Nenad Dugi / Cropix
LEANDRO CUFRE

'Igrati s publikom ili bez publike, svejedno mi je!'

Dinamo je s Antom Rukavinom dobio ono što je tražio. Igrača koji može zabiti gol. Rukavina je bio odličan izbor! O novom treneru nema smisla pričati - kaže Argentinac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2010. 21:39

Argentinac Leandro Cufre bio je prilično jasan.

- Dinamo je s Antom Rukavinom dobio ono što je tražio. Igrača koji može zabiti gol. Rukavina je bio odličan izbor!

Čovjek koji više voli igrati stopera od pozicije lijevog bočnog stabilna je karika Dinamove obrane, u paru s Igorom Bišćanom djelovao je moćno i superiorno u posljednje dvije Dinamove utakmice s Györom i Slaven Belupom. Odnosno, od dolaska Vahida Halilhodžića.

- U četvrtak moramo igrati istu igru i biti koncentrirani kao u Györu. Treba nastaviti niz pobjeda. Znate, sve je lakše kad se pobjeđuje - kazao je u uvodu Argentinac.

Dinamo je kod bivšeg trenera Zajeca gotovo na svakoj utakmici primio barem jedan gol. Kod Halilhodžića još niti jedan u dvije utakmice, obrana djeluje stabilno i sigurno. Što se dogodilo dolaskom Vahe?

- Momčad je sad mnogo kompaktnija nego prije. Svi se vraćaju u obranu, to je razlog zašto ne dobivamo golove kao prije. Ključna riječ u ovoj priči je - kompaktnost.

Kakav je dojam ostavio Vahid Halilhodžić?

- Ne volim mnogo razgovarati o trenerima. Trenirali su me mnogi veliki treneri poput Capella, Völlera, Spalletija, Contija... Svatko ima svoj stil, pa tako i Halilhodžić. Momčad je demonstracija onog što želi trener! To je odgovor na vaše pitanje.

Nije želio pričati o Hajduku i skorom derbiju na Poljudu.

- Ne razmišljam o Hajduku, niti tako daleko u budućnost. Igraju dobro, ali me ne zanima koliko su bolji ili lošiji nego prošle sezone.

A razmišlja li o praznim tribinama, bojkotu navijača? Uvijek je igrao pred punim satdionima, kako mu je sad igrati pred praznim tribinama?

- Moje je načelo jasno. Igram za momčad i za sebe. Igrati s publikom ili bez publike apsolutno mi je svejedno! Ali volio bih da u četvrtak bude pun stadion, jer Dinamo treba svoje navijače - zaključio je Leandro Cufre.

Linker
06. listopad 2024 19:29