Vladimir Dugandzic / CROPIX
TREBOTIĆ O SUKOBU

‘Treneru, obećali ste da ću igrati, a nema me u sastavu?’. Krstičević: 'Ma mrš u p...'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. kolovoz 2012. 16:28

Dvadesetak dana vukao se ‘slučaj Trebotić’ nakon što je u Rigi uoči uzvratnog susreta protiv Skonta nastao ‘kratki spoj’ između trenera Miše Krstičevića i igrača koji je eto na koncu rezultirao sporazumnim razlazom.

- Žao mi je što odlazim, Hajduk je moj klub, tu sam cijeli život. Ipak čini se kako je ovako najbolje za Hajduk i za mene. Očito da u Hajduku nema mjesta za mene. Gdje god sam bio (op. p. posudbe Zagreb, Rudeš) nisam imao nikakvih problema, samo u Hajduku. Ne znam ni ja zašto je tako, znam samo da ja ‘ispadam’ bahat, problematičan, a nisam - kazao je Dinko Trebotić koji je otvorio dušu o sukobu s Krstičevićem.

- Imao sam prije priprema i druge planove i ponude, ali Krstičević mi je rekao da dođem, da vjeruje u mene. Produžio sam ugovor, htio sam drugu šansu da pokažem svima da znam igrati. Sve je bilo odlično, vidio sam da računa na mene. Imali smo savršen odnos. Prije susreta protiv Skonta mi nije bilo lako, zbog navijača, pritiska, ali nakon dobre igre i gola pao mi je kamen sa srca - počeo je priču Trebotić.

No uslijedio je obrat nakon što mu je protiv Istre u Puli Krstičević rekao da će ga odmarati za važniji susret u Rigi.

- Rekao sam nema problema, odigrao drugo poluvrijeme, ni bolje ni lošije od drugih (op. p. 0:0). U Rigi sam sve do sastanka prije utakmice mislio da igram. Kada smo ostali samo trener, pomoćni trener Šeparović i ja normalno sam ga ljudski, pristojno, ne rušeći mu autoritet pitao: ‘Treneru može li minuta?’. Pitao me: ‘Reci?’ Uzvratio sam mu: ‘Obećali ste mi da me čuvate za ovu utakmicu, a nema me u sastavu...?’. Nisam ni završio rečenicu, a već je po meni bilo mrš u ..., sada nećeš biti ni među 18. Nećeš uopće ići s nama autobusom! Nemoj da te vidim! - ispričao je Trebotić koji se onda morao snalaziti.

- Morao sam taksijem na stadion! Nije mi dao ni da svoje dvije borše ostavim u svlačionici. Nisam mu htio ništa govoriti da ne dođe do incidenta, jer mi to nije bilo potrebno. Poslije sam čuo da se trener raspitivao može li me i drugim zrakoplovom poslati u Split - čudi se Trebotić.

Povratkom u Split nadao se kako će se sve smiriti, da to nije težak incident, ali dogodilo se suprotno.

- Skinuo sam se za prvi trening, ali me trener poslao kod predsjednika Brbića s kojim sam se našao tek drugi dan i koji je bio izuzetno korektan i pošten. Tada sam vidio da tu za mene mjesta nema, da nema volje da me zadrže, u razgovoru s klubom sam odlučio da je najbolje da odem. Predsjednik je rekao da nema povratka, i ja sam to rekao. Mediji su već pisali opet svađa Trebotić i trener, navijači mi zvižde, ne treba mi to. Vidio sam da je ‘puklo’. Trener je iz ničega napravio problem. Nisam kriv. Uvijek sam ja kriv.

A čini se da je počelo ‘pucati’ i ranije.

- Iza prve utakmice protiv Skonta netko je ‘pustio’ priču da sam noćario. To su me poslije pitali i ljudi iz kluba. Nakon večere koja je završila u 23.30 došao sam doma, javio se potom menadžeru u jednom restoranu i u zakazano vrijeme u ponoć i pol sam došao u sobu gdje me i trener dopratio! Ne znam je li i to imalo kakve veze - pita se Trebotić pa je dodao.

- Mišo i ja znamo da ovo nije pravi razlog zašto sam maknut. Samo mi je žao što mi trener nije dao pravi razlog. Ako će se ovako micati igrači svaki drugi bi trebao otići.

A koji bi razlog mogao biti?

- Ne znam, mogu samo nagađati.

Sada kao slobodan igrač Trebotić može i izvan prijelaznog roka naći novu sredinu.

- Ima ponuda iz HNL i iz inozemstva. Moram vidjeti gdje ću napredovati, koja je najbolja sredina za mene.

Spominju se Dinamo, Lokomotiva, Cibalia...?

- Svašta se priča i za Dinamo, Istru, jedan me novinar pitao da li dolazim u Cibaliju. Još ne znam gdje ću. Hajduk? - Jednog dana bih se volio vratiti, valjda tada neću nikome smetati. Želim prvo sada pokazati ljudima u Hajduku da su pogriješili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:31