Zagreb, 180413.Markovo polje.Danas je na groblju Markovo polje sahranjen Ivan Saric, otac kontraverzne poduzetnice Marije Sola koja se trenutno nalazi u istraznom zatvoru zbog gospodarskog kriminala u Karlovackoj banci, zajedno sa trojicom sinova.Na fotografiji: Davor Suker.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX
MOTIV VIŠE

HNS i Šuker bogato nagrađuju: Ako odu u Brazil, igrači će podijeliti 500.000 eura

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. studeni 2013. 17:44

U predvečerje utakmice s Islandom, Davor Šuker i momčad HNS-a odlučila je dati dodatni poticaj ionako motiviranim hrvatskim reprezentativcima. Dakle, ako se Vatreni preko Islanda plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine., nacionalna vrsta će biti nagrađena s 500.000 eura! Pola milijuna eura je zaista sjajna cifra, a izabran je i dobar tajming. Čekao se dolazak u Reykjavik, a objava dan prije utakmice. Tako da niti užasno vrijeme ne može poremetiti misli hrvatskih reprezentativaca.

Hrvatski nogometni savez nakon reakcija predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenka Duke na odluku predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera da se u zrakoplov kojim je hrvatska nogometna reprezentacija letjela na Island ne smije ukrcati i televizijska ekipa HRT-a priopćenjem u kojem reagira na senzacionalističke napise o odnosu Saveza i HRT-a se oglasio i Hrvatski nogometni savez.

"Hrvatski nogometni savez ne pokušava, niti će to raditi u budućnosti, utjecati na rad i uredničku politiku bilo kojeg medija, a svakako ne HRT-a, poslovnog partnera posljednjih dvadesetak godina. Odnos HNS-a i HRT-a pitanje je međusobnih ugovora, dogovora i partnerske suradnje, a svakako ne bi trebao biti tema senzacionalističkih napisa i prozivanja za "teror" i "nezapamćeni skandal'', posebno jer novinari HRT-a u čiju su obranu mnogi ustali imaju savršeno dobru suradnju s HNS-om i reprezentacijom koja im je bila i bit će dostupna za ekskluzivan pristup sukladno ugovoru.

Predstavnici medija ni inače ne putuju s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, a u ovom slučaju to pravilo primijenjeno je i na HRT, kao što će biti i u budućnosti. Hrvatski nogometni savez ne bježi od kritika niti od negativnih tema u hrvatskom nogometu, dapače - dobronamjerne i konstruktivne kritike pomoći će rukovodstvu Saveza rješavati te probleme. .

Linker
22. rujan 2024 12:43