DANAS PREDSTAVLJANJE

'Idem u Zvezdu, valjda nemate ništa protiv! Kritike? Ne zanimaju me'

U četvrtak ću provesti cijeli dan u Beogradu, čast je biti trener Zvezde, apsolutno me taj posao zanima, ali moramo još popričati o detaljima - rekao je Prosinečki
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. prosinac 2010. 23:26

U nedjelju nam je Robert Prosinečki kazao: “Bio sam na utakmici s Vojvodinom, ali niti riječi nije bilo o mogućnosti da postanem trener Crvene zvezde”, premda bi “razmislio kad bi došla ponuda”. U međuvremenu predsjednik srpskog kluba Vladan Lukić ponovno mu se javio s konkretnim pozivom , i makar se mnogima u prvi čas činilo kao malo vjerojatno, Žuti ujutro odlazi u Beograd na definitivan dogovor i potpis ugovora, predstavljanje je već večeras u 20 sati.

Kad smo se čuli nešto prije 11 sati, rekao je “na teškom sam razgovoru”, a takvih zacijelo ima dosta ovih dana jer mnogi ga pitaju za taj revolucionarni potez. Niti sat vremena kasnije pojavio se u Rusanovoj, Vlatku Markoviću je rekao:

“Idem, nadam se da nemate ništa protiv.”

Nama je pak ispričao...

- U četvrtak ću provesti cijeli dan u Beogradu, čast je biti trener Zvezde, apsolutno me taj posao zanima, ali moramo još popričati o detaljima, prije konačnog pristanka. Zasad imam samo globalni poziv vodstva kluba “Dodi, želimo te”. Od Markovića sam tražio odobrenje za pregovore jer ja sIdeam zaposlenik Saveza. Odgovorio mi je: “Odluka je samo tvoja.” Drago mi je što me i HNS i suradnici iz stožera podržavaju, stoje iza mene.

Sigurno ste svjesni da neće svi prihvatiti i poduprijeti ovaj vaš stav?

- Znam da je tako, jasno mi je da će me 20 ili 30% ljudi kritizirati, ma neka ih bude i više jer ja pošteno živim, čist sam, jedino odgovaram svojoj savjesti i obitelji. Idem časnog obraza, a svima je poznato tko je Robert Prosinečki, kakva mu je biografija. Sve sam u nogometu napravio sam, nikome se ne moram dokazivati po bili kojoj osnovi. A što mislite, da bi netko drugi trebao odlučivati što je za mene ispravno a što nije? - retorički ce Žuti, koji tvrdi da naš nacionalni sastav nece previše izgubiti.

Linker
30. rujan 2024 06:34