BILI PUT OSIJEKA

Krstičević: Osijek nam je dužnik jer su nas 'pomlatili' - čeka ih borbena utakmica!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. kolovoz 2012. 13:58

Dan prije susreta protiv Osijeka na Poljudu (koji se u nedjelju u 21 sat igra na Poljudu) vrijeme je za uobičajenu presicu u novinarskom salonu Hajdukovog stadiona.

Krstičevićeva momčad je u prošlom kolu doživjela prvi poraz, od Lokomotive na Maksimiru 0:2.

- Govoriti da svaki poraz ne remeti momčad bilo bi ludo. Analizirali smo što je bilo loše u toj utakmici. Lokomotiva je imala samo jedan pravi udarac na naš gol i još jedan s 25 metara po sredini gola, to su bila dva jedina udarca na gol. Posjed lopte bio je na našoj strani, poraz je došao kao splet okolnosti. Drugi gol ispada i smiješan (nap.a. gol koji je pao iz evidentnog zaleđa, ali je priznat).

Ne tražimo alibije, iz tog poraza smo izvukli pouke. Moramo u ovaj susret ući maksimalno angažirano pa ćemo dobiti. Čim smo malo u tome zastali... Zabrinulo me što gore nismo postigli gol, što smo stvorili malo šansi. Mogu reći da su momci bili angažirani, htjeli pobijediti, ali nismo stvarali šanse - kazao je Krstičević.

Osijek je u dosadašnjem dijelu prvenstva u pet susreta primio samo jedan pogodak.

- Osijek nam je dužnik jer su nas 'gore' u prvih desetak minuta 'pomlatili'. I njih ovdje čeka borbena utakmica! Napaljeni su momci da im uzvratimo, ovdje Osijek čeka malo tvrđa utakmica, a sve drugo ćemo reći na terenu.

Traži se novi napadač... Kakvo je stanje Maglice?

- Maglica još osjeća probleme iz Gruzije, osjeća zadnju ložu, jučer je normalno trenirao, a odluku će donijeti sam, reći je li spreman. Stanko Mršić je napravio dobru momčad, dobro se brani, primili su malo golova. Mlada momčad s dva-tri starija igrača, u trendu naše HNL.

Radošević kojem je tek 18 godina je dobio poziv za seniorsku reprezentaciju. Veliko priznanje Hajduku, ali i Krstičeviću.

- Hajduk stvara igrače i plasira ih dalje, a igrači se angažmanom i pristupom izbore za to. 'Zujo' se pristupom iznikao do visina do kojih je došao, ali nadam se da će ostati na zemlji i da će njegov napredak ići uzlaznom linijom. Njegov put je putokaz ostalim igračima. Ako se radi, živi za to uspjeh će na kraju doći kao plod tog rada.

Kada je Krstičević 'otkrio' talent Radoševića?

- Nikada od kada sam došao Radošević nije bio upitan što se tiče prve momčadi, zdrav je, nije u ozljedama jer je izvanredno spreman, živi za to. Sve su to stvari drugima za primjer. Talent, zdravlje, odgovornost, red. Ali da nije talentiran ne bi tako brzo uspio doći do ovoga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:35