NOGOMETNI TRANSFERI

Samuel Eto'o napušta ruski Anži i karijeru nastavlja u Real Madridu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2013. 11:12

Samuel Eto'o ponuđen madridskom Realu

Kamerunski nogometaš Samuel Eto'o, inače napadač ruskog Anžija koji je nedavno objavio rasprodaju svih svojih najboljih igrača, mogao bi karijeru nastaviti i u madridskom Realu.

Nakon što je nogometni svijet postao upoznat s financijskim kolapsom u Anžiju, iskusni 32-godišnji Eto'o je dovođen u kontekst prelaska u nekoliko klubova. Najozbiljnije se pričalo o odlasku u Chelsea gdje bi se spojio s Joseom Mourinhom, s kojim je proživio mnogo uspjeha u milanskom Interu.

Inače, baš je i Inter navodno ponudio ugovor Kameruncu: 4.5 milijuna eura godišnje za dvije sezone. Inače, takva je plaća četiri puta manja od onoga što Eto'o zarađuje u Anžiju.

Kako god, španjolski mediji su objavili da je Eto'o ponuđen i madridskom Realu, a kada bi se taj posao dogodio bio bi to povratak Kamerunca u svoju prvu profesionalnu momčad. Naime, Eto'o je bio član Reala od 1997. do 2000. godine, ali je u tom razdbolju daleko češće bio po posudbama, nego li član Reala.

Čeka se reakcija čelnih ljudi madridskog kluba na ovu mogućnost.

Topnici odustali od Urugvajca, Suarez ostaje ovu sezonu u Liverpoolu

Luis Suarez, sjajni 26-godišnji urugvajski nogometaš i prvi napadač Liverpoola, trebao bi i ove sezone ostati na Anfieldu, po navodima nogometnog intertnet-portala Goal.com.

Njima je, pak, takvu informaciju "došapnula" osoba vrlo bliska i samom Suarezu, te engleskom nogometnom ugledniku iz Liverpoola. No, i gledamo li kompletnu kulisu oko Suareza lako je za pretpostaviti da će uistinu ostati u klubu za kojeg trenutačno ne može igrati zbog prošlosezonske suspenzije.

Naime, Arsenal je odustao od Suareza, nakon što je njegove dosadašnje ponude Liverpool odbijao bez problema, pa je tako zadnjih dana Real Madrid ostao jedini potencijalni kupac. No, ovih dana Real dovršava posao s Garethom Baleom i stvarno bi bilo čudo da na drugoj strani, zbog Suareza, troši još tko zna koliko milijuna eura.

Prošle je sezone Suarez bio drugi strijelac Premierlige, zabio je 23 pogotka u 33 prvenstvena ogleda, a izgleda kako će i ove sezone biti glavna napadačka uzdanica tamošnjih navijača.

Pellegrini nagovara upravu Cityja na kupnju Demichelisa

Belgijski nogometaš Vincent Kompany neće za Manchester City igrati idućih mjesec dana. Kapetan momčadi je ozlijedio prepone i time zadao velike brige novom treneru na Etihadu Manuelu Pellegriniju.

No, novi trener u aktualnom engleskom doprvaku, koji je startao u novu sezonu Premierlige lakom pobjedom protiv Newcastlea, odmah je od čelnika kluba zatražio pojačavanje zadnje linije.

Pellegrini želi u svojoj novoj momčadi dovesti nekadašnjeg svog igrača iz Malage, 32-godišnjeg Argentinca Martina Demichelisa, koji je ovog ljeta došao u madridski Atletico.

Vjerojatno se tek može očekivati zahuktavanje pregovara, no engleski mediji navode kako bi Atletico prodao Demichelisa za pet milijuna eura, dok je Manchester City spreman zasad dati tek tri milijuna.

Mourinho: Willian je već donio odluku, mi smo u kombinaciji

Brazilski 25-godišnji veznjak Willian već je neko vrijeme u Londonu gdje obavljao posao oko prelaska na Otok. Odlazak ovog nogometaša iz ruskog Anžija je evidentan.

No, dok je još prije samo nekoliko dana izgledalo kako će Willian završiti u Liverpoolu ili Tottenhamu, u četvrtak je Sky Sports plasirao priču da je odlični Brazilac zapravo najbliže Chelseaju i da će, ne bude li nepredviđenih preokreta, Willian završiti baš u momčadi Portugalca Josea Mourinha. Sam trener Chelseaja o svemu govori:

- Ne želim baš pričati o transferu koji još nije dovršen. Teško je govoriti dok još traju pregovori, jer i sami znate kako je u nogometu sve moguće - rekao je Mourinho i dodao:

- Da, mi želimo Williana i ja želim Williana. No, svi mi možemo govoriti što hoćemo, a ja sam prilično uvjeren da je on već odlučio gdje odlazi.

Podsjetimo da je Chelsea savršeno uplivao u novu prvenstvenu sezonu. Dobio je dvije domaće utakmice: Hull City 2-0 i Aston Villu 2-1.

Fiorentina prihvatila gubitak Adema Ljajića

Prema riječima Fiorentinina predsjednika Andree Della Vallea u klubu su pripremljeni na činjenicu da će do kraja prijelaznog roka ostati bez 21-godišnjeg srpskog veznog nogometaša Adema Ljajića...

Od početka se ljeta Ljajić spominje u kontekstu odlaska iz Fiorentine budući su propali pregovori oko produljenja ugovora koji mu istječe u lipnju 2014. godine. Kako bi sljedećeg ljeta toskanski klub tako ostao bez odštete za Ljajića malo je vjerojatno da će takvo što dopustiti i transfer se čini neizbježan.

- Ljajić? Ne mogu vam sada ponuditi odgovore, ali nekoliko je opcija. Mogao bi i ostati u Fiorentini, iako baš i nema puno šanse da se to dogodi. Sljedećeg ćemo tjedna donijeti odluku. Osobno bih ga volio zadržati, ali naravno da treba shvatiti i igračeve namjere i uzeti u obzir atmosferu u momčadi – rekao je Della Valle.

Ljajić je u Fiorentinu došao 2010. iz Partizana, a prošle je sezone u Seriji A postigao 11 pogodaka i šest puta asistirao. Dosad najveći interes za Ljajićem pokazao je Milan.

Stanković se za vikend oprašta od Intera

Srpski nogometaš Dejan Stanković (34) u nedjelju će se na travnjaku San Sira oprostiti s navijačima "nerazzurra" uoči utakmice 1. kola Serije A protiv Genoe...

Stanković je slobodan igrač od srpnja kada je obostrano donesena odluka o raskidu ugovora, a zasad nije poznato gdje će i hoće li nastaviti karijeru.

U Crvenoj zvezdi je Stanković započeo profesionalnu karijeru 1994. godine, a potom je ondje igrao četiri godine prije transfera u Lazio. S Interom, čije boje brani od 2004., osvojio je pet naslova talijanskog prvaka, četiri Talijanska kupa, te Ligu prvaka 2009/10.

