Walesa.Na fotografiji: Luka Modric sa novom frizurom.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
IZBOR ZA MOMČAD GODINE

Interovci u Domu umirovljenika glasovali za Modrića, a u Splitu nisu čuli za anketu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. studeni 2012. 13:45

Neke je stvari stvarno teško objasniti. Tako je teško objasniti da klubovi Inter Zaprešić i RNK Split nisu htjeli sudjelovati u glasovanju Fife i FIFProa za najbolje igrače godine na svijetu. Naime, FIFPro je udruga nogometnih sindikata, čiji je član odnedavno i Hrvatska udruga Nogometni sindikat, koji je u Hrvatskoj organizirao glasovanja u kojemu je, na kraju, Luka Modrić ušao među 15 najboljih veznih igrača svijeta.

Običan, dobronamjeran izbor, koji je uz to ponudio hrvatskim igračima da među najbolje na svijetu “uguraju” i nekoga od naših najboljih igrača. Koliko čujemo, gotovo 90 posto njih na popis je stavilo Luku Modrića i Darija Srnu. Međutim, kažu nam u HUNS-u, Inter i Split nisu dopustili igračima da glasuju! Tko zna zašto, može se samo pretpostavljati, možda nemaju “čistu savjest” prema Sindikatu. Na kraju su Interovi igrači glasovali u Domu umirovljenika, polutajno, dok Splićani nisu niti to. Iako iz ta dva kluba demantiraju priču.

- Oni kažu da nikoga nismo zvali? Ha, ne znam zašto bismo organizirali glasovanje u kafiću, u Domu umirovljenika da smo mogli doći u klub. Možda ne bih vjerovao u tu priču da nisam osobno zvao Branka Laljka i da me nije odbio. Zahvaljujem ovim putem Domu umirovljenika koji nam je omogućio glasovanje - rekao je Mario Jurić, glavni tajnik HUNS-a, čudeći se još jednoj raritetnoj pojavi u HNL-u.

Splićani su se, kaže, opravdali da ih čeka važna utakmica s Hajdukom i da bi ih glasovanje moglo dodatno umoriti.

Ipak, izbor je uspio, hrvatski igrači su dali svoj doprinos glasovanju i, zahvaljujući i njima, Luka Modrić ušao je među elitu. To je, na kraju, najvažnije, ali to je i još jedan dokaz da u našem nogometu ni oko čega nema jednoglasja.

Borimir Perković, trener Intera, u našem je listu pročitao da njegovi igrači, jedino oni i Splitovci, nisu participirali u anketi:

- Neugodno smo iznenađeni, to nam je prvi glas!

Provjerio je u klubu i javio:

- Svi tvrde da o tome nismo informirani, ni službeno ni neslužbeno. Prema tome, nije točno da smo išta bojkotirali, naprotiv - razočarani smo što nas je netko slučajno zaobišao ili namjerno ignorirao! Kome bi uopće palo na um da ne sudjeluje u nečemu u čemu sudjeluju svi, više bi nam to bila čast nego obveza. Ukratko, žao nam je, ali zaista nismo krivi, dapače!

Linker
22. rujan 2024 12:30