facebook
CRNA PROGNOZA

Hrvatsku reprezentaciju po slijetanju u Reykjavik dočekao olujni vjetar!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 14. studeni 2013. 08:33

Nije dobro! Hrvatsku nogometnu reprezentaciju je po slijetanju u Reykjavik, u srijedu u 19.15 po lokalnom vremenu, dočekao jak vjetar, ne znamo koje brzine, ali kape se rukama moraju držati da ne odlete. Ako takav bude i u petak u 19 sati kada počinje nadmetanje s Islanđanima to definitivno neće biti nogometni uvjeti i glavni sudac, Alberto Undiano iz Pamplone, morat će se suočiti sa situacijom u kakvoj se dosad vjerojatno nikad nije našao.

Većina novinara sletjela je u zračnu luku u Keflaviku, bivšu NATO-ovu bazu, redovnim linijama, koje su također kasnile zbog vremenskih nepogoda, sat vremena prije reprezentacije, rutinskim manevrom pilota Icelandaira, očito dok još jakog vjetra nije bilo, no Ban Toursov čarter se zibao, "puhalo je kao ludo", ispričali su nam neki od poznatih stalnih putnika u akcijama naše izabrane vrste. Inače, ulice su mokre, okoliš je prekriven blagim snijegom, no temperatura je iznad ništice, dakako, samo kad vjetar stane...

Stigao je i direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman, koji će možda nešto naučiti, a možda i podučiti islandske kolege na jedinom treningu naših, u četvrtak u 18 sati. Od takozvanih VIP navijača, najugledniji je Ivan Turudić, predsjednik zagrebačkog Županijskog suda.

Naše je reprezentativce dočekao samo jedan novinar i uhvatio za izjavu Ivicu Olića, kojeg će Niko Kovač sačuvati za uzvrat. Nije bilo ni TV-ekipa, radija, portala... Dnevni list Frettabladid ima samo jednu stranicu sporta i na njoj dominira intervju s Eidurom Gudjohnsenom, koji je dan ranije sa svima razgovarao i njegova razmišljanja već su izašle na hrvatskim portalima. Nikakve dodatne ekskluzive nema, niti analize, brojki, usporedbi, kao da se svi u prvom redu nadaju da će se čudljivo islandsko vrijeme, uobičajeno promjenjivo u ovo doba godine, smilovati i dopustiti odigravanje najveće utakmice u povijesti islandskog nogometa.

Islandski izbornik Lars Lagerbäck smatra da bi plasman njegove momčadi na SP preko Hrvatske značio više nego njegovih pet velikih natjecanja na koja je odveo Švedsku:

- Island se nikad nije plasirao na završni turnir, Islanđanima bi to bio pregolem uspjeh. Cijelu smo skupinu bili autsajderi, prije ždrijeba doigravanja također su svi željeli nas, ovaj plasman na SP bi mi značio puno više nego prijašnji sa Švedskom, poručio je 65-godišnji Šved u izjavi koju smo našli na engleskom jeziku.

Linker
21. rujan 2024 10:46