Stanković se od Interovih navijača oprostio još ranije otvorenim pismom, ali u klubu su mu dali dozvolu da ih sada pozdravi i uživo s travnjaka.

L'Equipe: Bafetimbi Gomis odbio produljiti s Lyonom

Francuski nogometni reprezentativac Bafetimbi Gomis (28) odbio je produljiti suradnju s aktualnim klubom Lyonom, čime je samo potvrdio svoju očito veliku želju za odlaskom...

Vijest o Gomisovoj odluci je obznanio ugledni francuski dnevni list L'Equipe, koji je potom dao naslutiti da bi francuski napadač ipak mogao ovoga ljeta promijeniti mjesto prebivališta, iako mu je nedavno propao, činilo se, siguran transfer u redove engleskog Newcastlea. Spomenuti izvor navodi i da je Gomis spreman čekati istek svog ugovora, koji će uslijediti nakon ove sezone, ali da definitivno nema namjeru za produljenjem suradnje.

Francuz je u Lyon stigao 2009. godine iz St. Etiennea za 13 milijuna eura, a otada je nastupio u 194 utakmice za klub s Gerlanda, te je bio strijelac 72 pogotka i autor 19 asistencija.

Za "tricolore" je dosada nastupio u 10 utakmica, a postigao je tri pogotka.

Arsenal posuđuje Podolskog Schalkeu?

Prema napisima njemačkih i engleskih medija, njemački nogometni reprezentativac Lukas Podolski (28) mogao bi uskoro promijeniti sredinu i napustiti Arsenal...

Tako njemački dnevnik Bild navodi kako bi Podolski u potrazi za redovitom minutažom godinu uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu mogao prijeći u Schalke na jednogodišnju posudbu.

Klub iz Gelsenkirchena u potrazi je za zamjenom za nizozemskog napadača Klaas-Jana Huntelaara koji će izbivati nekoliko tjedana zbog ozljede koljena, dok problema s ozljedama ima i peruanski napadač Jefferson Farfan.

Nije ovo prvi put da je Schalke pokazao interes za Podolskog, kojem aktualni ugovor s Arsenalom istječe na ljeto 2016. godine, ali ga 2007. godine nisu uspjeli dovesti.

Vjeruje se da će o odlasku Podolskog ovisiti Arsenalova uspješnost na tržištu do zatvaranja prijelaznog roka. Ukoliko klub dovede kvalitetna napadačka pojačanja vjeruje se da će Podolskom biti dozvoljeno da ode.

Službeno: Denis Suarez iz Manchester Cityja u Barcelonu

Talentirani ofenzivni vezni nogometaš Denis Suarez (19) postao je i službeno novi član Barcelone, potvrdio je španjolski prvak putem svoje web-stranice...

Nije poznata visina odštete koju je katalonski klub platio sada već bivšem Suarezovom klubu Manchester Cityju u kojem je proveo zadnje dvije godine.

Suarez je potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom, a na početku će trenirati s njezinom rezervnom momčadi.

U ugovoru ovog mladog španjolskog reprezentativca ugrađena je odštetna klauzula u visini od 12 milijuna eura, koja će automatski narasti na 35 milijuna eura jednom kada bude promoviran u Barçinu prvu momčad.

Rodgers "ohladio" Real: Teško ćemo prihvatiti bilo kakvu ponudu za Suareza

Nakon što se Arsenal povukao iz utrke za Liverpoolovog napadača Luisa Suareza, Real Madrid je ostao jedini koji bi do kraja prijelaznog roka mogao poslati značajniju ponudu...

Međutim, menadžer nogometaša "redsa" Brendan Rodgers upozorava čelne ljude "kraljevskog kluba" da će se teško osladiti bilo kakvom ponudom u zadnji trenutak prijelaznog roka.

- Uvjeren sam da će biti prilično aktivno posljednjih dana prijelaznog roka. No, nosit ćemo se s tom situacijom kao i dosada. U ovom je trenutku, nakon svega što smo prošli, jednostavno nemoguće prihvatiti bilo kakvu ponudu za Suareza. Pokušavamo dovesti još dvojicu igrača kako bi pojačali momčad, no gubitak Suareza bi bio veliki korak unazad - rekao je Rodgers, a potom izjavio nešto u potpunosti kontradiktorno svojim dosadašnjim postupcima:

- Možda je bio period prije mjesec, dva kada bismo prihvatili ponudu za Suareza, jer bi tada imali dovoljno vremena da pokušamo nadoknadit njegov odlazak. No 11 dana prije kraja prijelaznog roka je to jednostavno nemoguće!

Podsjetimo, Arsenal je prije otprilike mjesec dana uputio svoju prvu ponudu za Suareza tešku 40 milijuna i jednu funtu, no Rodgers je to glatko odbio.

Chelsea sprema treću ponudu za Rooneyja nakon derbija na Old Traffordu

U Chelseaju se spremaju lansirati i treću službenu ponudu za nezadovoljnog napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja...

Za napadača iz redova engleskog nogometnog prvaka Chelsea je ranije ovog ljeta poslao dvije ponude, od 22 i 30 milijuna funti, a očito će nakon međusobnog premierligaškog ogleda koji je na rasporedu u ponedjeljak na Old Traffordu, uslijediti i treća.

- Ne želim da to Chelsea učini prije nego li odemo tamo i svi se u klubu i upravi slažu sa mnom, dijele to mišljenje. Postoji vrijeme za sve, što se radi prije, što poslije, a mislim da je period prije utakmice, iz etičkog stajališta, period u kojem ćemo biti tihi i razmišljati samo o utakmici – rekao je Mourinho.

Na otvaranju premierligaške sezone Rooney je za Manchester United odigrao pola sata susreta protiv Swanseaja i sudjelovao je u 4-1 pobjedi s 2 asistencije. No, nije slavio golove zajedno s ostalim suigračima i očito je kako je i dalje nezadovoljan. U slučaju konačnog neuspjeha u transferu Rooneyja Mourinho će, vjeruje se, posegnuti za Samuelom Eto'om iz Anžija.

Leonardo: Stvarno je moguće da se vratim u Inter

Početkom ovog mjeseca počelo se pisati kako je Leonardo, donedavni sportski direktor francuskog prvaka Paris St. Germaina, povezan s povratkom u milanski Inter...

Podsjetimo kako je Leonardo odlučio na kraju ljetnog prijelaznog roka napustiti Park prinčeva i to nakon što ga je Disciplinska komisija Francuske nogometne lige suspendirala na 13 mjeseci zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice Le Championnata protiv Valenciennesa.

Nekadašnji sjajni brazilski nogometaš je tako trenutačno bez posla, ali je očigledno kako interesenata za njega ne nedostaje. Inter je prvi u redu, tamo gdje je u sezoni 2010/11 jedno vrijeme obavljao trenersku dužnost, u eri nakon Rafaela Beniteza.

