Ivan Klindic / CROPIX
OČAJ U RUMUNJSKOJ

Dinamo odgaja igrače za Real Madrid i Barcelonu, a svaki put se osramoti u Europi!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 29. studeni 2014. 11:20

Bio sam dijete kada je Dinamo zadnji put prezimio u Europi. Sada sam djed, puno vremena, previše sijedih a premalo radosti - piše Miro Kolobara, strastveni navijač Dinama iz Mostara. I nastavlja kako mu nije krivo zbog Dinama koliko zbog samog sebe.

- Imam 62 godine a opet sam ispao naivna budala - gorčina je iz Mostara.

Dinamova europska priča zapravo je jedan obični copy-paste, kao što je taj gol preslika svih onih kojima su pokapane europske ambicije Dinama. Ubačaj na peterac u kojem je napadač Astre sam poput duha. Da se na mom Kozjaku tako primi gol, stoperi bi sami izašli iz igre...

A nije Dinamo u četvrtak izgubio od Astre! Dinamo je izgubio od samog sebe! Igrači su trebali letjeti i gristi. Zašto nisu? Zato što nemaju karakter. Zato što osjećaju da ih vlastiti navijači preziru. Stranci se mogu uzbuditi kada im sjedne ugovorna rata dok domaćima adrenalin raste isključivo kada vide poziv menadžera. Ali, gospodo, s ovakvom igrom ne nadajte se ničemu, ponajmanje transferu.

Nadalje, na površinu su isplivali svi loši potezi koje su Mamići činili posljednjih godina. Od selekcije, transfera i čestih smjena na trenerskoj klupi. U Dinamu su dosljedni samo u svojoj nedosljednosti.

Poraz u Rumunjskoj najteže je pao Zdravku Mamiću. Dok ga šibaju sa svih strana i etiketiraju znani i neznani, dok mu se Šuker kojeg je izabrao, čuvao mu leđa i dao mu priliku da dokaže kako je velik i izvan kaznenog prostora, skriva po bijelom svijetu a nogometni jug poziva na revoluciju, Mamiću je najmanje trebao potres u vlastitoj kući. Pobjeda i nastavak europskog sna bio bi melem na ranu gazde hrvatskog nogometa. Ovako je samo otvorena još jedna linija fronte u kojoj je teško naoružanje na strani Rijeke!

Ne treba imati iluzija kako će se u Dinamu nešto bitno promijeniti do pauze kada treba slijediti generalka! Mamiću je potreban svojevrsni maksimirski ‘new deal’! Trener koji će imati potpune ovlasti u selekciji. Mnogima se treba zahvaliti, a ostali su i više nego dobar temelj. Treba se okrenuti mladima kojima Dinamo nešto znači, jer neshvatljivo je da klub koji proizvodi igrače za Real, Barcelonu i Bayern bude osramoćen prilikom svakog prelaska granice. Navijači? To je najteža misija, ali nisu tribine prazne samo zbog crnih lista i policijske represije koliko zbog činjenice da Dinamo igra kako već igra!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 14:35