GLAVNI STRATEG MODRIH

Zoran Mamić: 'Nakon toliko promašaja nismo ni zalužili prolaz, ali život ide dalje!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. kolovoz 2014. 00:58

Žalost i depresija slijevala se s lica trenera Modrih Zorana Mamića. Kao i njegova momčad doživio je veliki šok. Čestitao je danskom prvaku plasman u play-off Lige prvaka.

- Teško mi je u ovom trenutku nakon poraza sabrati sve ono što se događalo na utakmici. Prvih trideset minuta smo igrali jako dobro i kontrolirali utakmicu, imali i neke prilike, nije dolazilo u pitanje stanje na travnjaku. Prvi njihov dolazak pred naš gol rezultirao je pogotkom iz upitne situacije ali sad je to nebitno jer je sudac priznao pogodak. Drugo poluvrijeme opet smo počeli dobro, imali smo dosta prigoda, kad iz toliko prigoda ne postigneš pogodak onda ne zaslužuješ prolaz - kazao je Mamić.

Pričao je kako se osjeća užasno, kako mu je ovaj poraz teže pao od onog prošlosezonskog protiv bečke Austrije.

- Tužan sam, razočaran, momčad je uložila mnogo truda, dečkima nemogu ništa prigovoriti. Osim te koncentracije u završnici.

Mamić je govorio da Dinamo nije ušao u mlin igre Alborga. Rekao je da je Alborg dobra momčad koja je svoje prigode iskoristila na najbolji mogući način.

Novinari su ga pitali dali se čuo sa svojim bratom izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem, odgovor je bio negativan. Također je kazao da nije želio napraviti ranije drugu izmjenu jer je mislio da priča vodi prema produžetku.

- Šok je to za sve. Razgovarao sam s momčadi u svlačionici nakon poraza, dečki su svijesni što su napravili dobro a što ne. Nažalost, ovo je veliki nauspjeh, velika tuga ali ne možemo kazati da je gotovo, da nam se svijet srušio. Treba dignuti glavu, potvrđivati se dalje iz utakmice u utakmicu. Ne živi se od onoga jučer već od onoga sutra.

Naravno da je sletjelo i pitanje boje li se nekih poteza uprave kluba na čijem je čelu njegov brat.

- Nemam se što bojati, upravo nešto želi ili ne želi. Nemam se razloga bojati mi smo uložili mnogo truda i vremena u ovu utakmicu i ovog protivnika. Tri poluvremena smo bili dominantnija i superiornija momčad ali nije bilo dosta. To je sport, to je život.

Za razliku od tužnog Mamića, trener Alborga Kent Nielsen uživao je u svojoj velikoj pobjedi.

- Nogomet je ponekad čudna igra. Mi smo igrali bolje u prvoj utakmici na našem travnjaku ali smo izgubili. Danas je pak Dinamo bio bolji na travnjaku ali mi smo postigli dva pogotka i plasirali se u play-off Lige prvaka. Hoćete iskreno? Ne želim da djelujem neskromno ali nisam zadovoljan kako smo igrali, no naravno, presretni smo zbog velikog uspjeha kojeg smo polučili u Zagrebu - rekao je Nielsen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 03:46