- Gotovo sam svakodnevno u kontaktu s ljudima iz Intera. Taj je klub i dalje u jednom dijelu mog srca - rekao je talijanskim novinarima Leonardo i nastavio:

- Apsolutno je moguće da se vratim u Inter. Naravno, preuzeo bih, kada bi se to dogodilo, jednu od direktorskih pozicija, ali zasad su sve priče nagađanja. Vjerujem da su mi vrata Intera otvorena, pa ćemo vidjeti što će donijeti mogući razgovori - rekao je Brazilac.

Službeno: Gamberini u Genoi, Vecino u Fiorentini

Alessandro Gamberini, 31-godišnji dosadašnji obrambeni nogometaš Napolija i povremeni talijanski reprezentativac, ovu će sezonu provesti u sastavu Genoe...

Otišao je tamo Gamberini na jednogodišnju posudbu, s tim da Genoa ima priliku na kraju sezone i službeno potpisati ovog nekadašnjeg igrača Bologne i Fiorentine.

Dodajmo ovom transferu i to da je Fiorentina dovela novog igrača. U pitanju je Matias Vecino, 20-godišnji Urugvajac i dosadašnji član tamošnjeg Nacionala, kao i član reprezentacije koja je nedavno na Svjetskom prvenstvu nogometaša do 20 godina osvojila srebrnu medalju.

Vecino je igrač veznog reda, s tim da se vrlo često ubacuje u napad, pa je tako u 14 odigranih utakmica za reprezentaciju do 20 godina postigao četiri gola. Nije poznata financijska pozadina tog transfera.

Flamini se vraća u Arsenal

Čini se kako je menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger napokon dogovorio svoje drugo ovoljetno pojačanje nakon Yaye Sanoga. Riječ je o 29-godišnjem francuskom veznjaku Mathieu Flaminiju...

Točnije, riječ je o igraču koji je napustio Arsenal 2008. godine i prešao u Milan bez odštete, a sada se na Emirates također vraća također bez odštete budući je krajem prošle sezone raskinuo ugovor s "rossonerima".

U posljednja dva tjedna Flamini trenira s Arsenalovom momčadi, a čini se da je zadovoljio menadžera koji će s njim dobiti na toliko potrebnoj širini. Ako Flamini i službeno potpiše već u petak kako se očekuje, mogao bi konkurirati već za subotnji premierligaški ogled protiv Fulhama.

Flamini bi tako trebao postati četvrti igrač koji se vratio u Arsenal na drugi mandat pod Wengerovim vodstvom nakon Sola Campbella, Jensa Lehmanna i Thierryja Henryja.

Službeno: Sinclair iz Manchester Cityja u WBA

West Bromwich Albion platio je 2 milijuna funti Manchester Cityju kako bi doveo njihovog krilnog nogometaša Scotta Sinclaira (24) na jednogodišnju posudbu...

Potpisani ugovor uključuje opciju trajne kupnje na kraju sezone.

City je potpisao Sinclaira netom prije zatvaranja ljetnog prijelaznog roka prošle godine, a tada su Swanseaju platili 6.2 milijuna funti. No, Sinclair se tijekom cijele sezone nije uspio nametnuti, skupio je tek 11 premierligaških nastupa, pa je ovakva opcija čini se najbolja za obje strane.

- Scott je frustriran što nije dobio priliku za igru u Manchester Cityju prošle sezone, pa se nadamo da će iskaliti te frustracije na premierligaškim braničima ove sezone - rekao je menadžer WBA-a Steve Clarke.

Sky Sports: Preokret, Willian odlazi u Chelsea

Već je neko vrijeme poznato da će sjajni 25-godišnji brazilski nogometaš Willian napustiti Anži koji je upao u financijske probleme i rješava se mnogih svojih jakih igrača...

Willian bi tako vrlo brzo napustio ruski klub gdje je došao tijekom siječnja ove godine iz Šahtara.

Također, danima se već piše da se Williian sa svojom menadžerskom ekipom nalazi u Londonu gdje dogovora prelazak, nije se znalo da li u Tottenham ili u Liverpool. Mnogi mediji su favorizirali Tottenham, a čak su i neki ljudi iz londonskog kluba potvrđivali da je "Willian njihov".

No, Sky Sports piše u četvrtak da je došlo do preokreta i da je Willan zapravo sve dogovorio, ali s Chelseajem. Očekuju se vrlo brzo nove potankosti oko ovog, ipak iznenađujućeg transfera, ukoliko se uistinu i dogodi.

Real Madrid već prodaje dresove Balea

Španjolski i engleski mediji tvrde da će Gareth Bale sutra osvanuti u Madridu, a da je posao praktički već gotov dokazuje ponuda u realovom web shopu gdje se već prodaju Velšaninov dres s brojem 11.

De Telegraaf: Milan "pod svaku cijenu" želi Christiana Eriksena

Pomalo je čudno što je sjajni 21-godišnji danski nogometaš Christian Eriksen, inače član amsterdamskog Ajaxa, još uvijek u tom klubu. Interesenata ne nedostaje od prvog dana prijelaznog roka...

Prvo je za njega zagrizla dortmundska Borussija, a potom su krenuli "u agresiju" Arsenal i Liverpool. Eriksen je i dalje u nizozemskom prvaku, ali tamošnji De Telegraaf navodi da je nova zainteresirana strana Milan i da Eriksena želi "pod svaku cijenu".

Dosta je upitno može li Milan uistinu dovesti Eriksena bez obzira na cijenu, jer talijanski klub već neko vrijeme ne stoji financijski posebno dobro i strašno pazi oko bilo kakvog pojačanja.

No, ovog ljeta Milan još nije doveo nikakvo pravo pojačanje i možda je upravo Danas taj jedini pravi "ljetni pick" za novu sezonu. Idući će dani valjda dati još pobliže odgovor je li Eriksen uistinu blizu odlaska na San Siro ili ne.

Manchester United pušta Rooneyja u Chelsea ako kupi novog napadača

Manchester United poslao je poruku Chelseaju kako je spreman prodati Weynea Rooneyja samo ako pronađe adekvatnu zamjenu za njega, prenose britanski mediji.

Ovog ljeta uprava kluba iz Londona odbila je sve ponude za napadača engleske reprezentacije, koji je u više navrata izrazio želju kako želi napustiti United, dok je s druge strane novi strateg Chelseaja, Jose Mourinho kazao kako ima namjeru do 2. rujna kada i službeno završava ljetni prijelazni rok, poslati još jednu ponudu za Rooneyja.

Ukoliko se United odluči na prodaju Rooneyja, morat će pronaći novog napadača, koji bi igrao iza Robina van Persieja, koji je jedan od najboljih igrača prvaka Engleske.

Thiago Silva produžio ugovor s francuskim PSG-om do ljeta 2018. godine.

Reprezentativac Brazila, Thiago Silva produžio je ugovor s francuskim PSG-om do ljeta 2018. godine.

Silva se ovog ljeta spominjao u kontekstu pojačanja španjolske Barcelone, ali uprava kluba jasno je poručila kako želi pod svaku cijenu zadražati svoj 28-godišnjeg Brazilca.

