Ivan Klindic / CROPIX
UTUČENI TRENER MODRIH

Zoran Mamić nakon poraza: 'Izgledamo jako loše, ovo što se dogodilo je katastrofa'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. studeni 2014. 00:16

Nakon utakmice u Rumunjskoj, gdje je Dinamo igrao ispod dostojanstva za klub takve povijesti, trener Zoran Mamić je kazao:

- Nažalost, nismo bili dobri. Nastavili smo seriju koju smo imali prije ove reprezentativne stanke, nismo uspjeli podignuti razinu kvalitete igre, niti formu, Astra je zasluženo pobijedila. Previše smo griješili, sami smo si napravili nervozu u prvih deset minuta s dvije greške koje su domaćinu osigurale dvije čiste prilike. Bili smo nesigurni, nije bilo dobro.

Dinamo je bio skroz bez ideje, izgledao je nepokretno i nemoćno. Trener je to ovako objasnio:

- Prvo poluvrijeme smo imali bolju kontrolu igre, iako smo igrali samo u širinu. Imali smo nekih izglednih situacija koje nismo iskoristili. Naša igra svodila se na igranje preko bokova, nismo se usudili riskirati s dubinskim pasom, nismo znali gurnuti kvalitetnu čvrstu loptu u dubinu, nismo se dobro kretali. U drugom poluvremenu smo to još manje uspijevali nego u prvom.

Što se događa s Dinamom, zadnja pobjeda ubilježena je 26. listopada protiv Osijeka?

- Očito je da smo u krizi! Nismo u dobroj formi. To je nešto što se događa, moramo tražiti način da iz toga izađemo. Sreća je što utakmice idu brzo, ali ne trebam zaboravljati ovakve poraze. Ovo je strašno što se dogodilo protiv Astre. A naročito kad još gledamo kroz rezultat u Glasgowu. propustili smo veliku priliku, ali to nam se događa godinama, niti ovoga puta nismo uspjeli ništa napraviti. Bilo je realno da nešto napravimo, jer je objektivno Dinamo bolja momčad od Astre. To je trebalo pokazati na terenu. Svi skupa se moramo zapitati, a prvi ja, koji sam šef struke, kako dalje, treba naći izlaz iz ove situacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:21