Damir Krajac / CROPIX
SHARBINI GA NALJUTIO

Kek: 'Hvala Bogu da je ova serija konačno stala... Taj niz nas je samo opterećivao'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 24. kolovoz 2014. 23:35

Matjaž Kek požurio je svršetkom susreta na igralište i pružio ruku sucima, ali čim su oni otišli korak-dva, glavnome je sasuo prigovore zbog penala, uvjeren da je Samardžićev faul bio izvan šesnaesterca. Na presici je pak šef Rijekina stožera rekao:

- Čestitam Lokomotivi na pobjedi u ovoj ipak kvalitetnoj utakmici. Mi nismo ostvarili cilj. Hvala Bogu da je ova serija konačno prestala...

Misli na 16 uzastopnih pobjeda, odnosno 17 nastupa bez poraza. Do sinoć.

- Taj niz neke je suviše opterećivao umjesto da ih motivira. Sad nam ostaje da se dobro pripremimo za Tiraspolj.

Na pitanje o brojnim rotacijama, ugledni slovenski stručnjak i svojevrsni ljubimac hrvatskog nogometa podvukao je:

- One su normalne. Neki igrači su istrošeni. Ali mnogo toga nije štimalo, dosta je bilo i skriveno, što je bio problem. Ovdje je bilo važno povesti; mi nismo, no brzo smo izjednačili. Onda je, nažalost, presudila kapetanova nonšalantnost i primili smo drugi gol...

Kapetan se zove Anas Sharbini.

Kek u završnici:

- To što su neki pokazali, nije na razini HNK Rijeke. Igralište je za igru, ne za filozofiranje!

Treba li napomenuti da je Tomislav Ivković blistao, raspoložen i sretan? Status pobjednika nipošto nije rabio da bi svisoka gledao na suparnika:

- Rijeka je uz Dinamo najbolja hrvatska momčad. Zadovoljan sam jer smo i mi pridonijeli ovoj dobroj, kvalitetnoj, čvrstoj i tvrdoj, tipično prvenstvenoj utakmici. Znali smo da ne smijemo grlom u jagode, isprva smo se djelomično zatvorili i usprkos tome redali prilike. Te napokon dobili, čime također završavamo seriju, posve suprotnu od Rijekine. Znancima s Kantride srdačno želim Europsku ligu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:36