Silva je u redove Parižana stigao prošle godine iz talijanskog Milana, te je prošle sezone upisao ukupno 22 prvenstvene utakmice i bio jedan od najzaslužnijih što je PSG stigao do naslova prvaka. Osim Thiaga, u Parizu su produžili suradnju i s mladim talijanskim veznjakom, Marcom Veratijem.

PSG nadmašio Arsenalovu ponudu za Cabayea

Arsenal je za francuskoga 27-godišnjeg playmakera Newcastle Uniteda Yohana Cabayea nedavno ponudio 10 milijuna funti...

Pariški sportski dnevnik L'Equipe piše da je PSG ovih dana značajno nadmašio Wengerovu cijenu ponudivši Newcastleu za otkup ugovora francuskoga nogometnog reprezentativca 15 milijuna eura.

Laurent Blanc želi ojačati konkurenciju na pozadinskim pozicijama u veznom redu.

Nakon što se na kraju prošle sezone umirovio David Beckham, ostali su Parižani samo na trojici zadnjih veznih igrača: Blaiseu Matuidiju, Marcu Verrattiju i Thiagu Motti.

Arsenal ponudio 40 milijuna funti za Karima Benzemu

Engleski dnevnik Telegraph na zadnjoj je stranici izdanja od četvrtka donio nove dobre vijesti za Arsenalove navijače nakon pobjede londonskog Premierligaša u Istanbulu...

Ugledni list tvrdi da je Arsene Wenger odlučio dovesti na Emirates francuskoga 26-godišnjeg nogometaša madridskog Reala Karima Benzemu, te da je za to spreman platiti 40 milijuna funti odštete.

Ljubav između francuskog trenera i njegova sunarodnjaka nije nova stvar: želio ga je Wenger dovesti još dok se probijao u Lyonu prije nekoliko godina.

O Wengerovoj akciji ovog su tjedna već pisali španjolski Futbol Mercado i francuski Le 10 Sport, koji je naveo sumu od 39 milijuna funti.

Oba su izvora navela da se Wenger okrenuo sunarodnjaku nakon što je odbijena njegova ponuda za Liverpoolova urugvajskog napadača Luisa Suareza.

Real Madrid i Tottenham dogovorili Baleov transfer

Britanska televizijska postaja Sky Sports u kasnim je večernjim satima srijede objavila vijest da je posao između Tottenhama i Real Madrida, vezan za transfer Garetha Balea, realiziran...

Voditelj studijske emisije ogradio se napomenom kako vijest još nije službena, ali da se iz pouzdanih izvora zna da je posao vrijedan 94 milijuna funti plus prelazak Fabija Coentraa u londonski nogometni klub, što znači da je realna vrijednost transfera zapravo oko 120 milijuna funti.

Daily Mail piše da je Daniel Levy srijedu navečer proveo u uredu baveći se finalizacijom posla, dok Guardian dodaje da je u Madrid kao emisara poslao svog sportskog direktora Franca Baldinija. Talijan bi trebao obaviti posao sukladno njegovim napucima.

Kako nema službene potvrde za Balea, tako zasad nema niti službenih potvrda za dolazak Brazilca Williana i Argentinca Erika Lamele u klub s White Hart Lanea.

Lamelin mlađi brat Brian na svom je Twitter-profilu, međutim, u srijedu navečer potvrdio da Erik odlazi u Tottenham.

Malaga za 10 milijuna eura dovodi Tima Matavža

U utorak je 24-godišnji slovenski nogometaš Tim Matavž zabio jedini pogodak za PSV Eindhoven u utakmici protiv Milana (1-1), u prvom ogledu posljednjeg pretkola Lige prvaka...

No, tek 24 sata kasnije nizozemski De Telegraaf je objavio kako Matavž odlazi iz PSV-a. Klubovi (PSV i Malaga) nisu još službeno ništa potvrdili, no spomenuti izvor decidirano tvrdi kako je transfer dogovoren, te da će španjolski liigaš platiti 10 milijuna eura odštete.

Znano je da se u posljednje vrijeme Matavž nije najbolje osjećao u klubu jer je zbog napučenosti u momčadii shvatio kako je njegova pozicija u udarnoj momčadi vrlo upitna.

Zato je potiho tražio odlazak, a sada se takvo što očigledno i dogodilo. De Telegraaf tvrdi da su se sve tri strane dogovorile i da će ekspresno uslijediti potpisivanje ugovora.

Arsenal sprema ponudu od 15 milijuna eura i na Emirates dovodi Asmira Begovića

Rok za transfere bliži se kraju, a Arsene Wenger i Arsenal još uvijek nisu uspjeli dovesti niti jedno pojačanje u London.

Engleski mediji pišu kako je Francuz, otkako je sjeo na klupu Topnika, suočen s do sad najžešćim kritikama. Na stranicama arsenalnews.co.uk također stoji kako Wenger sve manje vjeruje Poljaku Wojciechu Szczęsnom te je ponovno pokazao interes za bosanskog vratara Asmira Begovića te je Stoke Cityju za njegove usluge spreman ponuditi 15 milijuna eura.

Osim Begovića mediji navode kako bi Francuz u Arsenalu volio vidjeti i 'odbačenog' vratara Real Madrida, Ikera Casillasa.

U Tottenhamu dogovorili transfer Lamele, potvrdili da pregovaraju s Willianom

Sva je prilika da će s novim dvama pojačanjima, i prije no što pusti Garetha Balea u Real Madrid, predsjednik Tottenhama Daniel Levy častiti trenera svoje momčadi Andrea Villas-Boasa.

Relativno pouzdani Sky Sport Italia objavio je danas (srijeda) poslijepodne da su se predstavnici londonskoga nogometnog kluba dogovorili s AS Romom oko transfera 21-godišnjega argentinskog ofenzivnog veznjaka Erika Lamele.

Isti izvor navodi da će Argentinac preseliti na White Hart Lane za odštetu od 35 milijuna eura, te da će potpisati šestogodišnji ugovor vrijedan 2.4 milijuna eura po godini.

Prilično konfuzno djeluje informacija da je nekako u isto vrijeme Lamela s dosadašnjim suigračima na Olimpijskom stadionu prolazio proceduru službenog fotografiranja za potrebe predstojeće sezone.

U srijedu poslijepodne također je stigla vijest da se 25-godišnji brazilski veznjak Willian već nalazi u Londonu i obavlja liječničke preglede.

Da se pregovara s njegovim dosadašnjim klubom, Anžijem iz Mahačkale, potvrdio je i menadžer momčadi Andre Villas-Boas.

- Ne mogu potvrditi da je transfer gotov. Mogu samo reći da smo pokazali interes za njega i da pregovori još uvijek traju.

United i Chelsea započeli novu neformalnu rundu pregovora oko Rooneyja

Engleski velikani Manchester United i Chelsea započeli su novu, neformalnu rundu pregovora oko transferu Waynea Rooneya iz Uniteda u redove 'Bluesa'.

