Uefa.com
RIJEŠENA SAPUNICA

Zoran Mamić slomio Portove pregovarače: 'Dogovorili smo se, Pinto dolazi u Dinamo!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. lipanj 2013. 00:01

Ivo Pinto ipak postaje nogometaš Dinama! Kao što smo jučer najavili, stvari oko dolaska Portugalca su se mijenjale iz sata u sat. Da bi sportski direktor Zoran Mamić konačno kazao:

- Sve je dogovoreno, Pinto dolazi u Dinamo!

To što je sve dogovoreno, odnosi se na Dinamov dogovor s Portom. S Rio Aveom, čiji je Pinto član dok službeno ne potpiše ugovor s Modrima, dogovor je pao već mnogo ranije. Kao i s Pintom koji je želio doći u Maksimir. Ali s obzirom da je Porto na temelju ranijeg ugovora s Rio Aveom imao pravo prvokupa, stvari su se žestoko zakomplicirale i zapetljale. Sad su se konačno otpetljale. Dinamo nije pristao na Portove uvjete po kojima bi im Modri trebali isplatiti dvadeset posto od nekoga budućeg Pintova transfera.

Sportski direktor Zoran Mamić bio je žestok pregovarač i nije popuštao, pa je slomio Portove pregovarače. Po nekim saznanjima, Dinamo će ipak u slučaju da danas-sutra prodaje Pinta morati prvo pokucati na Portova vrata koji zadržava pravo prvokupa. Porto se pak obvezuje da će Dinamu nakon dvije godine, ako će htjeti Pinta, ponuditi pet milijuna eura. Svakako dobar posao, jer Modri su Portugalca na ime odštete platili milijun eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:42