Ante Čizmić/CROPIX
ŠUKER PROGNOZIRA

'Zlatna kopačka SP-a? Moji favoriti su Ronaldo, Torres, Mandžukić, Neymar i Fred!'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 11. lipanj 2014. 17:10

I Fifin website se sve više zagrijava za otvaranje Svjetskog prvenstva . Današnji gost intervjua je osvajač Zlatne kopačke 1998. godine, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Poželio je da današnja generacija reprezentativaca nadmaši vatrenu broncu iz Francuske. Naglasio je da je otvaranje SP-a protiv Brazila u Sao Paulu ostvarenje jednog sna, ali na tome se ne zaustavlja.

- Sanjamo novo iznenađenje. Naš moto je igrati i uživati u nogometu. Nadam se da možemo ponoviti 1998. godinu. Radit ćemo ono što najbolje znamo - igrati nogomet.

Upitan je i za moguće sličnosti između Brazilaca i Hrvata.

- Ima nas između četiri i pet milijuna i respektiramo sve sportove. Dobri smo u rukometu, košarci, vaterpolu, tenisu i mnogim drugima. U školi smo se često šalili: ‘Dajte nam samo jednu loptu, igrat ćemo sve sportove’. S Brazilcima definitivno dijelimo iznimnu strast prema lopti.

Šuker je bio golgeter, svi to dobro znaju, pa su od njega zatražili da nabroji svoje favorite za Zlatnu kopačku.

- Cristiano Ronaldo, Fernando Torres, Mario Mandžukić, Neymar, Fred... svaka momčad ima odlične igrače pa je teško izabrati jednoga. No, uvijek se pojavi jedno iznenađenje, igrač od kojeg se očekuje da postigne puno pogodaka. Nadam se da ćemo zabiti više nego što ćemo primiti. Volio bih da jedan Hrvat bude najbolji strijelac Svjetskog prvenstva.

Naglasio je da je ponosan što je sa suigračima iz 1998. godine bio idol članovima današnje reprezentacije, a nasmijao se na pitanje o tome što bi iz aktualne selekcije preselio u 1998. godinu.

- Odgovor nije lak. Želim da Modrić i Rakitić mogu igrati kao Boban, Prosinečki i Asanović. Želim da Mandžukić, Jelavić i Eduardo zabijaju kao ja onda. Ali prva stvar je da moramo igrati dobro kao momčad. Ne volim usporedbe jer se radi o potpuno drugačijoj momčad s novim stilom modernog nogometa. Svi znamo da se nogomet mijenja svakih deset godina. Želim im sve najbolje i nadam se da će ostvariti bolji rezultat od nas 1998. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 00:51