Kako prenose engleski mediji ManU je odbio dvije službene ponude Chelsea za engleskog napadača. Londonski klub je pored novaca bio spreman na Old Traford proslijediti i Juana Matu.

Novi menadžer engleskog prvaka David Moyes nekoliko puta je izjavio kako Rooney nije na prodaju, međutim ukoliko Chelsea zadovolji financijske zahtjeve 'Crvenih vragova' do transfera bi ipak moglo doći.

United za Rooneyja navodno traži 45 milijuna eura, dok su Bluesi spremni platiti deset milijuna eura manje.

Lewandowski se pomirio s Borussiom

Napadač Borussie Dortmund Robert Lewandowski izgladio je sve nesuglasice s klubom nastale zbog neuspjelog transfera u minhenski Bayern nakon što mu je povećana plaća.

Lewandowski je jako želio preseliti u redove osvajača Lige prvaka, ali je Dortmund blokirao transfer inzistirajući na činjenici da mu ugovor vrijedi do 2014.

"Situacija je sada takva da ću ostati u Dortmundu još godinu dana. Izgladili smo sve nesuglasice. Ja sam krenuo s pogrešne točke, mislio sam da mogu otići. Nakon toga sam bio ljuti i razočaran. No sada je sve u redu, uvijek sam govorio da ću poštivati svoj ugovor", kazao je Lewandowski kojem je plaća porasla, prema pisanju njemačkih medija, sa 1.5 milijuna eura na 5 milijuna godišnje.

Poljski je reprezentativac imao sjajnu sezonu u kojoj je zabio 24 gola i deset u Ligi prvaka, uključujući četiri Realu na jednoj utakmici.

Subašić siguran na golu Monaca još 15-20 dana

Dolaskom argentinskog vratara Sergija Romera (26) mjesto među vratnicama hrvatskog nogometnog reprezentativca Danijela Subašića u francuskom prvoligašu Monacu je ugroženo...

Romero je prije svega četiri dana postao i službeno novo vratarsko pojačanje kluba iz Kneževine, u koji je stigao iz talijanske Sampdorije. Njegovim je dolaskom itekako ugrožena vratarska "jedinica" našeg Subašića, no prema riječima trenera Claudija Ranierija ne i idućih 15-20 dana.

- Još nije spreman. Treba odraditi oko 15 do 20 dana priprema prije nego bude spreman za nastup u utakmici – rekao je strateg Monaca.

Romero je od 2009. godine sakupio 39 nastupa u argentinskoj reprezentaciji, dok je prije Sampdorije branio klupske boje nizozemskog AZ Alkmaara.

U prve dvije utakmice nove sezone francuskog Le Championnata Subašić je primio jedan pogodak, a njegov je Monaco upisao svih šest bodova.

Johan Elmander iz Galatasaraya u Norwich City

Švedski nogometaš Johan Elmander (32) kompletirao je transfer u redove engleskog Premierligaša Norwich Cityja iz redova turskog prvaka Galatasaraya...

"Na putu za Norwich City! Nova karijera počinje sutra!... Sretan sam što ću ponovno igrati u Engleskoj.", napisao je na svom Twitter-profilu švedski napadač, bivši igrač bivšeg Premierligaša Boltona.

Elmander je tako postao treće napadačko pojačanje Norwich Cityja, nakon što je menadžer Chris Hughton već angažirao Rickyja van Wolfswinkela i Garyja Hoopera. Osim napada Norwich je momčad za ovu sezonu pojačao i dvojicom veznih igrača – Leroyjem Ferom i Nathanom Redmondom.

Elmander je u Galatasarayu proveo posljednje dvije sezone, te je bio strijelac 16 pogodaka u 52 nastupa za klub.

Montella produljio s Fiorentinom

Fiorentinina je nogometna momčad u utorak navečer u partijanerskoj atmosferi predstavljena navijačima na Stadionu Artemio Franchi. Objavio je pritom predsjednik Andrea Della Valle veliku vijest...

- Danas smo s trenerom Montellom u klupskim prostorijama i formalno produljili ugovor. Ostat će naš još puno, puno godina - objavio je navijačima Della Valle, našto se nadovezao sam trener:

- Istina je, danas smo to učinili službeno. No, nije to nikakva posebna novost, dogovorili smo sve još prije dva tjedna. Idemo sada dalje: pred nama je nova sezona!

Za ambiciozan sastav iz Firence ona počinje već u četvrtak u Zürichu, gdje Firentinci gostuju kod Grasshoppersa u prvoj utakmici završnog pretkola Europa lige. Na utakmici će "viole" bodriti vojska od triju tisuća navijača.

Del Bosque: Casillas ostaje naš prvi vratar: Barcelona pokazala interes?

Legendarni vratar i ikona "kraljevskog kluba" Real Madrida, Iker Casillas, ni ove sezone nije prva opcija među vratnicama. Nakon Josea Mourinha i talijanski stručnjak Carlo Ancelotti vidi Diega Lopeza kao kvalitetnijeg golmana...

Podsjetimo, Casillas je prvu utakmicu nove sezone španjolske Primere dočekao na klupi za pričuve, odnosno na identičan način kako je okončao i prošlu. Činilo se da su odlaskom Mourinha "muke" po Casillasa iza njega, no izgleda da ipak nisu. Video snimka sa zagrijavanja uoči utakmice protiv Betisa dokazuje da je i Casillasu dosta takve situacije. Naime, Španjolac se nije želio čak ni zagrijavati, te je sarkastično rekao treneru vratara da će, ako ništa drugo, zaigrati u prijateljskoj utakmici Trofeo Santiago Bernabeu (četvrtak protiv Al Sadda).

Svoje je mišljenje i svojevrsnu podršku španjolskom vrataru dao i izbornik reprezentacije Vicente Del Bosque.

- Zašto Casillas ne igra trebate pitati njega i trenersko osoblje Reala. Svatko ima svoje kriterije pri odabiru vratara. To što Iker trenutno ne brani neće promijeniti njegov status u reprezentaciji. On je i dalje naš prvi vratar. On je dobri duh naše reprezentacije – rekao je Del Bosque za Marcu.

Recimo i da je španjolski Sport pokrenuo priču da je Barcelona, s obzirom na aktualnu situaciju, navodno zainteresirana za Casillasove usluge. Katalonci na kraju ove sezone ostaju bez Victora Valdesa, koji je objavio da napušta klub. Casillasa ugovor za madridski klub veže do 2017. godine.

Wenger izgubio živce s novinarima: Ne moram vam ništa objašnjavati

Menadžer engleskog nogometnog kluba Arsenala, Arsene Wenger, izgubio je živce na uobičajenoj konferenciji za novinare uoči prve utakmice play-off runde kvalifikacija za ulazak u skupine Lige prvaka...

