AP
RUSKA LIGA

Zenit sredio i Amkar

Ivica Križanac je ostao na klupi Zenita, dok Josipa Kneževića nije bilo u kadru Amkara
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 16. listopad 2010. 20:58

Nogometaši Zenita, sljedeći Hajdukovi suparnici u Europa ligi, nastavljaju s dominacijom u ruskoj Premierligi. U dvoboju 24. kola na svom su terenu svladali Amkar iz Perma s 2-0...

U vodstvo je momčad iz St. Peterburga u 49. minuti doveo Aleksandr Keržakov kojem je to već šesti pogodak u tri posljednja kola ruskog prvenstva.

Konačnih je 2-0 petnaest minuta kasnije postavio Roman Širokov udarcem s bijele točke. Treba ipak spomenuti da je Zenitu posao bio znatno olakšan činjenicom da je u 43. minuti drugi žuti karton dobio Dmitrij Bjelorukov, a već u 55. minuti gosti su ostali sa samo devetoricom igrača na terenu budući da je drugu opomenu zaradio i Vitalij Fedoriv.

Ivica Križanac je ostao na klupi Zenita, dok Josipa Kneževića nije bilo u kadru Amkara.

Zenit je i nakon 22 odigrane utakmice u Premierligi bez poraza, skupio je dosad 17 pobjeda i pet remija. Momčad Luciana Spalettija dočekat će u četvrtak Hajduk u 3. kolu skupine G Europa lige. Zenit je s dvije pobjede vodeći sastav skupine, dok su Splićani na trećem mjestu s pobjedom i porazom.

Zenit je u subotu igrao u sljedećem sastavu: Ževnov - Luković, Alves, Anjukov, Lombaerts - Bistrov, Širokov (od 65. Semak), Zirjanov (od 79. Kanunikov), Denisov - Lazović, Keržakov (od 72. Buharov).

Ruska Premierliga, 24. kolo:

Zenit - Amkar 2-0 (Keržakov 49, Širokov 64-11m)

Redoslijed: 1. Zenit 56 (-2), 2. Rubin 47(-1), 3. CSKA Moskva 45 (-3)...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 23:42