tuttosport.com
NICHOLAS GOROBSOV

Igrač Torina u Rijeci: 'Prvi dojmovi su sjajni, nadam se da će mi Scorija pružiti šansu'

Gorobsov je već igrao za Rijeku u prijateljskom ogledu protiv Pomorca (2-0). Veznjak rusko-talijanskih korijena, rođen prije 23 godine u Argentini, zauzeo je mjesto u sredini
Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 29. studeni 2012. 17:16

Bila je to Kvarnerska rivijera 2007. Kao gost na jednom od najstarijih omladinskih nogometnih turnira u organizaciji HNK Rijeke nastupila je Vicenza. Nastupila, ali nije došla dalje od Labina, gdje se igrala skupina. Utakmice pod stijenama, ona finalna i za 3. mjesto, te su godine bile rezervirane za neke druge momčadi. No, jedan je igrač iz redova Talijana ipak pronašao put do Kantride. Istina, pet godina kasnije, ali...

- Dobro se sjećam toga, nažalost, kratkog boravka u vašoj predivnoj zemlji. Ali konkurencija je stvarno bila jaka, bilo je puno dobrih momčadi na turniru - rekao je Nicolas Gorobsov, novo lice u svlačionici Rijeke.

Ovaj put ima namjeru ostati duže u Hrvatskoj. Hoće li mu se to i ostvariti, tek treba vidjeti. Naime, pred njim je tek period dokazivanja. Prošlog ponedjeljka iz smjera talijanskog prvoligaša Torina stigao je u Rijeku na probu, a već je jučer imao prvu priliku pokazati se na terenu. Branio je boje kombinirane momčadi Bijelih koja se na pomoćnom igralištu Kantride suprotstavila drugoligašu Pomorcu. Veznjak rusko-talijanskih korijena, rođen prije 23 godine u Argentini, zauzeo je mjesto u sredini terena. A tamo se, kaže, najbolje osjeća.

- Faza obrane, to je ono na čemu moram još poraditi kao igrač - dodaje veznjak čija je karijera počela u Argentini. - Bio sam član jednog amaterskog kluba. No, to me nije zadovoljilo budući da mi je oduvijek bila želja profesionalno se baviti nogometom.

Njegove kvalitete, tada kao nadarenog 15-godišnjaka, prepoznala je upravo Vicenza. Nakon dvije godine stigao je poziv Torina, tada člana Serie B, koji je otkupio njegov ugovor. U sezoni 2009/10. upisao je 15 nastupa za Bikove, ali je posuđen Ceseni. Prije nego što se vratio u klub čiji je bio igrač, odradio je i sezonu (2011/12) u rumunjskom Politehnici. U međuvremenu, Torino je promoviran u Serie A, a Gorobsovu je postalo jasno da, s obzirom na još jaču konkurenciju, svoju sreću mora potražiti na nekoj drugoj adresi. Do dolaska u Rijeku skupljao je minute u Primaveri Torina.

- Polako se upoznajem sa svime, no već su prvi dojmovi vrlo pozitivni. Dosta sam se informirao preko interneta. Znam da sam došao u klub koji igra značajnu ulogu u Hrvatskoj, a čiji je predsjednik vrlo ambiciozan. Željan sam igre te se nadam da ću imati priliku dokazati se u Rijeci. Dat ću sve od sebe da ispunim zahtjeve i uvjerim struku u svoje mogućnosti te da će se na kraju u zimskoj pauzu postići dogovor između klubova glede mog angažmana. Volio bih ostati tu i biti dijelom kvalitetne momčadi - zaključio je Gorobsov.

Linker
17. rujan 2024 17:53