Arsenal u srijedu navečer gostuje kod Fenerbahçea u Istanbulu, a umjesto pitanja o samoj utakmici novinari su uglavnom ispitivali Wengera o razlozima neaktivnosti na tržištu igrača. Arsenal u dosadašnjem prijelaznom roku nije doveo nijedno značajnije pojačanje, odnosno doveden je jedino mladi napadač Yaya Sanogo. Osim propuštenih prilika u prijelaznom roku Wengera je proteklog vikenda pogodio i domaći poraz od Aston Ville u 1. kolu nove sezone Premierlige (1-3).

- Nemam što objasniti. Vi prije svega niste upućeni u to što klub radi, s kojim klubom pregovara i kojeg igrača prati. Začuđuje me kako ljudi koji ne znaju ništa o tome što se događa i dalje imaju hrabrosti iznositi svoje mišljenje i nagađati – rekao je Wenger, kojeg je menadžer Newcastlea Alan Pardew napao, jer je navodno javno obznanio interes za Yohana Cabayea, kojeg je strateg "svraka" potom morao "isključiti" iz susreta protiv Manchester Cityja (0-4) u ponedjeljak, jer mu mislili "nisu bile na mjestu".

- Nemam vam namjeru objašnjavati što se dogodilo. Nemam obavezu objašnjavati vam svaki svoj potez. To je nemoguće. Nismo nikoga povrijedili, niti nam je namjera ikoga povrijediti. U potpunosti smo diskretni kada su transferi u pitanju i tu nam je savjest čista. Kada realiziramo transfer, bit ćete obavješteni. Dotada nas pustite da radimo svoj posao – veli francuski stručnjak.

Wenger je nakon poraza od Aston Ville pao pod žestoke kritike medija i navijača Arsenala, no sve je pokušao utišati pričom o uspješnosti Arsenala pri transferima u posljednjih 16 godina.

- Želim vas podsjetiti da smo u posljednjih 16 godina bili vrlo uspješni kada su transferi u pitanju. Ako pogledate igrače koji će nastupiti u današnjoj utakmici to su sve vrhunski nogometaši. To nikada ne biste trebali zaboraviti. Uvijek se čini da je nešto što nije naše bolje, no zaboravljate na kvalitetu koju mi trenutno posjedujemo – zaključio je Wenger.

Portugal: Benfica angažirala Morija

Portugalski nogometni doprvak Benfica angažirao je argentinskog napadača Rogelija Funesa Morija (22), dosadašnjeg člana River Plate, s kojim je potpisao ugovor na pet godina.

Osim Benfice, Morija je u svojim redovima želio i prvak Porto, ali Argentinac je izabrao Lisabon.

"Kada sam dobio ponudu Benfice, nisam ju mogao odbiti. Radi se o najvećem klubu u Portugalu", rekao je Mori.

Financijski detalji ugovora nisu objavljeno.

Inter se pojačao Taiderom, najmlađi Boateng na posudbu u Cataniju

Četverogodišnji je ugovor u utorak s Interom potpisao 21-godišnji veznjak Bologne i alžirske nogometne reprezentacije Saphir Taider...

Vijest je prvi objavio Sky Sport Italia, a sam se nogometaš nakon toga zahvalio dosadašnjem klubu što ga je pristao pustiti u milanski klub.

Mladi nogometaš, koji je tijekom prošle sezone u Seriji A predvodio Bologninu momčad po broju točnih dodavanja (1519) i uspješnih uklizavanja (90), zarađivat će 700,000 eura mjesečno.

U suprotnom pravcu, iz Intera u Bolognu, trebao bi otići Diego Laxalt.

Transfer između klubova u Seriji A u utorak je također realizirao 19-godišnji krilni napadač Kingsley Boateng. Najmlađi od poznate braće, Kevin-Princea i Jeromea, iz AC Milana je otišao na jednogodišnju posudbu u Cataniju.

Tijekom proteklih dviju sezona mladi je talijanski reprezentativac (Kevin-Prince igrao je za Ganu, a Jerome i dalje nastupa za Njemačku) ostvario samo dva nastupa za prvu momčad milanskog kluba.

Lassana Diarra iz Anžija u Lokomotiv

Još jedan nositelj igre Anžija iz Mahačkale, francuski 28-godišnji veznjak Lassana Diarra, pronašao je novi klub. Karijeru će nastaviti u moskovskom Lokomotivu...

S klubom ruskih željeznica potpisao je bivši prvotimac Chelseaja, Arsenala, Portsmoutha i Real Madrida trogodišnji ugovor.

U Anži je Diarra stigao iz "kraljevskog kluba" 31. kolovoza prošle godine. U 28 nastupa zabio je jedan pogodak.

Službeno: Cissokho potpisao za Liverpool

Francuski lijevi bočni nogometaš Aly Cissokho (25) u utorak je napokon i službeno potpisao jednogodišnju vjernost FC Liverpoolu...

Nekad obećavajući bek Porta i Lyona stigao je na jednogodišnju posudbu iz Valencije, s kojom ima još trogodišnji važeći ugovor. Sve je bilo dogovoreno još prije tjedan dana.

Postao je peto ovoljetno pojačanje kluba s Anfielda nakon Iaga Aspasa, Luisa Alberta, Simona Mignoleta i Koloa Tourea.

Josip Radošević ostaje u Napoliju!

Hrvatski veznjak 19-godišnji Josip Radošević ostaje u Napoliju unatoč tome što protekle sezone nije dobio priliku zaigrati, objavio je u utorak internetski portal "Football Italia".

"Radoševiću je trebalo malo više vremena da se aklimatizira, ali nitko nikada nije dovodio u pitanje njegovu kvalitetu i svi u klubu su vrlo zadovoljni njime. Radošević je kao spužva i puno je toga naučio otkad je u siječnju došao iz Hajduka. Svjestan je toga da može biti izvan prvog plana, ali isto tako zna da je u velikom klubu", izjavio je njegov menadžer Giuseppe Bosife.

Nedavno su talijanski mediji objavili kako je novi trener Napolija Rafael Benitez zadovoljan onime što Radošević pruža na treninzima te da će ga ubaciti u prvu momčad.

Dogovor postignut? Gareth Bale ide u Real za nevjerojatnih 109 milijuna eura

Talijanski Sky Italia pohvalio se informacijom da su Tottenham i Real Madrid dogovorili selidbu Garetha Balea iz Engleske u Španjolsku za rekordnu odštetu od nevjerojatnih 109 milijuna eura.

Ogromna količina novca koja će sjesti na Tottenhamov račun objašnjava kako je Andre Villas-Boas u nekoliko sati kompletirao milijunske transfere 25-godišnjeg Brazilca Williana iz Anžija te 21-godišnjeg argentinskog nogometaša Erika Lamele iz Rome. Osim toga, Tottenham bi dio kolača koji će mu stići iz Madrida mogao potrošiti i na Dinamo te Alena Halilovića.

Daily Mail: Arsenal razmatra ponudu za Ikera Casillasa!

Kiksevima sklonoga poljskog golmana Wojciecha Szczesnyja do kraja prijelaznog roka, kako piše engleski tabloid Daily Mail, nastojat će zamijeniti menadžer Arsenalove nogometne momčadi Arsene Wenger...

