uefa.com
KLJUČNI VEZNJAK SRBIJE

Zoran Tošić za SN: 'Imponira mi s koliko srca Hrvati igraju za reprezentaciju'

To što sam kazao da su Hrvati favoriti naravno ne znači ništa. Mi ćemo u Maksimiru, kao i uvijek, neovisno gdje igramo, ići na pobjedu - rekao je nogometaš CSKA
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. ožujak 2013. 19:13

Zoran Tošić standardni je reprezentativac Srbije, bez njega Siniša Mihajlović ne može zamisliti svoju momčad. Radi se o ofenzivnom veznjaku koji je izrazito brz i može napraviti nered u svakoj obrani.

Protiv Hrvatske u Maksimiru, tako kažu srpski kolege, startat će zacijelo od prve minute, pričaju nam i kako Mihajlović upravo od njega očekuje jako mnogo, čak da presudi Štimčevoj vrsti. Ovaj veznjak je zapravo 'novi' Siniša Mihajlović srpskog nogometa, čovjek zadužen za izvođenje većine slobodnih udaraca u srpskoj reprezentaciji. Mihajloviću je 1999. godine u Maksimiru išlo jako dobro, neće valjda i Tošiću!?

Mnogi stručnjaci, novinari i promatrači kažu da su Hrvati u prednosti. Držite li i vi da je Hrvatska favorit protiv Srbije u Maksimiru?

- Slažem se sa svima koji kažu da je Hrvatska favorit. Vaša reprezentacija je u ovom trenutku u boljem položaju nego Srbija. Igra na domaćem terenu, pred svojim navijačima. To su dvije činjenice zbog kojih možemo kazati da je Hrvatska favorit.

Koliko bi vaša eventualna pobjeda promijenila imidž reprezentacije, biste li bili proglašeni za najbolju momčad 2013. godine u Srbiji?

- To što sam kazao da su Hrvati favoriti naravno ne znači ništa. Mi ćemo u Maksimiru, kao i uvijek, neovisno gdje igramo, ići na pobjedu. Naš stil nećemo mijenjati. Ukoliko pobijedimo usred Zagreba, napravit ćemo veliki iskorak, dobiti na samopouzdanju. Međutim, držim da moguća pobjeda protiv Hrvatske u Zagrebu neće imati veliku važnost ako posao ne dovršimo kako treba. Konačni posao znači plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Mi i dalje imamo šanse, pobjeda u Zagrebu otvara nam široko vrata.

Što vam posebno imponira kod hrvatske reprezentacije?

- Svaki igrač hrvatske reprezentacije svim srcem igra za svoju zemlju! To mi najviše imponira, ali tako je to na ovim našim prostorima. Odnos i ljubav prema nacionalnom grbu su velika motivacija prije svake utakmice.

Kojeg se hrvatskog nogometaša najviše pribojavate ili se ne plašite nikoga?

- Iskreno, nemamo se razloga plašiti niti jednog hrvatskog reprezentativca! Zna se da je Hrvatska vrlo kvalitetna reprezentacija koja je već godinama na okupu, u svom sastavu ima odlične nogometaše. Nema razloga ikoga izdvajati jer svaki hrvatski reprezentativac ima znanje s obzirom da igra za takvu jaku nacionalnu vrstu.

Tko je bolji, Belgija ili Hrvatska?

- Teško pitanje. Radi se o dvije odlične selekcije, ali dajem prednost Belgiji s obzirom da su mlađi i imaju lijepu budućnost - zaključio je Tošić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 21:20