U londonskom Premierligašu, navodi isti izvor, misle da imaju izgleda dovesti Realova Ikera Casillasa jer 32-godišnji golman španjolske reprezentacije ne uspijeva uvjeriti niti Carla Ancelottija da je bolji izbor od Diega Lopeza.

Londončani su za Casillasa, koji ima još četiri godine ugovora s madridskim klubom, spremni platiti osam milijuna funti. Planove im remeti bojazan da u Realu neće htjeti otpočeti pregovore za svotu manju od 15 milijuna funti.

Wengerova je momčad prošlog vikenda izgubila na svom Emiratesu 3-1 od Aston Ville u dvoboju prvog kola nove premierligaške sezone.

Tottenham u pregovorima s Romom oko Lamele

Prema napisima otočkih medija, Tottenham bi uskoro mogao potpisati dvojicu sjajnih nogometaša. Pored brazilskog veznjaka Williana (25) koji je navodno već stigao u London na liječnički pregled, na korak od White Hart Lanea je i Argentinac Erik Lamela (21)...

Tako je Romin sportski direktor Walter Sabatini stigao u London kako bi razgovarao s Tottenhamovim izaslanikom Francom Baldinijem i sve sugerira da bi uskoro dogovor mogao biti postignut.

Nagađa se da bi "spursi" za argentinskog napadača rimskog kluba mogli platiti do 35 milijuna eura odštete, isto koliko namjeravaju izdvojiti i za Williana. Vjeruje se kako su se na veliku potrošnju u klubu odlučili budući su napokon dogovorili visinu odštete s Real Madridom oko prodaje Garetha Balea koja bi se trebala kretati oko 100-ak milijuna eura.

Podsjećamo, Tottenham je ranije ovog ljeta potrošio 67 milijuna eura na dovođenje Roberta Soldada, Nacera Chadlija, Etiennea Capouea i Paulinha.

Verratti produljio sa PSG-om

Talentirani talijanski veznjak Mraco Verratti (20) potpisao je jednogodišnje produljenje ugovora s francuskim nogometnim prvakom PSG-om, do 2018. godine...

Prema napisima francuskih medija, Verrattiju će plaća prema odredbama novog ugovora drastično porasti, sa 800.000 na 2 milijuna eura godišnje.

Verratti je u PSG stigao prošlog ljeta iz Pescare uz odštetu od 11 milijuna eura. U rodnoj Italiji stekao je nadimak "novi Pirlo", a reprezentativni debi za "azzurre" ostvario je u veljači i otad je upisao 4 nastupa.

Tottenham i Anži dogovorili visinu odštete za Williana



Prema svemu sudeći brazilski će 25-godišnji vezni nogometaš Willian karijeru nastaviti u londonskom Tottenhamu. Ruski mediji navode kako su "spursi" i Anži dogovorili odštetu u visini od 35 milijuna eura...

Sport.ru navodi kako je također Tottenham pristao Anžiju isplatiti određen postotak od sljedećeg Willianovog transfera.

U Anžiju su prisiljeni na prodaju najskupljih igrača zbog financijskih problema, a u konkurenciji za Willianov transfer najintenzivnije su se pored Tottenhama spominjali Manchester City i Liverpool.

Willian je u Anži stigao u siječnju ove godine iz ukrajinskog Šahtara uz odštetu koja se kretala između 35 i 40 milijuna eura. Otad je Brazilac u ruskoj Premierligi upisao 3 asistencije u 4 odigrana susreta.

Falcao: Članak u Marci je gomila laži

Kolumbijski nogometni reprezentativac Radamel Falcao (27) na oštar je način demantirao nedavne napise Marce o njegovom mogućem prelasku u Real Madrid...

- Želio bih pojasniti da je članak u Marci gomila laži. Čak su i brojke koje se spominju lažne. Jako sam sretan u Monacu i ja sam izabrao ovaj projekt – rekao je napadač koji je u lipnju iz Atletico Madrida prešao u Monaco.

Podsjećamo, Marca je u svom članku napisala da bi Monaco zbog mogućih visokih poreza na nogometaše mogao rasprodati svoje najskuplje zvijezde, kao i da je Falcaa već ponudio madridskom Realu.

Moguć odlazak najskupljeg klupskog igrača demantirao je i trener kluba Claudio Ranieri:

- Što da vam kažem? Glasine su glasine...Falcao ostaje.

Everton želi od Citya Aleksandra Kolarova i Garetha Barrya

Menadžer Evertona, Roberto Martinez zatražio je od Manchester Citya da mu posudbi na godinu dana Garetha Barrya i Aleksandra Kolarova. Engleski mediji tvrde da bi posudba engleskog i srpskog reprezentativca zapravo bila početak konačnog dogovora oko transfera Leighton Baines i Marouane Fellainija.

Iako bivši trener Evertona David Moyes silno želi spomenuti dvojac dovesti na Old Trafford čini se kako City ima jačeg aduta u rukavu. Navodno Martinez ne bi imao ništa protiv odlaska Bainesa i Fellainija ukoliko bi za njih dobio Barrya i Kolarova.

Quagliarella blizu transfera u West Ham

Prema napisima Sky Sport Italije, 29-godišnji napadač talijanskog nogometnog prvaka Juventusa Fabio Quagliarella posve bi izgledno karijeru mogao nastaviti u londonskom West Hamu...

West Ham navodno želi dovesti Quagliarellu na jednogodišnju posudbu s opcijom trajnog otkupa, dok su u redovima Juventusa skloniji trajnoj prodaji igrača.

Osim West Hama za Quagliarellu su interes iz Premierlige pokazali i Norwich, Southampton i WBA, ali njihovi su pokušaji bili uzaludni.

Bivši napadač Sampdorije, Udinesea i Napolija zabio je 26 golova u 79 utakmica za "bianconere" otkako je stigao u Torino 2010. godine, a ovoljetnim dolascima Fernanda Llorentea i Carlosa Teveza osjetno su mu se smanjile šanse za redovitu minutažu.

Navodno je Quagliarella voljan potpisati za "čekićare" ukoliko se klubovi međusobno dogovore oko odštetne cijene.

Pardew: Arsenal je pokazao nepoštovanje ponudom za Cabayea

Nakon utakmice 1. kola nove sezone u engleskom nogometnom prvenstvu menadžer Newcastlea Alan Pardew bio je bijesan, a razlog nije bila visok 4-0 poraz od Manchester Cityja...

Naime, Pardew se ljutio na Arsenalovu ponudu koja je stigla na Newcastleovu adresu za njihovog francuskog veznjaka Yohana Cabayea neposredno uoči početka utakmice.

- Ne vidim razloga zašto se to moralo dogoditi. Zašto nam nisu mogli iskazati poštovanje i čast i čekati do utorka ujutro? To ne razumijem – rekao je Pardew, koji je Cabayea izostavio iz kadra za spomenutu utakmicu protiv Cityja.

- Mislim da je to jako teška situacija. Nismo bili mi ti koji su mu prenijeli vijest, a za njega je bilo jako teško igrati u takvim okolnostima. Prilično je očito da sam uzrujan zbog toga. Nisam točno siguran o uvjetima ponude, ali je ispod naše procjene vrijednosti.

Vjeruje se da je Arsenalova ponuda za Cabayea iznosila između 10 i 12 milijuna funti, a Sportsmail saznaje da Newcastle vrijednost 27-godišnjeg veznjaka procijenjuje između 20 i 25 milijuna funti i da ga nema namjeru prodati ispod te cijene.

Bilić nadomak transferu Büttnera iz Manchester Uniteda

Beşiktaş Slavena Bilića uskoro bi svoje redove mogao pojačati Alexanderom Büttnerom (24), nogometašem Manchester Uniteda koji igra na poziciji lijevog beka...

Nakon ozljede Ismaila Köybaşija bivši hrvatski izbornik je u potrazi za alternativnom na toj poziciji, a očito ju je pronašao u Büttneru.

- Trenutno pregovaram s Beşiktaşem. Interes je pokazala i Benfica, ali je odustala – poručio je Büttnerov agent Aleksander Bursac.

Büttner je u redove "crvenih vragova" stigao prošlog ljeta iz Vitessea i otad je skupio 13 nastupa u svim natjecanjima, ali nije se uspio nametnuti kao redoviti prvotimac pokraj Patricea Evre.

Po svom dolasku u Beşiktaş Bilić je potpisao braniče Pedra Franca i Serdara Kurtuluşa, a Büttner bi bio deseti stranac u rosteru ovog istanbulskog velikana.

Chicharito odbio Valenciju

Meksički napadač engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda Javier Hernandez (25) odbio je ponudu španjolske Valencije da pojača njezine redove...

Otkrio je to igračev agent Eduardo Hernandez koji je rekao:

- Valencia je zaista bila zainteresirana. Imao sam priliku razgovarati s njihovim sportskim direktorom, ali Javier se želi nametnuti u Manchester Unitedu koji je njegov izazov. To nema nikakve veze s novcem i Javier želi igrati i izboriti mjesto u udarnoj postavi – rekao je agent popularnog "Chicharita".

Meksički je napadač pojačao redove Manchester Uniteda 2010. godine stigavši iz Guadalajare, a u Valenciji su ga željeli kao zamjenu za Roberta Soldada koji je prodan Tottenhamu.

Nakon Hernandezove odbijenice u Valenciji su kasnije kao zamjenu Soldadu doveli Heldera Postigu.

Parker iz Tottenhama u Fulham

Nakon dvije godine provedene u Tottenhamu engleski vezni nogometaš Scott Parker (32) potpisao je trogodišnji ugovor s Fulhamom...

Na odlazak s White Hart Lanea se odlučio nakon što mu je menadžer Andre Villas-Boas poručio da ga nema u svojim planovima.

- Oduševljen sam što se priključujem Fulhamu i veselim se sutrašnjem susretu sa novim suigračima. Fulham je stabilan premierligaški klub i veselim se što ću pomoći momčadi da još više napreduje u sljedeće tri godine – rekao je Parker, za kojeg je Fulham platio odštetu u nepoznatoj visini.

U Fulhamu će imati na raspolaganju Parkera već u subotu u premierligaškom ogledu 2. kola protiv Arsenala.

Zabaleta u Manchester Cityju do 2017.

Argentinski obrambeni nogometaš Manchester Cityja Pablo Zabaleta (28) potpisao je četverogodišnje produljenje ugovora s "građanima"...

Najbolji igrač Cityja iz prošle sezone u izboru navijača stigao je na Etihad 2008. godine iz Espanyola i otad je skupio 175 nastupa za klub.

- Ovdje sam već pet godina i osjećam se kao kod kuće. Potpisivanje produljenja ugovora čini me jako sretnim. Osjećam se sjajno ovdje, volim Premierligu i mislim da je Manchester City jedan od klubova koji traži uspjeh u budućnosti – rekao je Zabaleta, koji je novi ugovor potpisao neposredno uoči otvaranja nove premierligaške sezone i utakmice protiv Newcastlea.

Prethodno Espanyolu i Cityju Zabaleta je još branio boje San Lorenza. U argentinskoj reprezentaciji skupio je dosad 31 nastup.





Gervinho u Romi

Napadač reprezentacije Obale Bjelokosti Gervinho (26) napustio je redove engleskog premierligaša Arsenala i karijeru će nastaviti u Romi.

Gervinho je za rimski klub potpisao ugovor na četiri godine, dok će Arsenalu pripasti osam milijuna eura odštete. Gervinho je bio član Arsenala od 2011. godine i u 45 nastupa postigao je devet golova. U Romu je stigao kao zamjena za Pabla DanielaOsvalda koji je preselio u Southampton.

Za reprezentaciju Obale Bjelokosti sakupio je 45 nastupa i 13 golova.

Newcastle odbio Arsenalovu ponudu za Cabayea

U Arsenalu nastavljaju pucati "ćorke" u ljetnom prijelaznom roku i nijedna njihova ponuda nikako da padne na plodno tlo. Ona posljednja bila je za francuskog veznog nogometaša Newcastlea Yohana Cabayea...

Iako u Newcastleu još nisu službeno odbili ponudu za 27-godišnjeg Cabayea, za koju se vjeruje da je bila visoka između 10 i 12 milijuna funti, navodno će to uskoro učiniti.

U Newcastleu nemaju posebnu želju prodati Cabayea koji je stigao 2011. godine iz Lillea, ali vjeruje se da bi pristali za svotu novca koja bi ih zaintrigirala.

U Arsenalu su ljetos propustili potrošiti ijednu funtu na pojačanja usprkos bombastičnim najavama i fondu između 70 i 100 milijuna funti predviđenih za nove igrače.

Njihovo jedino pojačanje dosad ostaje 20-godišnji Yaya Sanogo koji je stigao bez odštete iz Auxerrea, dok su brojni igrači napustili Emirates.

Matri u Napoliju za 12 milijuna eura

Prema pisanju talijanskih medija napadač dvostrukog uzastopnog prvaka Italije Juventusa, Alessandro Matri (28), trebao bi uskoro postati novi nogometaš velikog rivala Napolija...

Navodno je Juventus, koji je ovoga ljeta svoj napad pojačao Fernandom Llorenteom i Carlosom Tevezom, već pristao na otkupnu cijenu od 12 milijuna eura koliko je Napoli ponudio na usluge talijanskog napadača.

Ukoliko se ovaj transfer uistinu ostvari, Matri će se priključiti trojici sjajnih ovoljetnih pojačanja u napadu Napolija, nakon odlaska Urugvajca Edinsona Cavanija u PSG. Dosada su klubu iz Napulja pristupili Gonzalo Higuain, Jose Callejon i Dries Mertens.

Matri je u prošloj sezoni Serije A postigao osam pogodaka u 22 utakmice.

Linker
23. rujan 2024 05:15